Connect with us

Μαγειρική

Ριγανάτη τηγανιά με μοσχάρι του Χριστόφορου Πέσκια

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

800 γρ. μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα, χωρίς κόκαλο, σε μπαστουνάκια των 2 εκ.

40 ml ελαιόλαδο

40 ml αγελαδινό βούτυρο

3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες

χυμός από 1 λεμόνι

1 κουτ. γλυκού φρέσκα φύλλα ρίγανης

2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε δύο ευρύχωρα αντικολλητικά τηγάνια ταυτόχρονα, στην πιο δυνατή θερμοκρασία, σκέτα, χωρίς λιπαρή ουσία. Όταν κάψουν πολύ καλά, ρίχνετε στο κάθε σκεύος το μισό λάδι, το μισό βούτυρο, τις μισές λωρίδες μοσχαριού και το μισό σκόρδο. Τηγανίζετε τα υλικά σε κάθε σκεύος για 1½ λεπτό, ανακατεύοντας πολύ συχνά, μέχρι το κρέας να ροδίσει παντού, αλλά να μη στεγνώσει. Μοιράζετε σε κάθε σκεύος τον μισό χυμό λεμονιού και τα σείετε να απλωθεί παντού. Τέλος, σκορπίζετε σε κάθε τηγανιά τη ρίγανη, το σχοινόπρασο και αλατοπίπερο, ανακατεύετε και αποσύρετε από τη φωτιά. Σερβίρετε την ριγανάτη τηγανιά-αστραπή με μοσχάρι αμέσως.

Ροή ειδήσεων

Advertisement