Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κι όμως το Λιμενικό Τμήμα του Ρίου δεν διαθέτει σκάφος σε μόνιμη βάση

Published

on

Τα ρεύματα είναι αρκετά δυνατά σε όλη την θαλάσσια περιοχή του Ρίου – Αντιρρίου.

Αυτό είναι γνωστό. Ειδικότερα τον Αύγουστο με τους ισχυρούς βοριάδες και τα μποφόρ, το ρεύμα σε παρασέρνει εύκολα, χωρίς καν να το καταλάβεις.

Κι όμως το Λιμενικό Τμήμα του Ρίου δεν διαθέτει σε μόνιμη βάση ούτε ένα σκάφος ή έστω ένα φουσκωτό για να παρεμβαίνει σε τέτοιες καταστάσεις άμεσα και γρήγορα, σώζοντας τους κολυμβητές που έχουν παρασυρθεί από τα ρεύματα.

Πρόκειται για ένα Λιμεναρχείο που έχει στην επικράτεια του όλη την θαλάσσια περιοχή του Ρίου, του Αντιρρίου, φθάνοντας ως τον Ψαθόπυργο και την Ροδινή. Για μια επικράτεια, δηλαδή, που τα καλοκαίρια κάνουν το μπάνιο τους εκατοντάδες λουόμενοι.

Ένα σκάφος σε μόνιμη βάση στο συγκεκριμένο Λιμεναρχείο, που ανήκει φυσικά στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών, θα διευκόλυνε άπαντες και θα έδινε μια μεγαλύτερη ασφάλεια για έκτακτες περιστάσεις.

Αυτή τη στιγμή όταν συμβαίνει κάτι έκτακτο και ένα άτομο παρασυρθεί από τα ρεύματα το Λιμεναρχείο ειδοποιεί τα φέρι μποτ της γραμμής Ρίου – Αντιρρίου που αναγκάζονται να αλλάξουν πλεύση και κατεύθυνση για να προχωρήσουν στη διάσωση. Χάνεται όμως πολύτιμος χρόνος έτσι.

Θυμίζουμε τι είχε συμβεί πριν από μερικές μέρες με τα δύο κοριτσάκια που είχαν παρασυρθεί από τα ρεύματα. Ιδιώτης με φουσκωτό έφτασε πρώτος και τα έσωσε. Για μην πάμε ακόμα πιο πίσω με το κοριτσάκι που είχε παρασυρθεί πριν από τρία χρόνια στο Αντίρριο και κινδύνεψε, σε ένα θέμα που είχε “παίξει” σε όλα τα ΜΜΕ.

Σύμφωνοι, δεν μπορεί το υπουργείο Ναυτιλίας να εξασφαλίσει σκάφη σε μόνιμη βάση για κάθε Λιμενικό Τμήμα, όμως, στην περίπτωση του Ρίου λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης που υπάρχει με τα ισχυρά ρεύματα και τους δεκάδες λουόμενους που κάνουν το μπάνιο τους σε όλη αυτή την θαλάσσια περιοχή της επικράτειας του πρέπει να τεθεί σε προτεραιότητα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement