Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Συλλέγονται και απομακρύνονται από δρόμους δεκάδες εγκαταλελειμμένα οχήματα

Published

on

Συλλέγονται και απομακρύνονται από δρόμους και σημεία εντός των ορίων του Δήμου Πατρέων περίπου 600 εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα και περίπου 120 δίκυκλα.

Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την κατακύρωση του πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκποίηση εγκαταλειμμένων οχημάτων και ο ανάδοχος αναλαμβάνει τη συλλογή τους καταβάλλοντας στο Δήμο το αντίστοιχο τίμημα. Ο ίδιος έχει την ευθύνη της ανακύκλωσης των οχημάτων αυτών, αφού έχει πιστοποίηση από τον Εθνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ).
Τα τελευταία χρόνια έχουν συλλεγεί για ανακύκλωση εκατοντάδες οχήματα. Συγκεκριμένα από το 2020-2022 τα εγκαταλειμμένα οχήματα που εντοπίστηκαν και συλλέχθηκαν ή απομακρύνθηκαν ήταν περίπου 1.500.
Οι δημότες μπορούν να αναφέρουν το εγκαταλειμμένο όχημα που εντοπίζουν μέσω της εφαρμογής sensecity (https://patras.sense.city/report) από την ιστοσελίδα του Δήμου στην κατηγορία «πεζοδρομίου/δρόμου/πλατείας» ή μέσω τηλεφώνου στο 15190. Με τη συλλογή των εγκαταλειμμένων οχημάτων συμβάλλουμε στην απελευθέρωση χώρων στάθμευσης και γενικά κοινόχρηστων χώρων, στην καθαριότητα, όπως επίσης και στην προστασία του περιβάλλοντος. Τα οχήματα έχουν υλικά που επιβαρύνουν το περιβάλλον όπως είναι τα πλαστικά και χημικές ουσίες, αλλά κι άλλα όπως τα μέταλλα που μπορούν να αξιοποιηθούν για παραγωγή άλλων προϊόντων.
Μετά από πλειοδοτικό διαγωνισμό έχει υπογραφεί σύμβαση με ανάδοχο πού θα αποσύρει από την Ξερόλακκα πολύ μεγάλες ποσότητες μεταλλικών υλικών από παλαιά οχήματα και λοιπό εξοπλισμό που έχει αποσυρθεί εκεί. Επίσης παραδίνονται σε πιστοποιημένο φορέα από τον Εθνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) τα μεταχειρισμένα ελαστικά αυτοκινήτων που συγκεντρώνονται στην Ξερόλακκα αντί να θάβονται.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement