Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

«Αναγκαία η προάσπιση της Ψυχικής Υγείας»- Του Κωνσταντίνου Βανδώρου (*)

Published

on

 

 

Η μεγαλύτερη ανάγκη της κοινωνίας μας αυτή τη στιγμή, θεωρώ πως είναι η προάσπιση της Ψυχικής Υγείας. Τα τελευταία χρόνια και με κορύφωση τα χρόνια της πανδημίας λόγω covid 19, δόθηκε μεγάλη προτεραιότητα στην σωματική υγεία.

Είμαστε όμως μόνο σώματα; Γιατί ένας άνθρωπος με κατάθλιψη, αρρωσταίνει πιο εύκολα; Τί αφήνει στον πλανήτη μας η απελθούσα πανδημία λόγω covid 19;

Η χειρότερη πανδημία που θα μπορούσε να εμφανιστεί στον πλανήτη μας, είναι μια πανδημία που θα ξεκινά από την καταπίεση της Ψυχής και είναι η πανδημία λόγω κατάθλιψης.

Μια αρχαία και διαχρονική αλήθεια που γνωρίζουμε όλοι και δεν πρέπει να ξεχάσουμε, είναι ότι κάθε ασθένεια πηγάζει από την Ψυχή μας. Ένας άνθρωπος μπορεί να εμφανίσει αυτοάνοσο νόσημα, επειδή έχει διδαχθεί να ανέχεται τις επιθέσεις στον εαυτό του.

Όταν ζει μέσα στον φόβο, όταν επιτρέπει στους άλλους να του κάνουν κακό, όταν δε μπορεί να χαλάσει χατίρια σε κανέναν, όταν δεν κάνει εκείνα που αναπαύουν και ικανοποιούν την ψυχή του, όταν τα θέλω του και οι επιθυμίες του μπαίνουν από δεύτερες μέχρι τελευταίες, τότε ο άνθρωπος αυτός κινδυνεύει να αρρωστήσει.

Με το να δείξουμε και να αποδείξουμε στον κάθε άνθρωπο πως είναι σημαντικός, επιτυγχάνουμε την πρόληψη και για να επιτευχθεί αυτό, χρειάζονται οι γνώσεις. Ο ιδανικός τρόπος ώστε να αλλάξει αυτή η κατάσταση, είναι η πρόληψη. Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία και ταυτόχρονα ο πυρήνας των σχεδίων μου για την προάσπιση της Ψυχικής Υγείας.

Εφόσον οι Αχαιοί ψηφοφόροι μου δώσετε την ψήφο σας, θα μου έχετε δώσει την ισχύ ώστε να βοηθήσω στην Προάσπιση της Ψυχικής Υγείας, μέσω της γνώσης και της πρόληψης. Το σχέδιό μου, είναι μια δράση με σκοπό την Ψυχική Ενδυνάμωση των πολιτών της Π.Δ.Ε και η σύναψη συνεργασιών με κάθε σύλλογο ανθρωπιστικού χαρακτήρα.

 

(*) Ο Κωνσταντίνος Βανδώρος είναι Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε Αχαΐας, με τον συνδυασμό του Νεκτάριου Φαρμάκη ‘’Μπροστά για όλους’’. Είναι ψυχολόγος (Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών) με ειδικεύσεις: 1. Διαπαιδαγώγηση στην Παιδική και στην Εφηβική Ηλικία (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), 2. Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), 3. Σχολική Ψυχολογία (Πανεπιστήμιο Πατρών), 4. Εκπαίδευση Γονέων (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Σχολών Γονέων).

Ροή ειδήσεων

Advertisement