Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο Δήμος Ναυπακτίας τιμά την 452η Επέτειο της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου

Στις 30 Σεπτεμβρίου η τελετή Αναπαράστασης

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Ο Δήμος Ναυπακτίας τιμά την 452η Επέτειο της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου (7.10.1571), του ιστορικού γεγονότος που  σημάδεψε την ιστορία της Ευρώπης και του κόσμου.

Πρόκειται για το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός του Δήμου Ναυπακτίας όπου το Ενετικό Λιμάνι της πόλης μετατρέπεται κάθε χρόνο σε ένα μοναδικό σκηνικό συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον εκατοντάδων κατοίκων και επισκεπτών.

Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου αποτέλεσε σημαντικότατο σταθμό για την ιστορία.  Ο ναύαρχος Γκραβιέ το είπε άλλωστε χαρακτηριστικά: «η τύχη του κόσμου, τρεις φορές εξαρτήθηκε από την έκβαση μιας τεράστιας ναυτικής σύρραξης: στην Σαλαμίνα, στο Άκτιο και τη Ναύπακτο».

Ταυτόχρονα, το ιστορικό γεγονός στάθηκε σταθμός και για τη ναυτική τακτική, τη ναυπηγική, τις τέχνες και τα γράμματα. Κορυφαία έργα που φιλοξενούνται σήμερα στα σημαντικότερα μουσεία και βιβλιοθήκες του κόσμου, όπως του Tiziano, του Tintoretto, του Veronese, του Θεοτοκόπουλου, αλλά και βιωματικές αφηγήσεις του Miguel de Cervantes έχουν σημείο αναφοράς τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου.

Σημειώνεται ότι, η τελετή Αναπαράστασης της Ναυμαχίας θα λάβει χώρα στις 30 Σεπτεμβρίου 2023, λόγω της διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Δείτε το spot εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=_MmamkfXbak

Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement