Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μεγάλη προβλέπεται η φετινή συμμετοχή στον 2ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Πάτρας

Published

on

Σε κλίμα ενθουσιασμού και συγκίνησης συναντήθηκαν σήμερα (Τετάρτη 30 Αυγούστου) στο Δημαρχείο μεγάλες δόξες του Πατραϊκού και Ελληνικού στίβου, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου για τον 2ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Πάτρας, για να τιμήσουν τη μνήμη του μεγάλου συναθλητή τους μαραθωνοδρόμου Φάνη Τσιμιγκάτου και να στηρίξουν την προσπάθεια του Δήμου για την παραπέρα ανάπτυξη του στίβου στην πόλη μας.

Στο ξεκίνημα της συνέντευξης ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, τόνισε: «Είναι μεγάλη χαρά για την πόλη μας να διοργανώνουμε το δεύτερο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Πάτρας «Φάνης Τσιμιγκάτος» και η χαρά μας μάλιστα είναι διπλή γιατί οι άνθρωποι της πόλης μας είναι παρόντες και συμμετέχουν σε όλη αυτή την προσπάθεια. Ξεκινήσαμε με τον περυσινό αγώνα για τον οποίο ενεργοποιήθηκε πάρα πολύς κόσμος. Eίχε απόλυτη επιτυχία κι αποδείξαμε ότι οι δυνάμεις της πόλης μας στον αθλητισμό είναι ισχυρές και μπορούν να φέρουν εις πέρας μεγάλες διοργανώσεις. Χαιρόμαστε που αυτό συνεχίζεται. Είναι τιμή για την Πάτρα που έχει τέτοιους αθλητές. Είναι πλούσιο το δυναμικό μας και στον αθλητισμό. Τα πρόσωπα είναι αυτά που με την προσφορά τους και τη δουλειά τους χτίζουν τις επιτυχίες και αναδεικνύουν την πόλη».

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος παρέδωσε τιμητική πλακέτα στο μεγάλο δρομέα της Ολυμπιάδας Χάρη Λίτσα λέγοντάς του: «Τις ευχές μου εκ μέρους της πόλης, είμαστε ευγνώμονες για όσα προσφέρατε στον ελληνικό αθλητισμό». 

Από την πλευρά του ο Χάρης Λίτσας εμφανώς συγκινημένος δήλωσε ότι είναι μεγάλη η χαρά του που μετά από 45 χρόνια η πόλη τον τιμά κι ευχαρίστησε το Δήμαρχο, τον Αντιδήμαρχο, Τάκη Πετρόπουλο (που ήταν και συντονιστής της εκδήλωσης) και όλη τη Δημοτική Αρχή για την

τιμή που του έκαναν καθώς και όλους τους παλαιούς συναθλητές και αθλητές που γέμισαν σήμερα το Δημαρχείο.

Παρόντες ήταν ο προπονητής του Χάρη Λίτσα και πολλών αθλητών στίβου, Σπύρος Μπούσιας, ο «Διόσκουρος» συναθλητής του, Γιώργος Αποστολόπουλος, ο σύγχρονός του δεκαθλητής, Βασίλης Κολοκυθάς κι ο άλτης Γιώργος Ζάγκλας. Τον Λίτσα τίμησαν επίσης με την παρουσία τους σπουδαίοι αθλητές άλλων αθλημάτων όπως ο Κώστας Πετρόπουλος και Σπύρος Λυκούδης.

Από το Σύλλογό του, την Ολυμπιάδα, παρόντες ήταν ο αντιπρόεδρος Τάκης Γεωργακόπουλος και ο παλαιός παράγοντας Νίκος Λεοντίου.

Στη συνέχεια, για το φετινό Νυκτερινό Ημιμαραθώνιο Πάτρας «Φάνης Τσιμιγκάτος», πήραν το λόγο οι συνδιοργανωτές ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ, Νίκος Μπαλάσης, ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου «ΚΟΥΡΟΣ»  Παναγιώτης Καράμπελας, ο Άγγελος Ροζής από την Παναχαϊκή. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων «Φειδιππίδης», Αντώνης Κατσίκης, ο οποίος έχει αναλάβει το συντονισμό και την οργάνωση της συμμετοχής των Δρομέων Υγείας από όλη την Ελλάδα και ο Σπύρος Κρότσης εκ μέρους του Πατρινού Καρναβαλιού (Υπεύθυνος του παιχνιδιού «Κρυμμένος Θησαυρός») ο οποίος αναφέρθηκε στη σύνδεση του μεγάλου πολιτιστικού θεσμού Πατρινό Καρναβάλι με το μεγάλο αθλητικό γεγονός Νυκτερινός Ημιμαραθώνιος Πάτρας, μέσω ενός διαδικτυακού παιχνιδιού.

Στο τέλος μίλησαν οι τρεις πρεσβευτές του αγώνα και μεγάλοι μαραθωνοδρόμοι, Νίκος Αργυρόπουλος, Παναγιώτα Νικολακοπούλου – Δούβη και Σπύρος Ανδριόπουλος (δήλωσε ότι ίσως «να βάλει τη φανέλα και να πάρει μέρος στον αγώνα) οι οποίοι αναφέρθηκαν στον Φάνη Τσιμιγκάτο, στην προσωπικότητα και στη συνεισφορά του στο δρομικό κίνημα, επισήμαναν τη μεγάλη σημασία του αγώνα για την ανάπτυξη του δρομικού κινήματος στην πόλη μας και εξήραν το γεγονός ότι ο Νυκτερινός Ημιμαραθώνιος αποτελεί ένα ανάχωμα στην εμπορευματοποίηση του αθλητισμού.

Επίσης το «παρών» έδωσαν οι Δημήτρης Μπεγλερίδης και Ευάγγελος Τζελάτης από τον ΣΕΓΑΣ και ο παλαιός συναθλητής του Χάρη Λίτσα, Γιώργος Πετρόπουλος. 

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του διευθυντή του αγώνα και Προέδρου των Προπονητών Δυτικής Ελλάδας, Γιώργου Παπανδρεόπουλου, οι εγγραφές είναι υπερδιπλάσιες από πέρυσι τέτοια εποχή κι εξέφρασε τον ενθουσιασμό του λέγοντας ότι ο φετινός θα είναι πιο μαζικός.

Όλοι τόνισαν τη συμβολή του Δημάρχου, Κώστα Πελετίδη και της Δημοτικής Αρχής στην προαγωγή του αθλητισμού κάνοντας αναφορές στο Παμπελοποννησιακό, στις άλλες αθλητικές υποδομές που δημιούργησε ο Δήμος και στις μεγάλες διοργανώσεις που γίνονται πλέον στην Πάτρα. 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement