Connect with us

Ερασιτεχνικό

SUPER CUP: Χάλασαν τη γιορτή

Published

on

 

Ο διαιτητής Πετρόπουλος και οι συνεργάτες του ήταν οι πρωταγωνιστές, έφεραν τον αγώνα Πάτραι-Παναιγιάλειος στο 1-1 με τη «Μαύρη Θύελλα» να παίρνει τον τίτλο στα πέναλτι (9-8)

Του ΤΑΣΟΥ Α. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Μπορεί οι πεντακόσιοι και πλέον φίλαθλοι να παρακολούθησαν προχθές ένα συναρπαστικό παιχνίδι ανάμεσα στον ΑΠΣ Πάτραι και τον Παναιγιάλειο στον τελικό του Super Cup και να είδαν 19 φορές την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα (κανονικός αγώνας 1-1, 9-8 στα πέναλτι) με τη «Μαύρη Θύελλα» στο τέλος να πανηγυρίζει, αλλά δυστυχώς ο ρέφερι της συνάντησης κατάφερε με τα σφυρίγματά του να αδικήσει και τις δύο ομάδες.

Και το λέμε τούτο διότι ο διαιτητής Χαράλαμπος Πετρόπουλος με τους συνεργάτες του, έκαναν τα πάντα για να χαλάσουν αυτή την όμορφη γιορτή και αν ο αγώνας δεν είχε τον χαρακτήρα, που είχε, σίγουρα δεν θα τελείωνε με ό,τι αυτό συνεπάγεται, καθώς κατάφερε να γίνει ο αρνητικός πρωταγωνιστής.

ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΔΙΑΦΟΡΑ

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο ΑΠΣ Πάτραι μπήκε φουριόζος απέναντι στον Παναιγιάλειο και η διαφορά δυναμικότητας -αν κάποιος δεν γνώριζε- των δύο ομάδων που αγωνίζονται σε διαφορετικές κατηγορίες, δεν ήταν μεγάλη. Οι πράσινοι δημιούργησαν ευκαιρίες, δυσκόλεψαν τον αντίπαλό τους και δεν τον άφησαν σε χλωρό κλαρί. Πίεσαν όταν έπρεπε, βγήκαν στην επίθεση, όμως γκολ στο πρώτο μέρος του αγώνα δεν βρήκαν.

ΜΕ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΥΠΟΔΕΙΞΗ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

Στην επανάληψη οι του ΑΠΣ Πάτραι προσπάθησαν να πράξουν το ίδιο και το πέτυχαν, καθώς στο 59ο λεπτό έβαλαν «φωτιά» στο ματς, αλλά σε αυτό συντέλεσε και η λανθασμένη υπόδειξη του κακού διαιτητή Πετρόπουλου και των συνεργατών του, όταν «εφηύρε» πέναλτι σε ανατροπή του Γαβριήλ από τον Χάμο (είχε μαζέψει τα χέρια του) με τον Σουγλέρη να σκοράρει από την άσπρη βούλα γράφοντας το 1-0. Ο Παναιγιάλειος, αφού διαμαρτυρήθηκε χωρίς να βρει άκρη, προσπάθησε να παίξει το παιχνίδι του και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 στο 62ο λεπτό με τον Μαυρόπουλο.

«ΕΚΟΨΕ» ΜΕ ΟΦΣΑΪΝΤ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΤΟ ΜΑΤΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ

Και εκεί που όλοι πίστευαν ότι θα δουν τη συνέχεια του αγώνα με πολύ σασπένς, ανέλαβε δράση αυτή τη φορά ο πρώτος βοηθός Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος, που… εξέθεσε τον ρέφερι. Ανέκοψε στο 80ό λεπτό κακώς με οφσάιντ τον παίκτη του ΑΠΣ Πάτραι και δεν του έδωσε το δικαίωμα να σκοράρει. Ο διαιτητής στη συνέχεια για να κατευνάσει τα πνεύματα (!) έδειξε κίτρινη κάρτα πρώτα στον προπονητή Σταμάτη Σαρρή κι έπειτα στους συνεργάτες του που δικαίως φώναξαν και έτσι πήγε το παιχνίδι εκεί που ο ίδιος ήθελε στη διαδικασία των πέναλτι.

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΟΙ ΓΚΟΛΚΙΠΕΡ

Με αυτά και με αυτά ήρθε η διαδικασία των πέναλτι που είχε ως εξής: Γκίκα 0-1. Σαμπανέι 1-1. Κοντοχρήστος 1-2. Λεγάτος 2-2. Μακρής 2-3. Ούτσικας 3-3. Μαυρόπουλος απόκρουσε ο Φωτεινόπουλος. Σουγλέρης 4-3. Λούκας 4-4. Δημόπουλος άουτ. Μωραΐτης 4-5. Τσίμπιτσης 5-5. Βιλανάκης 5-6. Στανής 6-6. Ζανδραβέλης 6-7. Σπ. Γερογιάννης 7-7. Σακελλαρόπουλος 7-8. Β. Γερογιάννης 8-8. Βασίλτσης απόκρουσε ο Φωτόπουλος. Γιαννόπουλος απόκρουσε ο Χάμος. Χάμος 8-9. Φωτόπουλος απόκρουσε ο Χάμος.

ΑΠΣ ΠΑΤΡΑΙ (Στ. Σαρρής): Φωτόπουλος, B. Γερογιάννης, Στανής, Γιαννόπουλος, Τσίμπιτσης, Δημόπουλος, Ζελενίτσας (60′ Ούτσικας), Λεγάτος, Γαβριήλ (80′ Σαμπανέι), Σπ. Γερογιάννης, Σουγλέρης.

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Ν. Μανούρας): Χάμος, Σανδραβέλης, Κοντοχρήστος, Μωραΐτης, Σακελλαρόπουλος, Μαυρόπουλος, Λουκάς, Κοτσόκολος (86′ Βιλανάκης), Λιάτος (77′ Βασίλτσης), Γκίκα, Μακρής.

 

 

Ο Κώστας Χάμος MVP του παιχνιδιού

Ο τερματοφύλακας του Παναιγιάλειου Κώστας Χάμος ήταν ο άνθρωπος που εν μέρει στιγμάτισε το παιχνίδι του Super Cup, καθώς ήταν αυτός, που -κατά τον διαιτητή- έκανε το πέναλτι με το οποίο ο ΑΠΣ Πάτραι προηγήθηκε στο σκορ, έπειτα απέκρουσε πρώτα το πέναλτι του Γιαννόπουλου, κρατώντας το 8-8 από την άσπρη βούλα, έπειτα σκόραρε σημειώνοντας το 9-8 και εν συνεχεία σημείωσε δεύτερη απόκρουση απέναντι από τον γκολκίπερ των πράσινων Φωτόπουλο, δίνοντας το τρόπαιο στην ομάδα τον Παναιγιάλειο. Δικαιωματικά λοιπόν αναδείχτηκε MVP του παιχνιδιού παίρνοντας το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη από τα χέρια του μέλους της ΕΠΣ Αχαΐας Χρήστου Πλούμη.

 

Οι βραβευθέντες του Super Cup

Η ΕΠΣ Αχαΐας στο ημίχρονο του προχθεσινού παιχνιδιού τίμησε τέσσερις παλαίμαχους τερματοφύλακες για την προσφορά τους στο αχαϊκό ποδόσφαιρο. Συγκεκριμένα, βραβεύτηκαν ο πρόεδρος του συλλόγου Παλαίμαχων Πάτρας Τάκης Λαμπρόπουλος και ο Γιάννης Περδικάρης, που φόρεσαν αμφότεροι τη φανέλα και των δύο ομάδων. Αντίθετα, η διοίκηση του Παναγιαλείου τίμησε με τη σειρά της τον Νίκο Ζαφειρόπουλο για την προσφορά του στη «Μαύρη Θύελλα» διά χειρός του μέλους του συλλόγου Βαγγέλη Ευαγγελίου, ενώ ο ΑΠΣ Πάτραι βράβευσε τον παλαίμαχο γκολκίπερ Γιάννη Δελέγκο.

 

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ

Είναι σε καλό δρόμο, χρειάζεται ενίσχυση

Ο τεχνικός του Παναιγιάλειου, Νίκος Μανούρας ήταν επόμενο και λογικό να πετάει στα ουράνια, καθώς με το… καλημέρα κατέκτησε τον τίτλο του Super Cup και η χρονιά στην αιγιώτικη ομάδα αρχίζει για τον ίδιο ιδανικά. Η αιγιώτικη ομάδα ωστόσο έδειξε ότι μπορεί να βρίσκεται σε καλό δρόμο, αλλά χρειάζεται κι άλλη ενίσχυση προκειμένου να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας τη νέα χρονιά κι αν μη τι άλλο αυτό το γνωρίζουν στον Παναιγιάλειο και δεν αποκλείεται να υπάρξουν κι άλλες μεταγραφικές κινήσεις σε καίριες θέσεις, που δείχνει ότι «πονά» ο σύλλογος. Ο προπονητής της «Μαύρης Θύελλας» μίλησε στη «Γ» για τη συνάντηση με τον ΑΠΣ Πάτραι τονίζοντας: «Πρωτίστως θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου, για ό,τι πέτυχαν, κατακτώντας αυτό τον τίτλο. Ήταν ένας αγώνας δύσκολος, που οι παίκτες μου κατάφεραν να κερδίσουν, παρά το ότι υπήρχε το προπονητικό κι επίπονο φορτίο. Δείξαμε χαρακτήρα και καταφέραμε να κερδίσουμε αυτό τον τίτλο έχοντας ψυχραιμία στην διαδικασία των πέναλτι που ακολούθησε και τον αφιερώνουμε στη διοίκηση που στέκεται στο πλευρό μας».

 

ΑΠΣ ΠΑΤΡΑΙ

Πίκρα, αλλά και ικανοποίηση

Ανάμεικτα ήταν τα συναισθήματα στον ΑΠΣ Πάτραι σε έναν αγώνα που έμεινε στην ιστορία με αντίπαλο τον Παναιγιάλειο, καθώς οι πράσινοι έχασαν τον τίτλο του Super Cup στην διαδικασία της «ρώσικης ρουλέτας» και άπαντες μετά τη λήξη της αναμέτρησης στο γήπεδο των Προσφυγικών ήταν πικραμένοι. Φυσικά με καθαρό μυαλό υπήρξε κι ικανοποίηση, καθώς το Πάτραι έδειξε ότι βαδίζει σε καλό δρόμο κι όλο αυτό το διάστημα της προετοιμασίας έχει παίξει με δύο ομάδες (ΠΑΟ Βάρδας, Παναιγιάλειος) που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας και φάνηκε ότι με γνώμονα τις δύο αυτές εμφανίσεις, μπορεί να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας της ΕΠΣ Αχαΐας τη νέα χρονιά. Οι πράσινοι του Σταμάτη Σαρρή κοίταξαν τους αντιπάλους τους στα μάτια, μπορούσαν το κάτι παραπάνω, αλλά του έμεινε η «γεύση» της πίκρας.

Ο προπονητής των πράσινων μίλησε στη «Γ» για την αναμέτρηση με την αιγιώτικη ομάδα λέγοντας: «Χάσαμε τον τίτλο για δεύτερη φορά με τον ίδιο τρόπο (σ.σ. από τον Διαγόρα Βραχνεΐκων), ωστόσο είμαι ικανοποιημένος, καθώς οι παίκτες έδειξαν το καλό τους πρόσωπο και νομίζω ότι είμαστε σε σωστό δρόμο. Κρατάμε τα θετικά από τη συνάντηση και θέλω να πιστεύω ότι όλο αυτό θα λειτουργήσει υπέρ μας, όταν και εφόσον αρχίσουν οι επίσημες υποχρεώσεις».

*Ο Β. Γερογιάννης φόρεσε για τελευταία φορά τη φανέλα του ΑΠΣ Πάτραι προχθές στον αγώνα με τον Παναιγιάλειο και οι διοικούντες την ομάδα τον ευχαριστούν για τη συνεργασία όλο αυτό το διάστημα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement