Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Γιώργος Βελισσάρης: «Ο κόσμος έχει αγκαλιάσει την νέα μου προσπάθεια»

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης  μιλά στην «Γ» για την απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα στις περιφερειακές εκλογές με τον συνδυασμό του Νεκτάριου Φαρμάκη

Published

on

Συνέντευξη στον Παναγιώτη Σακελλαρόπουλο

Αυτοδημιούργητος, ονειροπόλος αλλά και πραγματιστής σε ότι στόχο βάλει. Ένας αυθεντικός σε όλα λαϊκός καλλιτέχνης εντάθηκε στον συνδυασμό «Μπροστά για Όλους» του Νεκτάριου Φαρμάκη και ζητά την ψήφο των Αχαιών.

Στο νέο συνδυασμό του Νεκτάριου Φαρμάκη δεν υπάρχουν «στεγανά». Πέραν της πολιτικής, ένας ολόκληρος κόσμος δημιουργίας, αναζητά δημιουργικό ρόλο στα κοινά.

Σε αυτό το πεδίο αποφάσισε να κινηθεί ο Περιφερειάρχης άφοβα κάνοντας την κίνηση προς την πλευρά του Γιώργου Βελισσάρη.

Ο πασίγνωστος σε όλους τραγουδιστής θα μπορούσε, θεωρητικά, να στοχεύσει ακόμη πιο ψηλά. Η δημοφιλία του και η αγάπη του κόσμου είναι άλλωστε διαρκώς δίπλα του, σε ότι και αν κάνει.

Η επιλογή του να ασχοληθεί με την Περιφερειακή διοίκηση είναι συνειδητή και στο επίπεδο που ταιριάζει και στον ίδιο. Δεν χρειάζεται να αναζητήσει κανείς πολλά στοιχεία βιογραφικό του, η πορεία είναι προς την κορυφή με ‘όπλο’ το ταλέντο, την επιμονή και την αγάπη για τη δουλειά του.

Αυτό είναι το γνώρισμά του, αυτό κάνει τον κόσμο να τον ξεχωρίζει, αυτό βρήκε μιλώντας μαζί του, κάνοντας και την σχετική πρόταση συνεργασίας, ο νυν Περιφερειάρχης.

Για την ιστορία, γενέτειρα του Γιώργου Βελισσάρη είναι τα Τσιπιανά ένα ορεινό χωριό στους πρόποδες του Ερύμανθου στην πλευρά του νομού Ηλείας. Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Πύργο, συνέχισε στην Πάτρα και διαπρέπει σε πίστες γνωστών μαγαζιών της Αθήνας. Μεγάλο μέρος της επιτυχίας του οφείλει στον μουσικοσυνθέτη Κώστα Πίτσο ο οποίος αναγνώρισε το ταλέντο του και βέβαια στον κόσμο που είναι πάντα δίπλα του. Διότι, ότι κάνει το κάνει με επιτυχία την οποία έμαθε να μοιράζεται!

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΧΗ
-Κύριε Βελισσάρη, τι σας ώθησε τελικώς να ασχοληθείτε με την πολιτική;

Αρχικά πρέπει να σας εκμυστηρευτώ ότι είμαι ένας άνθρωπος που έχει ‘πολιτική συνείδηση’. Ανέκαθεν ασχολιόμουν επαρκώς με την πολιτική. Ψήφιζα και συμμετείχα ενεργά σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, σε επίπεδο βουλευτικών εκλογών όσο και σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης. Πλέον, βλέποντας την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει ο κ. Φαρμάκης αναφορικά με την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, αποφάσισα να ανταποκριθώ στο κάλεσμα του, να συστρατευτώ στον συνδυασμό του, να συμβάλλω στο έργο του.

– Με ποιόν τρόπο ένας δημοφιλής λαϊκός τραγουδιστής μπορεί να βοηθήσει την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας;

Με τον ίδιο, βασικό, τρόπο που μπορεί να βοηθήσει ο οποιοσδήποτε πολίτης. Χρειάζεται αγάπη για τον τόπο και μια έντονη επιθυμία να δει, επιτέλους, να αξιοποιούνται οι δυνατότητες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

– Τι μηνύματα λαμβάνετε από τον κόσμο;

Ο κόσμος έχει πραγματικά αγκαλιάσει την νέα μου προσπάθεια, γεγονός που με έχει χαροποιήσει ιδιαίτερα. Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που έχουν τις επιφυλάξεις της αναφορικά με την ενασχόληση των καλλιτεχνών με την πολιτική, ωστόσο η πλειοψηφία του κόσμου, πλέον έχει απογοητευτεί από της λεγόμενους ¨επαγγελματίες πολιτικούς ¨ και στρέφεται σε νέα άφθαρτα πρόσωπα ,απαλλαγμένα από πολιτικές ¨εξαρτήσεις ¨ και καθοδηγούμενες ¨θέσεις¨, τα οποία έχουν τις δυνατότητες και της αξίζει να δοκιμαστούν

– Έχετε γυρίσει όλη την περιφέρεια μέσα από τις επαγγελματικές τις εμφανίσεις και γνωρίζετε καλά τα προβλήματα της Αχαΐας. Ποια θεωρείτε κυρίαρχα;

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Αχαΐα, αποτελεί και αυτή ένα τμήμα της ελληνικής επικράτειας, οπότε δεν θα μπορούσε να εξαιρείται από τα προβλήματα που ταλανίζουν όλη την χώρα. Τα πρόσφατα καταστροφικά γεγονότα, η υγειονομική κρίση, οι πυρκαγιές αλλά και τις καταστροφικές πλημμύρες, ανέδειξαν την ανάγκη που υπάρχει για άμεση σύσταση και ορθή κατάρτιση ενός μηχανισμού ανταπόκρισης σε αυτές τις έκτακτες συνθήκες, πάντα βέβαια με την συνδρομή της κεντρικής διοίκησης.
Όπως σας είπα, πρόθεση μου είναι να συμβάλλω σε έργα τα οποία θα είναι ορατά στην καθημερινότητα του πολίτη, θα τα καταλαβαίνει και θα έχουν άμεση επίδραση στην ζωή του. Θα πρέπει, κατά τη γνώμη μου, να ξεκαθαρίσουν οι αρμοδιότητες που αντιστοιχούν στην Περιφέρεια ώστε να σταματήσει το γνωστό ‘ντόμινο’ με τη μετάθεση ευθυνών. Προσωπικά θεωρώ ότι τα μεγαλύτερα προβλήματα τις περισσότερες φορές συγκεντρώνονται στις ελλείψεις που υπάρχουν στα νοσοκομεία, στα σχολεία , στα αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά και τα έργα οδοποιίας. Θεωρώ ότι αν δώσουμε λύση σε αυτά θα ανακουφίσουμε κατά πολύ την δύσκολη καθημερινότητα των πολιτών .

– Ποιο είναι το όραμά σας για την Αχαΐα;

Το όραμα μου για την Αχαΐα, είναι να έρθει η μέρα που ο τόπους μου δεν θα έχει τίποτα να ζηλέψει από ανεπτυγμένες Ευρωπαϊκές Περιφέρειες, τόσο από πλευράς οργάνωσης και ανάπτυξης ενός αξιόπιστου και συνεκτικού αναπτυξιακού προγράμματος όσο και από πλευράς του επιπέδου της ποιότητας διαβίωσης των κατοίκων της.
Ονειρεύομαι οι νέοι της Περιφέρειας μου να έχουν από την επόμενη μέρα κιόλας, ίσες ευκαιρίες εξέλιξης και προόδου, σε οποιοδήποτε τομέα επιλέξουν να δραστηριοποιηθούν, κάτι που έχουν διεκδικήσει και εξασφαλίσει τοπικές και περιφερειακές αυτοδιοικήσεις σε άλλες χώρες. Πραγματικά μία Αποκεντρωμένη και Αιρετή Διοίκηση μπορεί -και επιβάλλεται- να γίνει αυτάρκης και να βάλει τις βάσεις ώστε να στηρίξει τους νέους της να κάνουν πράξη τα όνειρά τους.

Ροή ειδήσεων

Advertisement