Μαγειρική
Λαβράκι με φασολάκια στην κατσαρόλα
Υλικά (για 4 άτομα)
800 γρ. φιλέτο λαβράκι
800 γρ. φασολάκια τσαουλιά, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
1 ξερό κρεμμύδι, σε φέτες
300 γρ. ώριμες τομάτες, τριμμένες
50 ml λευκό, ξηρό κρασί
80 ml ελαιόλαδο
1/3 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεκινάτε αλατοπιπερώνοντας τα φιλέτα ψαριού. Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε το ψάρι για 1 λεπτό από κάθε πλευρά. Βγάζετε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος και το αφήνετε στην άκρη. Στο ίδιο λάδι σοτάρετε το κρεμμύδι για 5 λεπτά. Προσθέτετε τα φασολάκια, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύετε και σοτάρετε για 3 λεπτά. Ρίχνετε το κρασί, αφήνετε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτετε την τομάτα και 400 ml ζεστό νερό. Μετριάζετε τη φωτιά, σκεπάζετε με το καπάκι και μαγειρεύετε τα φασολάκια για 35 λεπτά ή μέχρι να γίνουν όσο τρυφερά και μαλακά θέλετε. Ξεσκεπάζετε την κατσαρόλα, σκορπίζετε τον δυόσμο και βάζετε με προσοχή το ψάρι μαζί με τα υγρά που πιθανόν άφησε στο πιάτο. Σκεπάζετε ξανά με το καπάκι και μαγειρεύετε για 5 λεπτά, μέχρι να γίνει καλά και το ψάρι, αλλά να παραμείνει ζουμερό.