Connect with us

Αθλητισμός

Έφυγε από τη ζωή ο Άγγελος Κρεμμύδας που αγωνίστηκε σε Εθνικό Πειραιώς και Παναχαϊκή

Published

on

Η Παναχαϊκή, αλλά και ο Εθνικός Πειραιώς θρηνούν, καθώς έφυγε από τη ζωή ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ιστορικού συλλόγου, αλλά και της κοκκινόμαυρης ομάδας Άγγελος Κρεμμύδας σε ηλικία 79 ετών (γεννημένος το 1943).

Ο εκλιπών ξεκίνησε από τη Νεάπολη Πειραιά και το 1964 πήγε στον Εθνικό, όπου έκανε μια μεγάλη καριέρα, είναι ο πρώτος σε συμμετοχές ποδοσφαιριστής του Εθνικού Πειραιώς στην Α’ Εθνική με 384 συμμετοχές.

Το 1977 πήρε μεταγραφή, για την Παναχαϊκή όπου και αγωνίστηκε για δύο χρόνια (1979), κλείνοντας ουσιαστικά την καριέρα του.

Όταν σταμάτησε να ασχολείται με το ποδόσφαιρο εγκαταστάθηκε στις Σπέτσες και έγινε προπονητής σε ομάδες του νησιού.

ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Ο Άγγελος Κρεμμύδας το 1963 μετείχε με την εθνική Νέων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, στο οποίο ήταν βασικός στους τρεις αγώνες στον προκριματικό με την Τουρκία, ενώ αγωνίστηκε και σε έναν φιλικό αγώνα με τη Γαλλία.

Παράλληλα συμμετείχε σε δύο αγώνες στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων το 1965, ενώ φόρεσε μια φορά τη φανέλα της Εθνικής Ανδρών 1969.

*Στη φωτό με τη φανέλα της Παναχαϊκής τη χρονιά 1977-1978.

Επάνω αριστερά διακρίνονται: Αβραάμ Καλφίν, Κώστας Δαβουρλής, Μίμης Σπεντζόπουλος, Νίκος Καραμανλής, Μιλτιάδης Βρεκούσης, Άγγελος Κρεμμύδας.

Κάτω αριστερά διακρίνονται οι Χρήστος Αποστολίδης, Γιώργος Ιωακειμίδης, Βασίλης Γεωργόπουλος, Γιάννης Ψαρράς, Βασίλης Στραβοπόδης.

Τάσος Αγγελόπουλος 

Ροή ειδήσεων

Advertisement