Connect with us

Παναχαϊκή

“Γιατί προτίμησα την Πάτρα”

Published

on

Ο Γκόρντον Σμιθ με θητεία στην Μάντσεστερ Σίτι και παλαιός διευθύνων σύμβουλος της Σκωτσέζικης Ομοσπονδίας, μιλάει αποκλειστικά στη «Γ» για την Παναχαϊκή

Του ΤΑΣΟΥ Α. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Κακά τα ψέματα όσο κι αν αυτό φαίνεται περίεργο, κάτι αρχίζει να… αχνοφαίνεται στην Παναχαϊκή και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου αλλά πραγματικότητα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Δεν είναι λίγο να ζητάς τη βοήθεια του παλαιού ποδοσφαιριστή και νυν μάνατζερ Γκόρντον Σμιθ (με θητεία ακόμη και στην Μάντσεστερ Σίτι, αλλά και παλαιού διευθύνοντος συμβούλου της Σκωτσέζικης Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, συνεργάτη του BBC) και αυτός από την πλευρά του να στην παρέχει απλόχερα, φέρνοντας ποδοσφαιριστές και πιστεύοντας ότι μπορούν να σταδιοδρομήσουν στη χώρα μας.

ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΕ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ

Πριν μπει λοιπόν στην διαδικασία αυτή, ο παλαιός ποδοσφαιριστής που κατέκτησε τα πάντα, αγωνιζόμενος (έχει 600 συμμετοχές και 160 τέρματα συνολικά) με διάφορες ομάδες της Ευρώπης έψαξε, ρώτησε και έμαθε τι εστί Παναχαϊκή. Και δεν ρώτησε στην… τύχη, αλλά πήγε σε έναν συγκεκριμένο. Θα αναρωτιέστε πού και ποιοι ξέρουν την κοκκινόμαυρη ομάδα. Την γνωρίζουν όσο κι αν ακούγεται οξύμωρο και από την καλή και από την ανάποδη!

ΑΝ ΕΧΕΙ ΥΓΕΙΑ…

Ο άνθρωπος στον οποίο απευθύνθηκε ήταν ένας παλιός γνώριμός του, ο Άγγελος Ποστέκογλου (νυν τεχνικός στην Τότεναμ), που του είπε τα καλύτερα για την κοκκινόμαυρη ομάδα. Συγκεκριμένα του ανέφερε την ατάκα, που ίδιος πιστεύει: «Αν η Παναχαϊκή έχει υγεία θα πάει πολύ ψηλά». Αυτό λοιπόν πιστεύει και ο Γκόρντον Σμιθ και για αυτό με τη βοήθεια των φίλων του Μάικ και Τζέιμς Κάλιν ήρθε να συνεργαστεί με την Παναχαϊκή, διότι όπως είπε αποκλειστικά στη «Γ», αυτή η ομάδα έχει μέλλον.

ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΠΟΛΗ

Η «Γ» συνομίλησε με τον «Κάσπερ» όπως τον φωνάζουν οι γνωστοί του και φίλοι του (αυτό το προσωνύμιο του το κόλλησαν για τον τρόπο που έπαιζε) ο οποίος άνοιξε την καρδιά του και μίλησε αποκλειστικά για την κοκκινόμαυρη ομάδα, αλλά και γενικότερα για την πόλη η οποία και του αρέσει πολύ όπως ανέφερε.

Ο ΑΝΤΖΥ ΤΑ ΕΙΠΕ ΟΛΑ…

Ερωτώμενος τι τον ώθησε να έρθει στην Πάτρα, φέρνοντας ποδοσφαιριστές για την κοκκινόμαυρη ομάδα είπε: «Η παρουσία του φίλου μου Μάικ, του Βασίλη Κοτσαύτη, αλλά και ανθρώπων από σύλλογο της Σούπερ Λιγκ 1, μου έδωσαν τη δυνατότητα να σκεφτώ αρκετά πράγματα. Δεν είχα έρθει ποτέ στην πόλη σας, ωστόσο όταν ήρθα εντυπωσιάστηκα, οπότε μου ήταν εύκολο να σκεφτώ τι προτίθεμαι να κάνω. Αφού πήρα πληροφορίες από αρκετούς και επί το πλείστον από τον φίλο μου τον Άντζυ τον οποίο και γνώριζα από τη θητεία μου στην Σέλτικ, πήρα την απόφαση να φέρω ποδοσφαιριστές στην Παναχαϊκή».

ΕΙΜΑΙ ΑΣΙΟΔΟΞΟΣ

Ερωτώμενος εάν πιστεύει ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά, ανέφερε: «Είμαι άνθρωπος που έχω αισιοδοξία μέσα μου, θεωρώ με όσα μου είπε ο Άγγελος Ποστέκογλου ότι η ομάδα εάν δουλέψει σωστά έχει μέλλον».

ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Ερωτώμενος τι μπορεί να περιμένει ο φίλαθλος κόσμος σε ό,τι αφορά τη νέα χρονιά στην Παναχαϊκή, ύστερα από την παρουσία δικών σας παικτών (Μάικλ Δέλλιος, Δημήτρης Τουλγαρίδης), τόνισε: «Οι παίκτες έχουν εμπειρία από πρωταθλήματα, ήρθαν εδώ με γνώμονα να αγωνιστούν στην Παναχαϊκή και στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2. Θα παρακολουθήσω τις προπονήσεις του νέου τεχνικού κι ύστερα θα αποφασίσω για το αν θα μείνουν στην ομάδα. Από ό,τι με έχουν ενημερώσει οι ίδιοι, επιθυμούν να αγωνιστούν στον σύλλογο, διότι του αρέσει η πόλη της Πάτρας».

ΤΟ ΗΘΕΛΑ ΑΛΛΑ…

Επί τη ευκαιρία τέλος του χθεσινού παιχνιδιού για το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ Μάντσεστερ Σίτι-Σεβίλλη που διεξήχθη στο «Γ. Καραϊσκάκης» είπε: «Ήθελα να τον παρακολουθήσω αλλά λόγω της Παναχαϊκής προτίμησα να μείνω στην Πάτρα για τους ποδοσφαιριστές μου».

 

Παρακολουθούνται από Ευρωπαϊκούς συλλόγους οι Δέλλιος, Τουλγαρίδης

Οι δύο ποδοσφαιριστές Μάικλ Δέλλιος (γεννημένος το 2000), Δημήτρης Τουλγαρίδης (γεννημένος το 1999), που σε λίγες ημέρες θα φορέσουν τη φανέλα της Παναχαϊκής παρακολουθούνται από σύλλογο που αγωνίζεται τόσο στο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ, όσο και από αυτό της Μπουντεσλίγκα.

 

 ΠΑΕ

Επιστροφή στις προπονήσεις

Σε ρυθμούς προετοιμασίας μπαίνουν από σήμερα οι ποδοσφαιριστές της Παναχαϊκής, ύστερα από το διήμερο ρεπό λόγω του Δεκαπενταύγουστου και σιγά σιγά τα κεφάλια όλων μπαίνουν μέσα… Από την άλλη η κοκκινόμαυρη ομάδα, κοιτάζει αρκετές περιπτώσεις παικτών, που θέλει να αποκτήσει κι αυτές δεν είναι άλλες από τους Λουκά, Πλατέλλα και Παραστατίδη, για την ώρα όμως δεν υπάρχει κάτι το ανακοινώσιμο. Το ίδιο δε ισχύει και για τον Κώστα Αποστολόπουλο, που μπορεί να θεωρείται «κλεισμένος», όμως δεν έχει πάρει το «ΟΚ» για να έρθει στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΡΩΤΗ

Με αυτά και με αυτά θα πρέπει η κοκκινόμαυρη ομάδα από τη στιγμή που έχει αρχίσει να πραγματοποιεί μεταγραφές -και επιβάλλεται- να κάνει και πρώτη συγκέντρωση, κάτι που για την ώρα οι άνθρωποί της δεν έχουν μεριμνήσει, καθώς οι φίλαθλοι θέλουν να δουν από κοντά τα νέα αποκτήματα.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement