Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μεγάλη συμμετοχή στο τουρνουά σκάκι- Θετικός ο απόηχος για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αλισσού και το ΙΝΑΔΕ

Published

on

 

 

 

Σε ένα χώρο γεμάτο από νέα παιδιά πραγματοποιήθηκε προχθές το απόγευμα τουρνουά σκάκι στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλισσαίων «Πείρος» σε συνεργασία με το ΙΝΑΔΕ εις μνήμην του Φωκίωνα Ασημάκη Ζαΐμη. Νικητές αναδείχθηκαν οι: Γεωργακοπούλος Νικόλαος (πρώτος), Ιωάννης Κόλλιας (δεύτερος) και Γεράσιμος Μαλαταράς (τρίτος). Πρώτος από τον Αλισσό αναδείχθηκε ο Κωνσταντίνος Βεσκούσης, πρώτη γυναίκα η Αντωνία – Φωτειρνή Πετρούτσου και πρώτος στην κατηγορία u12 ο Ιωάννης Δημόπουλος, τους οποίους συνεχάρη ο κ. Ζαΐμης όπως επίσης και τον Nίκο Δάλλα για την άψογη οργάνωση.

Οι συμμετέχοντες στο τουρνουά ευχαρίστησαν τον πρόεδρο του Δ.Σ. και υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Δημήτριο Μπαρμπούνη και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου αλλά και τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας και «ψυχή» του ΙΝΑΔΕ Φωκίωνα Ζαΐμη για την εξαιρετική πρωτοβουλία, η οποία αναδεικνύει το ενδιαφέρον τους για τη νεολαία.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το σκάκι είναι ένα από τα δημοφιλέστερα παιχνίδια στον κόσμο. Έχει περιγραφεί όχι μόνο ως παιχνίδι αλλά και ως τέχνη, επιστήμη και άθλημα.

Συχνά θεωρείται ως αφηρημένο πολεμικό παιχνίδι και ως «πνευματική πολεμική τέχνη» και έτσι η διδασκαλία του θεωρήθηκε ως τρόπος αύξησης της πνευματικής ισχύος.

Το σκάκι παίζεται τόσο για διασκέδαση όσο και ανταγωνιστικά σε λέσχες, πρωταθλήματα, διαδικτυακά και αποτέλεσε μια ευκαιρία για τους συμμετέχοντες να απολαύσουν ένα κυριακάτικο απόγευμα του Αυγούστου στον πανέμορφο Αλισσό.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement