Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Επίσκεψη Φαρμακη σε Καλαβρυτα και Κλειτορια

Published

on

Τη σημασία που απέδωσε η Περιφερειακή Αρχή στον Δήμο Καλαβρύτων, όχι μόνο ως περιοχή με ένα πολύτιμο ιστορικό και πολιτιστικό «κεφάλαιο» για τη Δυτική Ελλάδα, αλλά και ως περιοχή ισχυρής οικονομικής δύναμης, υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης και επικεφαλής του συνδυασμού «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ», Νεκτάριος Φαρμάκης, επισκεπτόμενος σήμερα (18-9-2023) τα Καλάβρυτα και την Κλειτορία.
Ο κ. Φαρμάκης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με εκατοντάδες πολίτες, όπου μεταξύ άλλων σημείωσε πως μόνο για έργα οδοποιίας διατέθηκε ποσό άνω των 30 εκ. ευρώ την τελευταία 4ετία. Πρόκειται για έργα που αφορούσαν είτε μείζονος σημασίας παρεμβάσεις (όπως στον δρόμο Πούντας – Καλαβρύτων), είτε ακόμα και διανοίξεις αγροτικών οδών ή επισκευές επαρχιακών οδών.
Ακόμα, ο κ. Φαρμάκης μίλησε για την πολύ μεγάλη επένδυση στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, τονίζοντας πως μετά την α’ φάση του έργου θα ακολουθήσει και η β’ φάση, με στόχο, το Χιονοδρομικό στα Καλάβρυτα να γίνει ένα από τα καλύτερα και πιο άρτια χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα.
Επίσης, υπενθύμισε ότι η Περιφέρεια συνέβαλλε καθοριστικά, χρηματοδοτώντας πολλά ακόμα έργα όπως την αποπεράτωση του νέου δημαρχείου, αλλά και τους νέους χώρους αναψυχής που δημιουργήθηκαν ή θα δημιουργηθούν σε 13 οικισμούς του Δήμου Καλαβρύτων. «Πάνω απ’ όλα όμως, είμαστε περήφανοι για τον τρόπο με τον οποίο αναδείξαμε τα Καλάβρυτα ως τον τόπο από τον οποίο ξεκίνησε η εθνική παλιγγενεσία. Ήμασταν η μόνη Περιφέρεια στην Ελλάδα που ολοκλήρωσε πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την επέτειο των 200 ετών από την επανάσταση, στο πλαίσιο του οποίου δημιουργήσαμε και ένα σύγχρονο ψηφιακό μουσείο, το οποίο πλέον βρίσκεται μόνιμα στην Κλειτορία» τόνισε.
Κλείνοντας τις τοποθετήσεις του, ο κ. Φαρμάκης, υπογράμμισε ότι οι Περιφερειακές Εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, πρέπει να δείξουν μία κατεύθυνση: «Μπροστά! Μπροστά για τα Καλάβρυτα των έργων και της προκοπής. Το “πίσω” το ζήσαμε και δεν πρέπει να το ξαναζήσουμε. Το “μπροστά” μας περιμένει..!» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ροή ειδήσεων

Advertisement