Connect with us

Αθλητισμός

Βράβευση Μουλατσιώτη στο φιλικό παλαιμάχων Μεσσηνιακού-Πάτρας (φωτό)

Published

on

Τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις για τη φετινή σεζόν ολοκλήρωσαν το Σάββατο οι παλαίμαχοι του Μεσσηνιακού με φιλικό παιχνίδι που έδωσαν στο γήπεδο «Σταύρος Παπαδόπουλος» με την ομάδα του Συνδέσμου παλαιμάχων ποδοσφαιριστών Πάτρας, η οποία επικράτησε με 5-1.

Την εκδήλωση άνοιξε ο αντιπρόεδρος του Μεσσηνιακού, Σταύρος Χριστόπουλος, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε: «Είμαστε φίλοι από τα παλιά. Παλιοί αντίπαλοι μεν, αλλά πάντοτε φίλοι. Τώρα παίζουμε καλύτερα από τότε. Εύχομαι σε όλους υγεία και να βρισκόμαστε να κάνουμε αγώνες». Αμέσως μετά ο δήμαρχος Καλαμάτας απένειμε πλακέτα στον Τάκη Λαμπρόπουλο, πρόεδρο της πατρινής ομάδας με αφορμή τη διεξαγωγή του φιλικού αγώνα και στη συνέχεια έκανε λόγο για το: «Μεγαλείο του αθλητισμού που είναι να δημιουργεί φιλίες διαχρονικές, σχέσεις ανθρώπινες και δείχνει το δρόμο της σύμπνοιας». Πάνω σε αυτό ο πρόεδρος της πατρινής ομάδας τόνισε: «Αυτές τις φιλίες τις έχουμε χτίσει σιγά σιγά και σε όλη την Ελλάδα». Όταν φοράμε εμείς το παντελονάκι και τη φανέλα αισθανόμαστε πάλι παιδιά. Όλο αυτό μας δίνει χρόνια ζωή».

Στη συνέχεια, εκ μέρους των παλαιμάχων της Πάτρας ο κ. Λαμπρόπουλος έδωσε στον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο μια γκραβούρα που απεικονίζει το δημοτικό θέατρο της Πάτρας, ένα βιβλίο-λεύκωμα με φωτογραφίες της Πάτρας πριν μισό αιώνα, καθώς και ένα λάβαρο με τα εμβλήματα των δυο ομάδων και αναφορά στο συγκεκριμένο ματς. Ακολούθησε η απονομή στο Νίκο Μουλατσιώτη, παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της Καλαμάτας, αλλά και της Παναχαϊκής, στην οποία έπαιξε 4 χρόνια.

Για τον Μουλατσιώτη, ο κ. Λαμπρόπουλος ανέφερε: «Άφησε το αποτύπωμά του ο Νίκος στο αχαϊκό ποδόσφαιρο παίζοντας με Γεωργόπουλο, Σπετζόπουλο και Μάνα στην ίδια 11αδα», ενώ από πλευράς Μεσσηνιακού ο Σταύρος Χριστόπουλος σημείωσε πως «Έχει την απεριόριστη εκτίμηση και το σεβασμό όλων μας».

Την απονομή της τιμητικής πλακέτας στο Νίκο Μουλατσιώτη για την προσφορά του στο ποδόσφαιρο, έκανε ο Βασίλης Κοτσαύτης. Αμέσως μετά σε σύντομη δήλωση του ο Καλαματιανός πλέον προπονητής, εξέφρασε και ένα παράπονο του, λέγοντας: «Νιώθω μεγάλη συγκίνηση σήμερα που με βραβεύετε για την προσφορά μου στο πατραϊκό, αχαϊκό ποδόσφαιρο και γενικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όντως, έχω μεγάλη συγκίνηση. Ειλικρινά. Γιατί έχουν ξεχάσει εδώ οι πατριώτες να μας τιμούν και έρχονται ομάδες που περάσαμε πριν 40 χρόνια και μας θυμούνται και μας τιμούν. Δεν το ξεχάσω ποτέ αυτό. Ευχαριστώ πάρα πολύ. Εύχομαι υγεία σε όλους».

Στη βράβευση του Νίκου Μουλατσιώτη έδωσαν το παρών και οι συμπαίκτες του στην Καλαμάτα, επίσης παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Μανώλης Θεοδώρου, Νικήτας Παπανικολόπουλος, Κώστας Παρασκευόπουλος, Κώστας Πλακουδάκης, ενώ από την κερκίδα παρακολούθησε το ματς ο Γιάννης Αθανασόπουλος. Μετά τις απονομές, οι δύο ομάδες αντάλλαξαν και αναμνηστικά δώρα. Οι παλαίμαχοι του Μεσσηνιακού έδωσαν σε κάθε μέλος της αποστολής της πατρινής ομάδας από ένα βιβλίο για την ιστορία της Καλαμάτας, το 1821. Από την πλευρά τους οι παλαίμαχοι της Πάτρας έδωσαν από ένα μπουκάλι Τεντούρα Χάλαλης.

Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, οι παλαίμαχοι της Πάτρας κέρδισαν το παιχνίδι επικρατώντας με 5-1 της αντίστοιχης ομάδας του Μεσσηνιακού.

Η Καλαματιανή ομάδα προηγήθηκε στο 17’ με σουτ του Κουτσαντώνη. Στο 29’ ο Βελλής με σουτ μέσα από την περιοχή, ισοφάρισε σε 1-1. Ενα λεπτό μετά ο Μπούρδος με τον ίδιο τρόπου έβαλε μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους κάνοντας το 1-2. Στο 37’ ο Μπούρδος με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-3. Δύο λεπτά μετά ο Στασινόπουλος με σουτ σημείωσε το 1-4 και στο 52’ ο Μπούρδος με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 1-5, πετυχαίνοντας παράλληλα το 3ο του γκολ.

Το φιλικό διαιτήτευσε ο Γιώργος Μιχαλόπουλος, με βοηθούς διαιτητές τους Αγγελο Μπασιλάρη και Σταμάτη Γιαλικάρη.

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΥ: Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, Γιώργος Σταυρόπουλος (36’ Γιώργος Γεωργακόπουλος), Βαγγέλης Κολοκάθης, Ηλίας Αναστασόπουλος, Νίκος Μουστάκας, Θανάσης Φωτόπουλος, Θεόδωρος Κουτσαντώνης (45’ Σταύρος Χριστόπουλος), Πέτρος Καλαντζής (36’ Παναγιώτης Σταματόπουλος), Δημήτρης Αναστασόπουλος (36’ Γιώργος Μπαρδουνιώτης), Αντώνης Καλογερόπουλος (36’ Θεόδωρος Μισέρος), Λεωνίδας Μούργος (36’ Παναγιώτης Κατσίποδας). Στον πάγκο ήταν οι Γιάννης Σπαντιδέας, Μπάμπης Ρακιντζής, Βασίλης Φωτάκης, Δημήτρης Μπρεζεράκος και ο προπονητής Δημήτρης Πετρόγιαννης.

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΠΑΤΡΑΣ: Γιώργος Βέρρας, Δημήτρης Διονυσόπουλος (36’ Φίλιππας Καρμακόλιας), Αιμίλιος Βελλής (42’ Κώστας Καραγιαννάκης), Καραμπούλας (40’ Ανέστης Μαρούδας), Βασίλης Κοτσαύτης, Δημοσθένης Ρούμπας, Θανάσης Χαρδαλιάς (42’ Γιάννης Σταματόπουλος), Γρηγόρης Κατσαΐτης (36’ Μιχάλης Τίγκας), Λάμπης Σαββόπουλος, Τάκης Στασινόπουλος, Θανάσης Μπούρδος.

ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ

Πριν την έναρξη του β’ ημιχρόνου κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των δύο χειριστών του Καναντέρ, του Σμηναγού (Ι) Χρήστου Μουλά, 34 ετών και του συγκυβερνήτη, Ανθυποσμηναγού (Ι) Περικλή Στεφανίδη, 27 ετών. Οι δύο πιλότοι έχασαν τη ζωή τους, όταν το Καναντέρ συνετρίβη στην Κάρυστο στην προσπάθεια που έκαναν για την κατάσβεση της φωτιάς στην περιοχή.

* Μετά το παιχνίδι η ομάδα του Μεσσηνιακού έκανε το τραπέζι στα μέλη της αποστολής της Πατρινής ομάδας σε ταβέρνα στη Μαρίνα της Καλαμάτας.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement