Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο Αλέκος στριμώχνει τον Πελετίδη

Published

on

Ο Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος με πρωτοκολλημένη επιστολή του, (υπ αριθμό 97133/25/9/2023) απαιτεί από τον κ Πελετίδη να εφαρμόσει τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και να δώσει έγγραφη εντολή στη Νομική Υπηρεσία να παραστεί στα δικαστήρια των εργαζομένων της Κοινωφελούς υποστηρίζοντας τα αιτήματα τους.

Θέμα: Έγγραφη εντολή του Δημάρχου στη Νομική Υπηρεσία όπως εφαρμόσει τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και να μην εναντιωθεί στα δικαστικά αιτήματα των εργαζομένων που ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο.

Κύριε Δήμαρχε, σας απευθύνομαι ως αρχηγός παράταξης και εκ μέρους των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου που αποφάσισαν ομόφωνα με τη δική σας αποχή κατά την 25η συνεδρίαση της 18ης Σεπτεμβρίου 2023 (Αριθμός Απόφασης 686) ως εξής: «Να δοθεί εντολή και εξουσιοδότηση στην εκτελεστική εξουσία του Δήμου Πατρέων, στον Δήμαρχο κ. Πελετίδη και τους αρμόδιους αντιδημάρχους, να προσέλθουν οι νομικοί σύμβουλοι του δήμου και να δηλώσουν στο δικαστήριο ότι άπαντες οι αιτούντες καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου Πατρέων και είναι απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία του, αποδεχόμενοι παράλληλα τόσο το περιεχόμενο της αιτήσεως και το αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής, όσο και την παρέκταση αρμοδιότητας πλέον των δικαστηρίων Αθηνών και Πατρών στα δικαστήρια Νεαπόλεως Λασιθίου και Ρεθύμνου.» Η απόφαση αυτή είναι συμπληρωματική στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 26ης Ιουλίου 17η συνεδρίαση (Αριθμός Απόφασης 491).

Κατόπιν των ανωτέρω επειδή στα δύο δικαστήρια που διεξήχθησαν στο Πρωτοδικείο Αθηνών τις 5 Σεπτεμβρίου και τις 22 Σεπτεμβρίου οι δικηγόροι του Δήμου δήλωσαν αναπάντεχα, ότι δεν έχουν εντολή να αποδεχτούν το αίτημα συνομολόγησης της αίτησης των εργαζομένων, όπως αυτά κατατέθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, παρότι οι δικαστές δέχτηκαν να το αποδεχτούν εφόσον υπάρχει εντολή ή συνοδευτικό έγγραφο εκ μέρους σας.

Κύριε Δήμαρχε, όταν το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει (όντας το ανώτατο όργανο λήψης αποφάσεων), όλοι όσοι απαρτίζετε την εκτελεστική εξουσία και οι δημοτικές υπηρεσίες με εσάς προεξάρχοντα οφείλετε να την εφαρμόζετε. Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει δικαίωμα υπογραφής και μόνο εσείς δικαιούστε να δώσετε έγγραφη εντολή προς τη Νομική Υπηρεσία, το αυτοτελές τμήμα της οποίας υπάγεται αποκλειστικά σε εσάς. Επομένως οι δίκες που αναβλήθηκαν οφείλονται στη δική σας αμέλεια. Για αυτές που θα διεξαχθούν τις 2 Οκτωβρίου στο Πρωτοδικείο Αθηνών και για όσες άλλες διεξαχθούν προηγουμένως αυτό το διάστημα σε Νεάπολη Λασιθίου, Ρέθυμνο, Πάτρα ή Πρωτοδικείο Αθηνών οφείλετε να εφοδιάσετε με έγγραφη εντολή συνομολόγησης τους δικηγόρους του Δήμου σύμφωνα με τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Γνωρίζετε ότι αυτή είναι κατηγορηματική υποχρέωση σας και αναμένουμε να την πράξετε αμέσως δίχως άλλη χρονοτριβή!

Ως μάρτυρας στα δικαστήρια αφενός υπέρ των εργαζομένων και ταυτόχρονα των συμφερόντων του Δήμου, όπως έκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο, σας καλώ κατ εφαρμογήν των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στην άμεση έμπρακτη ανταπόκριση σας, ώστε οι δικηγόροι να έχουν μαζί τους την επίσημη έγγραφη συναίνεση της Δημοτικής Αρχής στην επαναπρόσληψη των εργαζομένων με προσωρινές δικαστικές αποφάσεις. Σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει, η Νομική Υπηρεσία θα βρεθεί έκθετη ως συνυπαίτια στη μη εφαρμογή των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, εφόσον δεχτεί να γίνει για τρίτη φορά συνεργός της επαναλαμβανόμενης συστηματικά μεθοδευμένης αμέλειας σας ως Δημάρχου.

Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος

Επικεφαλής Παράταξης Πάτρα Διεθνής Σύγχρονη Πόλη- Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Κώστα Σβόλη

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement