Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Η Δυτική Αχαΐα έχει επιλέξει»-Ο υποψήφιος Δήμαρχος, Γρηγόρης Αλεξόπουλος παρουσιάζει στη «Γ» τους άξονες που θα δώσουν «ΑΝΑπτυξιακή ΠΝΟΗ»

Δεν ωφελούν παραγωγικά το λαό της Δυτικής Αχαΐας οι όποιοι πολιτικαντισμοί και εντάσεις»

Published

on

Το σχέδιο του για να αποκτήσει η Δυτική Αχαΐα «ΑΝΑπτυξιακή Πνοή» αποκαλύπτει στη «Γ» ο υποψήφιος Δήμαρχος, Γρηγόρης Αλεξόπουλος εκφράζοντας, μία εβδομάδα πριν τις εκλογές, τη σιγουριά ότι «ο κόσμος έχει επιλέξει.

Αυτό που συναντάμε καθημερινά εδώ και μήνες είναι πρωτοφανές και σας το λέω ως ένας άνθρωπος που βρίσκομαι σχεδόν 30 χρόνια στην πολιτική. Η απάντηση δίνεται καθημερινά και θα επισφραγιστεί από το αποτέλεσμα της κάλπης την Κυριακή 8 Οκτωβρίου. Νίκη από την πρώτη Κυριακή».

Κύριε Αλεξόπουλε, διεκδικείτε το Δήμο Δυτικής Αχαΐας. Γιατί πήρατε αυτή την απόφαση;

Η Δυτική Αχαΐα είναι ο τόπος μου και με τους ανθρώπους της Δυτικής Αχαΐας είχα, έχω και θα έχω ανθρώπινες αληθινές σχέσεις. Την επιβεβαίωση σε αυτό που λέω τη δίνουν καθημερινά χιλιάδες συμπολίτες που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις και τις περιοδείες μας. Επομένως η απάντηση είναι οι άνθρωποι και η αγάπη για τον τόπο μας. Αυτό που έχουν διακρίνει οι συμπολίτες είναι ότι η «ΑΝΑπτυξιακή ΠΝΟΗ για τη Δυτική Αχαΐα» μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο την προοπτική της περιοχής. H χώρα πρέπει να αλλάξει και η Δυτική Αχαΐα δεν μπορεί να χάσει το τρένο αυτής της αλλαγής. Παρουσιάζονται μπροστά μας ευκαιρίες ανάπτυξης, δυνατότητες για έργα που θα αλλάξουν την εικόνα και την καθημερινότητα του τόπου, τρόποι για να παρουσιάσουμε στην Ελλάδα και διεθνώς τη Δυτική Αχαΐα ως έναν ελκυστικό τόπο και θα το καταφέρουμε γιατί έχουμε σχέδιο.

Τι διαφορετικό προτείνετε στους πολίτες από τους άλλους υποψηφίους δημάρχους Δυτικής Αχαΐας; Ποιο είναι το σχέδιό σας;

Να ξεκαθαρίσω πως έχω επιλέξει να μη μπαίνω σε διαδικασία αντιπαράθεσης με συνυποψήφιους ή με το παρελθόν, όμως για να βρεις τις λύσεις για το μέλλον πρέπει να εξετάσεις τι έγινε και τι δεν έγινε στη Δυτική Αχαΐα στο παρελθόν. Μέσα από λεπτομερείς αναλύσεις, έχουμε διακρίνει πως στη Δυτική Αχαΐα υπάρχει έδαφος για να αποκτήσει ο τόπος «ΑΝΑπτυξιακή ΠΝΟΗ». Πολλές φορές οι συνδημότες μας, όταν δεν βλέπουν πρόοδο ενώ ταυτόχρονα άλλες περιοχές γίνονται καλύτερες, απογοητεύονται. Εμείς θέλουμε να το αλλάξουμε αυτό και να δώσουμε ελπίδα για μια νέα εποχή στη Δυτική Αχαΐα. Τους τελευταίους μήνες μας ρωτούν για το πλάνο που έχουμε και καθημερινά αποκτούμε περισσότερους υποστηρικτές γιατί το σχέδιό μας έχει μια σαφή στρατηγική και αποτελεσματική ομάδα που θα το υλοποιήσει.
Μέσα από διαρκείς συζητήσεις με την τοπική κοινωνία και την καταγραφή των αναγκών, προχωρήσαμε στην εκπόνηση ενός δυναμικού προγράμματος 10 αξόνων για να αλλάξει η Δυτική Αχαΐα μέχρι το 2028.
Η Δυτική Αχαΐα πρέπει να αλλάξει και για να αλλάξει χρειάζεται αρχικά να αποκτήσει ταυτότητα η πρωτεύουσα Κάτω Αχαΐα και να μετατραπεί σε μια πόλη ορόσημο που θα ανοιχτεί προς τη θάλασσα και θα λειτουργεί νοικοκυρεμένα το κέντρο της. Ασφαλτοστρώσεις, ποδηλατόδρομοι, αναπλάσεις στις πλατείες Δημοκρατίας και Δύμης, κατασκευή Μαρίνας παραπλεύρως των Αλυκών και μετατροπή του οικισμού των Αλυκών σε ένα αναπλασμένο «μοναδικό ψαροχώρι», χώροι στάθμευσης και σύνδεση του παραλιακού μετώπου με το κέντρο και τον προαστιακό. Αυτά είναι μόνο μερικά από όσα θα ξεκινήσουμε να σχεδιάζουμε και εκτελούμε από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, ήδη τα δουλεύουμε.
Επιπλέον, στο σχεδιασμό μας είναι να γίνει ο Δήμος πιο φιλικός στο δημότη και τον επισκέπτη με τη χρήση ψηφιακών εργαλείων και άμεση εξυπηρέτηση αιτημάτων. Με αναβάθμιση των υποδομών του Δήμου, αναδιοργάνωση της ΔΕΥΑΔ και απόκτηση χώρων ενημέρωσης στα χωριά μας.
Για να συμβούν αυτά, πρέπει να διεκδικούμε μέχρι το τελευταίο ευρώ τους ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους, να προβάλουμε τα τοπικά προϊόντα για να ενισχύουμε την τοπική οικονομία και να αναβαθμίσουμε υποδομές όπως το λιμανάκι των Αλυκών και το παραλιακό μέτωπο.
Παράλληλα, θα ασκήσουμε πιέσεις για να δοθούν λύσεις στα χρόνια ζητήματα ύδρευσης και άρδευσης, αλλά και να βρούμε τους τρόπους για να αξιοποιείται το ανθρώπινο δυναμικό μας σε επιχειρήσεις της ΒΙΠΕ.
Μας απασχολεί επίσης η καθημερινότητα, οι αγροτικοί δρόμοι, ο οδοφωτισμός, τα αδέσποτα, η προστασία του περιβάλλοντος και η ανάπτυξη κουλτούρας ανακύκλωσης, η προστασία των ακτών. Μας ενδιαφέρει η Παιδεία και η ασφάλεια των σχολείων, η κατασκευή νέου Ειδικού Σχολείου, η αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων και η στήριξη σωματείων.
Τέλος, θα δώσουμε το βάρος στις κοινότητές μας που είναι πολύ παραμελημένες τα τελευταία χρόνια.

Σας έχουμε ακούσει τους τελευταίους μήνες να μιλάτε για τον τουρισμό. Μπορεί η Δυτική Αχαΐα να γίνει ένας τουριστικός προορισμός;

Ασφαλώς και μπορεί να γίνει. Είναι έγκλημα που δεν έχει γίνει τόσα χρόνια! Τι περισσότερο έχει η Μεσσηνία και η Ηλεία από τη Δυτική Αχαΐα; Η «πρώτη ύλη» είναι το φυσικό τοπίο και η εκμετάλλευση αυτού με σεβασμό στο περιβάλλον. Αρα τι λείπει; Η αξιοποίηση των προνομίων μας που δεν έγινε ποτέ!
Θεωρούμε τη Δυτική Αχαΐα ένα τουριστικό «ακατέργαστο διαμάντι» που το μόνο που λείπει είναι η δημιουργία υποδομών και η ανάδειξή του. Η κατασκευή της Πατρών-Πύργου βάζει στον τουριστικό χάρτη της χώρας τη Δυτική Αχαΐα και πρέπει να βιαστούμε για να μη χαθεί η ευκαιρία. Να δείξουμε σε όλους πως είμαστε εδώ.
Αυτό θα το πετύχουμε με καμπάνιες, με τη δημιουργία τουριστικού οδηγού που θα περιλαμβάνει τις τοπικές επιχειρήσεις, την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων, τις βελτιώσεις στην προσβασιμότητα παραλιών και την είσοδο των οικισμών. Η Δυτική Αχαΐα μπορεί και πρέπει να γίνει τουριστικός προορισμός, αλλά πρέπει να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Πως θα συμβεί αυτό αν δεν τους ενημερώσουμε πως υπάρχουμε;

Τους τελευταίους μήνες παρατηρείτε αρκετή ένταση στη Δυτική Αχαΐα. Γιατί υπάρχει αυτή η ένταση με τον κ. Μυλωνά;

Σας είπα πως έχω επιλέξει να μη δίνω συνέχεια στις όποιες προκλήσεις. Δεν ωφελούν παραγωγικά το λαό της Δυτικής Αχαΐας οι όποιοι πολιτικαντισμοί. Προφανώς ενοχλήθηκε ο Δήμαρχος από την απόφασή μου να διεκδικήσω το Δήμο και έκτοτε ξεκίνησε μια σειρά επιθέσεων, αλλά ειλικρινά δεν έχω λόγο να καταναλώνω χρόνο με τέτοιες πρακτικές, παρά μόνο να δίνω απαντήσεις και στοιχεία για την διάψευση των όποιων κατηγοριών ή φημών διακινούνται προς αποκατάσταση της αλήθειας. Θα μου ήταν πολύ εύκολο να ακολουθήσω την ίδια τακτική. Νομίζετε δεν υπάρχουν στοιχεία κακής διαχείρισης για το Δήμο; Νομίζετε δεν βλέπει ο κόσμος τι συμβαίνει με τα οικονομικά του Δήμου, τις αναθέσεις, τη ΔΕΥΑΔ; Πραγματικά πιστεύει κανείς ότι δεν τα γνωρίζουμε όλα αυτά; Όλα τα γνωρίζουμε και με στοιχεία. Όμως έχει σημασία ποια είναι η ποιότητα της πολιτικής που επιλέγει κάποιος να υπηρετεί.
Δεν σας κρύβω πως ορισμένες φορές είναι ενοχλητικό αυτό που συμβαίνει σε προσωπικό επίπεδο. Αλλά η πραγματικότητα και ο χρόνος διαψεύδουν όλες τις φήμες που έχουν διασπαρεί κατά καιρούς, όπως το ευφάνταστο «πρόβλημα» στο διαγωνισμό κατασκευής του νέου Εργοστάσιο Επεξεργασίας Απορριμμάτων στου Φλόκα» όπου τελικά δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα και προχωρά κανονικά.
Προσπάθησα και προσπαθώ καθημερινά να μιλάω για πολιτική γιατί ο κόσμος έχει ανάγκη να δει τον τόπο να προοδεύει και όχι υποψήφιους δημάρχους να μπαίνουν σε στείρα αντιπαράθεση. Όλες οι απαντήσεις δίνονται από τον κόσμο και στη Δυτική Αχαΐα είναι διακριτό καθημερινά πως ο κόσμος έχει επιλέξει. Αυτό που συναντάμε καθημερινά εδώ και μήνες είναι πρωτοφανές και σας το λέω ως ένας άνθρωπος που βρίσκομαι σχεδόν 30 χρόνια στην πολιτική. Η απάντηση δίνεται καθημερινά και θα επισφραγιστεί από το αποτέλεσμα της κάλπης την Κυριακή 8 Οκτωβρίου. Νίκη από την πρώτη Κυριακή για να αποκτήσει «ΑΝΑπτυξιακή ΠΝΟΗ» η Δυτική Αχαΐα!
Την επόμενη μέρα θα καλέσω όλους τους συνυποψήφιούς μου, να ενώσουμε δυνάμεις και να προσπαθήσουμε μαζί για το καλό του τόπου μας.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement