Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στα λευκά το τελευταίο αντίο- Σήμερα (6 μ.μ.) στον Ι.Ν. Αγγέλων το κατευόδιο στην 15χρονη Χριστίνα Γαρουφαλή

Published

on

 

«Πλημμυρισμένη» στο φως, ανάμεσα στο λευκό της αθωότητας, της καλοσύνης και της αγνότητας η 15χρονη Χριστίνα Γαρουφαλή θα ταξιδέψει σήμερα για την αιωνιότητα. Συγγενείς, φίλοι και γνωστοί θα απευθύνουν το ύστατο χαίρε στις 6 το απόγευμα από τον Ιερό Ναό Αγίων Αγγέλων του Α’ Δημοτικού Κοιμητηρίου, σ’ έναν άγγελο, στην γλυκιά Χριστίνα που έμελλε να φύγει από τη ζωή πριν προλάβει να κάνει πράξη τα όνειρά της! Η οικογένεια της Χριστίνας παρακαλεί όλους όσοι θέλουν να τιμήσουν τη μνήμη της και να παραστούν στην εξόδιο ακολουθία να είναι ντυμένοι στα λευκά για το τελευταίο «αντίο», σε μία πράξη ύψιστου συμβολισμού…

Ανείπωτος ο πόνος για τους γονείς της, Μαρία και Γιώργο Γαρουφαλή, για τις αδελφές της, Ελίνα και Μαριάννα, που με μεγαλείο ψυχής πήραν την απόφαση να δωρίσουν τα όργανά της, κρατώντας «ζωντανή» την λατρεμένη τους Χριστίνα σε ανθρώπους των οποίων η ζωή κρεμόταν από μία κλωστή!

Η Χριστίνα αφήνει ανεξίτηλο το αποτύπωμά της στο σύντομο πέρασμά της από την ζωή και όλοι όσοι τη γνώριζαν μιλούν για ένα αξιολάτρευτο πλάσμα, που με το χαμόγελό της «φώτιζε» τα πάντα γύρω της. Φέτος τελείωσε το Γυμνάσιο στην Ανθούπολη και ετοιμαζόταν για το Λύκειο. Ξεχωριστό παιδί, ιδιαίτερα κοινωνικό και δραστήριο δεν σταματούσε να κάνει υπερήφανους τους γονείς της. Η αγάπη της για το μπαλέτο και τον χορό τής είχε χαρίσει πολλές διακρίσεις. Η Χριστίνα όμως δεν σκεφτόταν μόνο το σήμερα… Είχε αμέτρητα όνειρα για το μέλλον, τα οποία μοιραζόταν με αγαπημένα της πρόσωπα με κάθε ευκαιρία, μιλώντας πάντα με ενθουσιασμό και ανυπομονησία.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ Ο ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ

Στο μεταξύ συγκλονίζει ο αποχαιρετισμός του εκπαιδευτικού προσωπικού του 15ου Γυμνασίου Πατρών, του σχολείου όπου φοιτούσε.

«Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της μαθήτριας της Γ΄ τάξης του 15ου Γυμνασίου Πάτρας, Χριστίνας Γαρουφαλή, που έφυγε τόσο πρόωρα και άδικα από τη ζωή. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει σε όλους μας βαθιά θλίψη, που δύσκολα μπορούμε να την αποτυπώσουμε σε λίγες γραμμές. Θυμόμαστε τη Χριστίνα ως ένα κορίτσι καλοσυνάτο, γεμάτο ζωή και έτσι θέλουμε να την κρατήσουμε στο μυαλό μας. Στη μνήμη της, δεσμευόμαστε ότι, ως σχολική κοινότητα, θα δραστηριοποιηθούμε με κάθε τρόπο για να μην χαθούν άλλα παιδιά στους δρόμους της χώρας μας.

Καλό ταξίδι, Χριστίνα!

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 15ου Γυμνασίου Πάτρας».

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΣΒΟΛΗ

Ο υποψήφιος Δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Σβόλης και όλα τα μέλη της δημοτικής παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» θέλουν να εκφράσουν τα βαθιά τους συλλυπητήρια για τον πρόωρο χαμό της Χριστίνας Γαρουφαλή. Όπως αναφέρουν «σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες ώρες που περνάει η οικογένειά της, η αγαπημένη μας Μαρία και ο σύζυγός της Γιώργος, θέλουμε να γνωρίζουν ότι βρισκόμαστε άπαντες στο πλευρό τους και ότι θα είμαστε όλοι εκεί τη Δευτέρα για να συνοδέψουμε το αγγελούδι τους στον παράδεισο. Είμαστε όλοι συντετριμμένοι κι αν μπορεί κάτι να απαλύνει λίγο τον μεγάλο πόνο μας είναι το θάρρος και το μεγαλείο ψυχής της οικογένειας να προσφέρει ζωή σε συνανθρώπους μας μέσα από τη δωρεά των οργάνων της Χριστίνας. Τα θερμά μας συλλυπητήρια. Οι άνθρωποι δεν πρέπει να φεύγουν τόσο νέοι…».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement