Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η βροχή δεν πτόησε τον κόσμο που κατέκλυσε το εκλογικό κέντρο της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» του Κ. Σβόλη 

Published

on

«Κοσμοπλημμύρα» παρά τη δυνατή βροχόπτωση στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» του Κώστα Σβόλη, το βράδυ της Τρίτης, στην πλατεία Γεωργίου.

Τον αγιασμό τέλεσε ο π. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, προϊστάμενος του ιερού ναού της Παντάνασσας, ενώ ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί από την υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου, τον Αχαιό βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ιάσονα Φωτήλα, τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ Αχαΐας της ΝΔ Αντώνη Κουνάβη και τον ιδρυτή και πρώην επικεφαλής της «Πάτρα Ενωμένη» Νίκο Παπαδημάτο.
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο υποψήφιος Δήμαρχος, Κώστας Σβόλης, ο οποίος απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους Πατρινούς, ανεξαρτήτως κομματικής προτίμησης ή ιδεολογικής αφετηρίας. Όπως ανέφερε «από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η προσπάθειά μας πορευτήκαμε σε έναν διαφορετικό δρόμο, που έχει ως προτεραιότητα τον άνθρωπο, τον απλό πολίτη. Η παράταξή μας απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους πατρινούς, προτάσσοντας την κοινή λογική, το μέσο νου, τη διάθεση προσφοράς, το ήθος, τη σύγχρονη πολιτική σκέψη, τη μετριοπάθεια και τη συνέργεια. Δεν θεωρούμε ότι τα καθημερινά προβλήματα της πόλης μας έχουν κομματικά χαρακτηριστικά. Στο πλαίσιο αυτό προσκαλούμε τον οποιονδήποτε πολίτη, ανεξαρτήτως ιδεολογίας, να συνδράμει την προσπάθειά μας. Δεν επιθυμούμε να είμαστε δημοτική αρχή μερίδας των Πατρινών. Επιθυμούμε να ασκήσουμε διοίκηση για όλους τους συμπολίτες μας. Στην προσπάθεια αυτή δεν περισσεύει κανείς. Μακριά από εμάς τοξικές και εμμονικές συμπεριφορές. Είμαστε εδώ για όλους τους Πατρινούς!».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, στο πλαίσιο παρουσίασης του οράματός του για την Πάτρα ανέφερε «η Πάτρα έχει ανάγκη για μια ειλικρινή ανθρωποκεντρική πολιτική με γνώμονα τη στήριξη του ευάλωτου πολίτη. Οι συμπολίτες μας θέλουν την τουριστική ανάπτυξη της πόλης μας, μέσα από την οποία ενισχύεται η τοπική οικονομία. Θέλουμε την ενεργειακή μας αυτονομία και την προσέλκυση δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων. Έχουμε ανάγκη την απορρόφηση των κρατικών και ευρωπαϊκών κονδυλίων. Είναι απαραίτητη η συνεργασία με τα Πανεπιστήμια και τα τεχνολογικά και επιστημονικά ινστιτούτα. Οι πολίτες της Πάτρας θέλουν τη δημοτική αστυνομία, απαιτούν λύσεις στο κυκλοφοριακό, την καθαριότητα και το αποχετευτικό. Οι πατρινοί θέλουν χώρους για αθλοπαιδιές, επιθυμούν, όμως και τα μεγάλα έργα υποδομής».
Καταλήγοντας είπε «η απερχόμενη Δημοτική Αρχή έχει ως σύνθημά της το συνεχίζουμε. Εμείς απαντάμε με τη λέξη: Αλλάζουμε. Και στις 8 Οκτωβρίου η Πάτρα μας θα γίνει και πάλι βασίλισσα, αυτή που όλοι θέλουμε και ονειρευόμαστε. Μια Πάτρα σύγχρονη, ασφαλής και καθαρή. Μια Πάτρα πραγματικά ενωμένη».
Παρόντες οι εκπρόσωποι από το γραφείο του πρώην Υπουργού και βουλευτή Αχαΐας της ΝΔ Ανδρέα Κατσανιώτη, οι πολιτευτές της ΝΔ Ανδρέας Τσώκος και Γιώργος Τσίρης, ο πρώην υπουργός και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Πάτρα» Νίκος Νικολόπουλος, ο πρώην βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Θανάσης Νταβλούρος, ο πρώην επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Πόλη» Κώστας Χριστόπουλος, ο πρώην αντιδήμαρχος Πατρέων Αλέξης Σκαρμέας, ο διοικητής του νοσοκομείου Πύργου και μέλος της παράταξης, Σπύρος Πολίτης, η διοικήτρια του «Καραμανδανείου» Ασπασία Ρηγοπούλου, ο καθηγητής Ακτινολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών Δημήτρης Σιαμπλής, ο επιχειρηματίας Κώστας Μπακαλάρος, υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, κ.ά.
Να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση υπήρχε και διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement