Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ανοίγουν τις πόρτες στους νέους-Μια στις δύο τοπικές επιχειρήσεις έτοιμες να προσφέρουν εκπτώσεις στους φοιτητές 

ΛΕΖ Φέτος ειδικές εκπτώσεις με… ενέχυρο το «φοιτητικό πάσο» θα γίνουν σε 200 τουλάχιστο εμπορικά της πόλης

Published

on

Mε πρωτοβουλία της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών και του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών, ενόψει και της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς που ξεκινά, συνεχίζεται και κατά τη νέα ακαδημαϊκή περίοδο 2023-’24 μια οργανωμένη πλέον προσπάθεια η οποία είχε ως αφετηρία της πέρυσι, και έχει στόχο της στήριξη τόσο της τοπικής αγοράς όσο και των φοιτητών, με τα έξοδα τα οποία έχουν επωμιστεί οι οικογένειές τους.

Σε αυτό το πλαίσιο και όπως ανακοινώθηκε χθες, τα τοπικά καταστήματα θα δίνουν και φέτος ειδικές εκπτώσεις και προσφορές στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών οι οποίοι θα προσέρχονται σε αυτή με την επίδειξη της φοιτητικής ταυτότητας (πάσο).

Στην καμπάνια συμμετέχουν τα καταστήματα που ήδη δήλωσαν διαθεσιμότητα από τον περασμένο χρόνο αλλά και όσες επιχειρήσεις εκδηλώσουν ενδιαφέρον και παρουσιάσουν λίστες με προϊόντα σε ειδικές τιμές για φοιτητές.

Εκτιμάται ότι, έως και τις 25 του μηνός που λήγει η σχετική προθεσμία, ενδιαφέρον θα εκδηλώσουν πάνω από 200 τοπικές επιχειρήσεις σε κλάδους όπως, ένδυση, υπόδηση, έπιπλα, οικιακός εξοπλισμός, Η/Υ και αναλώσιμα υπολογιστών, είδη δώρου, κινητά τηλέφωνα και έξυπνες συσκευές, οπτικά, χαρτικά και καταστήματα οικιακές συσκευές.

Με βάση την περσινή, πρώτη εμπειρία, από την υλοποίηση της καμπάνιας του πανεπιστημίου και των εμπόρων (ακαδημαϊκό έτος 2022-’23) εκπτώσεις έως αλλά και πάνω ίσως από 30%, προσφέρονται σε είδη ρουχισμού – δώρου αλλά και οπτικά ενώ εκπτώσεις της τάξης έως 15% αναμένεται να ανακοινώσεις επιχειρήσεις με είδη κατοικίας.

Σε καταστήματα Νέας Τεχνολογίας οι προσφορές είναι έως 10% ενώ ευκολίες και καλύτερες τιμές προσφέρουν τοπικά καταστήματα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών.

Ειδικά πάντως όσον αφορά τις Νέες Τεχνολογίες, υπάρχουν οι γνωστές προσφορές για φοιτητές σε «ειδικά πακέτα επικοινωνίας». Πολλά είδη κατοικίας, ρουχισμού και εξοπλισμός, ειδικά για φοιτητές, έχουν εξασφαλίσει τα e-shop που λειτουργούν και στην πόλη.

Οι επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν στην καμπάνια αυτή θα βρίσκονται στις ιστοσελίδες του Πανεπιστημίου και του Εμπορικού Συλλόγου εν η όλη προσπάθεια στηρίζεται και από τη «Γ».

-Όπως ανακοινώθηκε χθες, από την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων για το ‘Youth Pass’ με στόχο την οικονομική ενίσχυση ύψους 150 ευρώ σε περίπου 200.000 νέους 18 και 19 ετών. Το ‘Youth Pass’ θα έχει τη μορφή ψηφιακής χρεωστικής κάρτας την οποία οι δικαιούχοι θα μπορούν να την χρησιμοποιούν σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και των μεταφορών.

Ροή ειδήσεων

Advertisement