Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Διχασμένοι» μεταξύ καρναβαλιού και επετείου-Σε δύο… ταχύτητες κινήθηκαν οι κρατήσεις για τα τριήμερα αποκριάς και 25ης Μαρτίου

Published

on

Όπως ήδη αποκάλυψε η «Γ» από την περασμένη εβδομάδα, τα δυο επικείμενα τριημέρων, αυτό που ξεκινά σήμερα, της Καθαράς Δευτέρας 18 Μαρτίου αλλά και του επόμενου, της Δευτέρας 25ης Μαρτίου, υπάρχουν διαφορετικές πληρότητες σε επίπεδο δημοφιλών προορισμών στην Αχαϊα

Για αυτό το τριήμερο, από αύριο Σάββατο έως και την Καθαρά Δευτέρα η πληρότητα στα Καταλύματα στην Πάτρα και την Δυτική Αιγιάλεια, έως και το Αίγιο, ξεπερνά το 90%.

Οι επιχειρηματίες του κλάδου εκτιμούν πως με τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, για το ένα τριήμερο, αυτό της Αποκριάς, η πληρότητα θα κινηθεί άνω του 80% σε όλη την Αχαϊα. Ήδη στην περιοχή Πατρών και Αιγίου για αυτό το τριήμερο υπάρχει ελάχιστο όριο τριών διανυκτερεύσεων ενώ υπάρχουν και προσφορές για μεγαλύτερο αριθμό διανυκτερεύσεων, έως και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας , στην Καρναβαλική Πάτρα.

Η πλειονότητα των ταξιδιωτών δεν προγραμματίζει πάνω από τρεις διανυκτερεύσεις, ξεκινώντας από σήμερα Παρασκευή, με το εύρος των τιμών στα ξενοδοχεία να κυμαίνεται στα 80 ευρώ στην περιοχή του δήμου Αιγιαλείας και του Δήμου Καλαβρύτων για ένα δίκλινο δωμάτιο και να ξεπερνά ακόμη και τα 290 ευρώ στην Πάτρα.

Σε χαμηλότερα επίπεδα συγκριτικά με πέρυσι διαμορφώνεται η ζήτηση για αυτό το 3ήμερο στα Καλάβρυτα και τα ορεινά της Ανατολικής Αιγιάλειας, λόγω της έλλειψης χιονιού. Μέχρι στιγμής, οι κρατήσεις καλύπτουν το 60% των καταλυμάτων της περιοχής . Για το τριήμερο ης 25ης Μαρτίου το ποσοστό των κρατήσεων στα Καλάβρυτα πλησιάζει όμως το 90%.

Ο επιχειρηματίες σε Καλάβρυτα και Αιγιάλεια ευελπιστούν ότι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής θα ανεβάσουν κι άλλο την πληρότητα για την αποκριά, θεωρείται σίγουρο όμως ότι θα κινηθούν εντέλει σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι.

Ροή ειδήσεων

Advertisement