Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Διασταύρωσαν τα ξίφη τους-Αντιπαράθεση των Κώστα Σβόλη και Πέτρου Ψωμά με τον Κώστα Πελετίδη, στο debate του Patra tv

Published

on

Τα ξίφη τους με τον δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, διασταύρωσαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι Κώστας Σβόλης και Πέτρος Ψωμάς στο debate του Patra tv, στο οποίο συμμετείχε και η «Γ».

Η «τηλεμαχία» προβλήθηκε χθες βράδυ, απόντος του Βασίλη Αϊβαλή, ο οποίος εξέφρασε αντιρρήσεις για τους όρους της διεξαγωγής του. Αναλυτικά οι θέσεις που εκφράστηκαν:
Κ. ΣΒΟΛΗΣ: ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ
Ο Κώστας Σβόλης κατέστησε σαφές ότι, ως δήμαρχος, θα είναι διεκδικητικός για την πόλη έναντι οποιασδήποτε κυβέρνησης, αλλά διευκρίνισε ότι θα κινηθεί μακριά από πεζοδρομιακές κινητοποιήσεις. «Ανήκω στη Νέα Δημοκρατία, όμως αυτό δεν με εμποδίζει να διεκδικήσω για την πόλη μου από όποια κυβέρνηση κι αν είναι. Θα πάω στα υπουργεία, θα πιέσω, αλλά δεν θα βγω στους δρόμους με τη ντουντούκα» ανέφερε χαρακτηριστικά, προβάλλοντας ως παράδειγμα την επιμήκυνση της σιδηροδρομικής γραμμής, κατά 3 χιλιόμετρα, που επιτεύχθηκε κατόπιν παρέμβασης στον πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή.
Επιπλέον, είπε ότι η παράταξη «Πάτρα Ενωμένη» προτάσσει την κοινή λογική, τον μέσο νου, τη διάθεση προσφοράς, το ήθος, τη σύγχρονη πολιτική σκέψη, τη μετριοπάθεια και τη συνέργεια, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θεωρούμε ότι τα καθημερινά προβλήματα της πόλης μας έχουν κομματικά και ταξικά χαρακτηριστικά. Στο πλαίσιο αυτό προσκαλούμε τον οποιονδήποτε πολίτη, ανεξαρτήτως ιδεολογίας, με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, να συνδράμει την προσπάθειά μας. Δεν επιθυμούμε να είμαστε δημοτική αρχή μερίδας των Πατρινών. Επιθυμούμε να ασκήσουμε διοίκηση για όλους τους συμπολίτες μας. Στην προσπάθεια αυτή δεν περισσεύει κανείς, αποκρούοντας παράλληλα τοξικές και εμμονικές συμπεριφορές».

Π. ΨΩΜΑΣ: ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΝΑ ΛΑΜΠΕΙ

«Να ξανακάνουμε την Πάτρα να λάμπει», παρότρυνε από την πλευρά του ο Πέτρος Ψωμάς, ο οποίος επεσήμανε ότι ανέκαθεν η πόλη διακρινόταν για την εξωστρέφεια της. Χαρακτηρίζοντας την Πάτρα «ακατέργαστο διαμάντι», που μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις και να έχει μια σημαντική ανάπτυξη.
Εστιάζοντας στα παραδείγματα πόλεων που έχουν κάνει βήματα προόδου, ο Πέτρος Ψωμάς τόνισε: «Επισκέφθηκα προσωπικά περισσότερους από 70 δήμους της χώρας, μέσα σε αυτή την τετραετία, συναντήθηκα με τους δημάρχους τους και κατέγραψα τις επιτυχημένες πρακτικές τους.
Η πρόοδος άλλων πόλεων και οι πολλές αναξιοποίητες ευκαιρίες της δικής μας με έχουν πείσει πως η Πάτρα μπορεί καλύτερα. Ζούμε σε έναν ευλογημένο τόπο, γεμάτο ομορφιές, ευκαιρίες και δυνατότητες, μια πόλη ιδανική να τη ζεις και να την επισκέπτεσαι.
Κύρια πηγή έμπνευσής μας είναι το παρελθόν αυτής της πόλης, οι ένδοξες δεκαετίες των προηγούμενων αιώνων μιας Πάτρας μητρόπολης, δυτικής.
Επιπλέον, αναφέρθηκε στις προτάσεις του «σπιράλ» που αφορούν, εκτός άλλων, τη δημιουργίας Καρναβαλικού Θεματικού Πάρκου και τη δημιουργία μαρίνας για μικρά και μεγάλα σκάφη αναψυχής.

ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ: ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΕ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ

Ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης υπερασπίστηκε τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής, αναγνώρισε σε ερώτηση της «Γ» ότι δεν είναι αλάνθαστος, ενώ χαρακτήρισε «εξαίρεση» που επήλθε από κάποιο συνεργάτη το γεγονός ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» χρησιμοποίησε την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Πατρέων για να επιτεθεί στους πολιτικούς αντιπάλους της.
Για μια ακόμη φορά, ο Κώστας Πελετίδης υποστήριξε ότι η δημοτική αρχή με χρηστή οικονομική διαχείριση μάχεται για τους πολλούς και όχι για τους λίγους. «Κάνουμε το 1 ευρώ 10», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ τάχθηκε κατά εμπορικών χρήσεων στο παραλιακό μέτωπο που θα εξυπηρετούν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα εις βάρος των μικρομεσαίων της πόλης.

Ροή ειδήσεων

Advertisement