Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Έρχονται» 17 δικαστικοί αστυνομικοί στην Αχαΐα

Published

on

Με 17 δικαστικούς αστυνομικούς θα ενισχυθούν τα δικαστήρια της Αχαΐας όπως προβλέπεται από την προκήρυξη του υπουργείου Δικαιοσύνης που δημοσιεύθηκε χθες, Τετάρτη 4/10/2023.

Συνολικά σε όλη τη χώρα οι προσλήψεις ανέρχονται σε 500 και αφορούν τους κλάδους Πανεπιστημιακής (30), Τεχνολογικής (70) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (400).

Σύμφωνα με την προκήρυξη, οι Εισαγγελίες Πρωτοδικών και Εφετών της Πάτρας θα ενισχυθούν με 11 δικαστικούς αστυνομικούς (δύο ΠΕ, ένας ΤΕ και 8 ΔΕ), ενώ οι 6 άλλες θέσεις του Νομού κατανέμονται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αιγίου (τρεις) και στην αντίστοιχη των Καλαβρύτων (επίσης τρεις).

Εξάλλου, άλλες 17 προσλήψεις αφορούν τις δικαστικές υπηρεσίες των δύο άλλων νομών της Δυτικής Ελλάδας. Ειδικότερα, στην Αιτωλοακαρνανία θα διατεθούν 11 δικαστικοί αστυνομικοί (8 στο Αγρίνιο και 3 στο Μεσολόγγι) και 6 στην Ηλεία (από 3 σε Πύργο και Αμαλιάδα).

Στην προκήρυξη αναφέρεται ότι η υποβολή των αιτήσεων στο www.asep.gr θα αρχίσει την Τρίτη 10 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου στις δύο μετά το μεσημέρι. Η εξέταση των αιτήσεων θα αρχίσει αμέσως από την 7μελή κεντρική επιτροπή του υπουργείου Δικαιοσύνης, καθώς στόχος της ηγεσίας του είναι οι 500 δικαστικοί αστυνομικοί να βρίσκονται στις θέσεις τους εντός του τρέχοντος δικαστικού έτους.

Ας σημειωθεί ότι τρεις είναι οι θέσεις Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης από μία στις Εισαγγελίες Εφετών Πάτρας και Αγρινίου και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πάτρας. Αντίθετα οι απόφοιτοι της Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης ανέρχονται σε 7, ενώ η μεγάλη πλειοψηφία αφορά απόφοιτους λυκείου (24).

Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν άνδρες και γυναίκες από 19 έως 35 χρόνων, που έχουν ύψος άνω του 1,70 και 1,60 αντίστοιχα.

Τέλος, μία «ιδιαιτερότητα» της προκήρυξης είναι ότι οι ενδιαφερόμενοι δεν πρέπει να φέρουν εμφανή τατουάζ όταν φοράνε τη χειμερινή ή τη θερινή στολή τους.

Ροή ειδήσεων

Advertisement