Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Ένας ακόμα πνιγμός στην Αχαΐα

Τρεις συνάνθρωποί μας μέσα σε λίγα 24ωρα άφησαν την τελευταία τους πνοή στις θάλασσες σε Καμίνια, Λυκοποριά και Φισκάρδο

Published

on

Μεγαλώνει ο θλιβερός κατάλογος των θυμάτων στις θάλασσες και στην περιοχή μας φέτος το καλοκαίρι.

Προχθές ένας ακόμα συνάνθρωπός μας από την Αχαΐα έχασε τη ζωή του στη θάλασσα, ενώ την ίδια ώρα μια ακόμη υγρή τραγωδία καταγράφηκε στο Κιάτο. Λίγα 24ωρα πριν είχε αφήσει την τελευταία του πνοή ένας ηλικιωμένος στην Κεφαλονιά.

Το θλιβερό γεγονός συνέβη στην παραλία των Καμινίων όταν ένας 75χρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από την θάλασσα. Αν και στο σημείο βρισκόταν άτομο που γνώριζε πρώτες βοήθειες και έκανε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση στον ηλικιωμένο δυστυχώς δεν μπόρεσε να αποβεί το μοιραίο. Παρόλο που άμεσα έσπευσε και η Κινητή Μονάδα του ΕΚΑΒ και ο γιατρός κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες μαζί με τους διασώστες για να τον σώσουν, δεν τα κατάφεραν. Ο ηλικιωμένος άνδρας διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του. Διατάχθηκε νεκροψία – νεκροτομή  από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών και το πόρισμα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρει ως αιτία θανάτου τον πνιγμό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, «χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής, από την θαλάσσια περιοχή Καμίνια, 75χρονος ημεδαπός. Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών».

Επίσης, προχθές το μεσημέρι, χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε από την παραλία της Λυκοποριάς, 71χρονη ημεδαπή, η οποία μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ξυλοκάστρου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ναυπλίου – Καλαμάτας, για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής. Προανάκριση διενεργείται από το Δ’ Λιμενικό Τμήμα Κιάτου του Λιμεναρχείου Κορίνθου.

Τέλος, να αναφερθεί πως τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής, ειδοποιήθηκε η Λιμενική Αρχή Φισκάρδου, για ύπαρξη 78χρονου λουόμενου, χωρίς τις αισθήσεις του, στην θαλάσσια περιοχή παραλίας «Καμάρι» Ν. Κεφαλληνίας.

Συγκεκριμένα, κατά την αγκυροβολία Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή, ο 78χρονος αλλοδαπός,  κατά τη διάρκεια λήψης θαλάσσιου λουτρού, έχασε τις αισθήσεις του. Ανασύρθηκε από οικείους του στην ακτή, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, όμως στο Νοσοκομείο διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από τον Λιμενικό Σταθμό Φισκάρδου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών.

 

 

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement