Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Ιωάννης Μάνος:«Θέλουμε μια καλύτερη Πάτρα και το μπορούμε»

Published

on

Συνέντευξη στην Ελένη Α. Γεωργοπούλου

Με όραμα για μια καλύτερη Πάτρα κατέρχεται στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου ο ιατρός Γιάννης Μάνος ως δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Πάτρα Ενωμένη» του Κώστα Σβόλη.

Έχοντας πολυετή κοινωνική προσφορά, εμπειρία και γνώσεις, αλλά και μια μακρά διαδρομή στον τομέα του εθελοντισμού θεωρεί πως μπορεί να συνδράμει στην προσπάθεια για να γίνει ξανά η Πάτρα μια πόλη σύγχρονη, αλληλέγγυα, με ανάπτυξη, ασφάλεια και ποιότητα ζωής μα πάνω από όλα με προσφορά στον άνθρωπο.
Ο κ. Μάνος μιλά στην «Γ» για την απόφασή του να ασχοληθεί με την αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού και θεωρεί πως ο Κώστας Σβόλης θα είναι ικανός δήμαρχος για την Πάτρα.

-Κύριε Μάνο, τι σας ώθησε να ασχοληθείτε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού;

Η αγάπη και ο προβληματισμός μου για το πώς είναι η μικρή και μεγάλη «εικόνα» της πόλης μας τα τελευταία χρόνια. Η τρίτη πόλη της χώρας μας, και σε σύγκριση με πολλές άλλες, παρουσιάζει στασιμότητα ανάπτυξης σε πολλούς τομείς, όπως π.χ. καθαριότητα, κυκλοφοριακή τάξη, κάθε είδους τουρισμού, έργα υποδομής, ανεκμετάλλευτο θαλάσσιο μέτωπο, έλλειψη απορρόφησης κονδυλίων και επενδυτικότητα, για να αναφέρω μερικούς.

-Γιατί συμπορεύεστε με την Πάτρα Ενωμένη και τον Κώστα Σβόλη;
Με τον συνάδελφο και φίλο Κώστας Σβόλη καθώς και με όλους μας στην παράταξη «Πάτρα Ενωμένη», μας ενώνουν ο κοινός στόχος και όραμα να δούμε μια Πάτρα να γίνει παράδειγμα προς μίμηση και ευχάριστη να ζεις όσον αφορά τόσο στην καθημερινότητα όσο και στους άλλους τομείς που προανέφερα. Η εμπειρία του στα δημοτικά θέματα αλλά και η συμμετοχή του σε άλλα Διοικητικά Συμβούλια είναι τα κατάλληλα εφόδια και προσόντα να ηγηθεί της παράταξης μας που έχει σαν σκοπό ένα καλύτερο μέλλον για την πόλη μας και τους συμπολίτες μας. Προσωπικά, όταν μου το πρότεινε, δεν το σκέφτηκα δεύτερη φορά προκειμένου να συμμετάσχω σε αυτή την κοινή προσπάθεια.

-Ως γιατρός με εμπειρία σε ποιους τομείς θέλετε να προσφέρετε στην πόλη;
Όχι μόνο σαν γιατρός αλλά και σαν πολίτης με κοινή λογική και έχοντας πολυετή εμπειρία και παραστάσεις από το εξωτερικό, πιστεύω ότι έχω να προσφέρω με νέες ιδέες σε τομείς όπως : υγεία και κοινωνική πρόνοια, καθαριότητα/ανακύκλωση και περιβάλλον και καθημερινότητα στον κυκλοφοριακό σχεδιασμό και εφαρμογή του. Είναι τομείς στους οποίους εμφανώς πάσχει η πόλη και σε συνεργασία με άλλους φορείς όπως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Πανεπιστήμιο, Σχολεία και Πολιτιστικούς Συλλόγους μπορούμε από κοινού να πετύχουμε πολλά πράγματα.

-Ποια θεωρείτε τα σημαντικότερα προβλήματα που θα πρέπει να αποτελέσουν προτεραιότητες για τη νέα δημοτική Αρχή;
Όπως προανέφερα, είναι πρωταρχική μέριμνα να δώσουμε έμφαση και να εστιάσουμε στο να γίνει η Πάτρα μας ελκυστική σε επενδύσεις με απορρόφηση κονδυλίων από εσωτερικό και εξωτερικό. Αυτά με τη σειρά τους θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας – με στόχο τη βελτίωση τόσο της καθημερινότητας και της «ποιότητας ζωής» και αναγκών όλων των συμπολιτών μας όσο και της μεγάλης εικόνας της πόλης μας – προκειμένου να αυξηθεί η επισκεψιμότητα και συνεπώς η γενική ευμάρεια των κατοίκων της. Όλα αυτά προϋποθέτουν σοβαρό σχεδιασμό, μακριά από ιδεοληψίες και κομματικές παρωπίδες, που μακροχρόνια σίγουρα θα αποβούν ωφέλιμα για όλους μας.

-Απευθυνόμενος στους Πατρινούς γιατί να σας επιλέξουν με την ψήφο τους;
Έχω απεριόριστο ελεύθερο χρόνο στη διάθεση μου και μεγάλη όρεξη για συστηματική δουλειά και προσφορά για το καλό των συμπολιτών μου. Έχω συμμετάσχει κατά καιρούς σε αρκετά διοικητικά συμβούλια Ιατρικών Συλλόγων της περιοχής μας και του τοπικού Ερυθρού Σταυρού. Είμαι πρόεδρος του Συνδέσμου Συνταξιούχων Υγειονομικών Αχαΐας από 3ετίας. Σημαία μου ανέκαθεν είναι ο εθελοντισμός και η κοινωνική προσφορά μου με δράσεις όπως: εθελοντής γιατρός στις πυρκαγιές της Ηλείας (2007) και στις παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Πατρέων, εκπαιδευτής εθελοντών Νοσηλευτικής του τοπικού ΕΕΣ και ίδρυση/άσκηση εθελοντικού-κοινωνικού ιατρείου (συμβουλευτικού χαρακτήρα) στα Αραχωβίτικα από το 2015.
Έφτασε η ώρα η Πάτρα να γίνει μια καθαρή και φιλική πόλη για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της, με απώτερο σκοπό να πάρει τη θέση που της αξίζει έτσι ώστε να γίνει πόλος έλξης για άτομα που θέλουν να ζήσουν σε ένα ωραίο και ευχάριστο περιβάλλον.
Διεκδικώ θέση Δημοτικού Συμβούλου και μπορώ να ψηφιστώ σε όλα τα εκλογικά διαμερίσματα του Δήμου. Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη σας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement