Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Η Πάτρα παρακμάζει, η απάντηση είναι στο χέρι όλων μας- Του Χρήστου Μπακαλάρου

Published

on

Οι δημοτικές εκλογές πλησιάζουν. Και στις 8 Οκτωβρίου έχουμε όλοι μας μια μεγάλη ευκαιρία. Να δώσουμε απάντηση με τη ψήφο μας στη σημερινή αποκαρδιωτική εικόνα της πόλης μας και στην προβληματική λειτουργία της.

Έχουμε την ευκαιρία να στείλουμε μήνυμα στη δημοτική αρχή του κ. Πελετίδη και να πούμε ότι φτάνει πιά! Ό,τι είχε να δώσει το έδωσε. Έχει ξεμείνει από ιδέες, από εμπνεύσεις, από κάθε οραματικό στοιχείο, απ’ τη διάθεση -σοβαρά και σε βάθος- ν’ ασχοληθεί ακόμα και με στοιχειώδη καθημερινά προβλήματα.  

Η Πάτρα είναι μια πόλη σε παρακμή. Με ελλιπή καθαριότητα, παραδομένη σε κυκλοφοριακό χάος, με αφημένες στην τύχη τους τις συνοικίες, με γκρίζα όψη ακόμα και στις πιο κεντρικές πλατείες της. Δεν μάς αξίζει αυτή η εικόνα κι η στασιμότητα.

Όμως, δεν ζητάμε και θαύματα. Αυτό που θέλουμε είναι η πόλη μας να είναι καθαρή, φροντισμένη, ανθρώπινη, ελκυστική, με ανοικτούς ορίζοντες και σύγχρονο χαρακτήρα.

Θέλουμε ένα Δήμο που θα εμπνέει και θα κινητοποιεί κάθε δημιουργική δύναμη, κυρίως των νέων μας. Ένα Δήμο κοινωνικά αλληλέγγυο με δράσεις στοχευμένες και υποστηρικτικές, κυρίως προς τα νέα ζευγάρια, στους άνεργους νέους και στις μονογονεϊκές οικογένειες, στους χαμηλόμισθους και στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Ένα Δήμο που θα στηρίζει την μικρομεσαία τοπική επιχειρηματικότητα, την καλλιτεχνική έκφραση και την πολιτιστική δημιουργία, που θα δίνει κίνητρα και θα εμψυχώνει τους νέους επιστήμονες, που θα είναι στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων για τα μεγάλα έργα της περιοχής.

Δεν ζητάμε τίποτα περισσότερο απ’ το αυτονόητο. Απ’ αυτό που έχουν κατακτήσει ήδη άλλες πόλεις της χώρας μας. Στις 8 Οκτωβρίου έχουμε την ευκαιρία να βάλουμε τα θεμέλια μιας πορείας αναγέννησης της Πάτρας μας.

Ψηφίζοντας Πάτρα Ενωμένη και Κώστα Σβόλη. Κι η ευκαιρία αυτή δεν πρέπει θα πάει χαμένη. Το χρωστάμε στους εαυτούς μας, στα παιδιά μας, στην ίδια την πόλη μας που πρέπει επιτέλους ν’ απαγκιστρωθεί απ’ τη σημερινή καθήλωση.

Ο Χρήστος Μπακαλάρος είναι αρχιτέκτων -μηχανικός, δημοτικός σύμβουλος και πρώην Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ. Σήμερα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Πάτρα Ενωμένη» του Κώστα Σβόλη

Ροή ειδήσεων

Advertisement