Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μενού με… Sushi Πατραϊκού-Αλιεύματα της περιφέρειας, ‘παντρεμένα’ στη μαγειρική των Ιαπώνων

Published

on

H Agrifoodwest, η Αγροτοδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας συμμετείχε ενεργά στο περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκη. Το περίπτερο ανέδειξε μέσα από ένα ξεχωριστό γαστρονομικό event, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, 9 και 10 Σεπτεμβρίου εκλεκτές γεύσεις από αλιεύματα της Περιφέρειας, παντρεμένα με Ιαπωνικές τεχνικές!

Όσοι βρέθηκαν το διήμερο αυτή στη Δ.Ε.Θ., μεταξύ των ωρών 13:00-15:00, στο περίπτερο 17, stand 5, είχαν μοναδική ευκαιρία να βρεθούν σε ένα εξωτικό ταξίδι με οδηγό τις γεύσεις της δυτικής Ελλάδας και την ιαπωνική κουζίνα.

Το πασίγνωστο φύκι ‘Νori’ που αποτελεί βασικό συστατικό στο Sushi, στα σπιτικά maki rolls, αντικαταστάθηκε από αμπελόφυλλα και γεμίσθηκε με λαβράκι από την λιμνοθάλασσα του Κοτυχίου. Τo inside out της Ασιατικής Κουζίνας, παρασκευάστηκε με Γαρίδα Ψαθοπύργου, τα γνωστά nigiri έγιναν με Xέλι από το Μεσολόγγι και Tσιπούρα από το Αιτωλικό, ενώ οι Pέστροφες του Πλανητέρου Καλαβρύτων «κόπηκαν» σε Σούσι Sashimi!

Η Αgrifoodwest κατάφερε αρκετά εδώ και 18 μήνες, από τότε δηλαδή που επέστρεψε στην μια κανονικότητα μετά την πανδημία, για πρώτη φορά στην ιστορία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, , βρέθηκε σε εκθέσεις ορόσημα, όπως η FRUIT LOGISTICA στο Βερολίνο, η ProWein στον Ντισελντορφ, η SIAL Paris στο Παρίσι, η Summerfancy Foodshow στη Νέα Υόρκη, ενώ το παρών θα δώσει και στην Anuga Food Fair – Koln στην Κολωνία.

Είχε όμως την ευκαιρία να συμμετάσχει και σε εξαιρετικά σημαντικές εγχώριες εκθέσεις όπως για παράδειγμα, η Food Expo – Greece, η Freskon Expo (ως τιμώμενη περιφέρεια), η Εκθεση Εξποτροφ – Expotrof Exhibition, η Detrop Expo, η MDF Expo κ.α.

Έτσι, πάνω από 80 επιχειρήσεις από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είχαν τη δυνατότητα να προβάλουν τα προϊόντα τους και να αναπτύξουν νέες επαγγελματικές συνεργασίες, αναδεικνύοντας συνολικά τον τόπο και την κουλτούρα της Περιφέρειας!

Άμεσους συνεργάτες της Agrifoodwest είναι τα τρία Επιμελητήρια (Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας), το Δ.Σ. της Agrifoodwest και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης.

Ροή ειδήσεων

Advertisement