Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σπύρος Μυλωνάς: «Το σχέδιο μου για την επόμενη πενταετία»

Published

on

Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της Κυριακής, ο Σπύρος Μυλωνάς, δήμαρχος Δυτικής Αχαϊας και εκ νέου υποψήφιος, επικεφαλής του συνδυασμού «Όραμα για την Δυτική Αχαϊα», εκφράζει τη βεβαιότητα για ανανέωση της θητείας του και αναλύει το σχέδιο του για την επόμενη πενταετία

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

-Απέχουμε ελάχιστα από το άνοιγμα της κάλπης. Ποια είναι η αποτίμησή σας για την προεκλογική περίοδο που έχει σχεδόν ολοκληρωθεί;

«Θα σας μιλήσω για τη δική μας παράταξη, για τη δική μου προσπάθεια. Οι εκλογές είναι πάντα μια καλή ευκαιρία να επισκεφθείς όλο το Δήμο χωριό-χωριό, να δεις και να ακούσεις τους συνδημότες. Βεβαίως εμείς είμαστε ένας μικρός Δήμος. Τα χωριά μας τα ξέρω καλά και τους περισσότερους κατοίκους τους γνωρίζω με το μικρό τους όνομα. Εν τούτοις η προεκλογική περίοδος είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να τους δεις ξανά και να τους ενημερώσεις για όσα έγιναν και όσα πρόκειται να γίνουν. Αυτό κάναμε και μπορώ να δηλώσω ικανοποιημένος. Από το επίπεδο των επαφών, από την υποδοχή, από την ανανέωση της σχέσης μας με τους συνδημότες».

-Θα προχωρήσετε σε μια πρόβλεψη για το εκλογικό αποτέλεσμα;

«Είμαι αισιόδοξος. Όλα τα μηνύματα που μας έρχονται επιτρέπουν αυτήν την αισιοδοξία. Πιστεύω ότι οι συνδημότες θα μας τιμήσουν με μια ανανέωση της εμπιστοσύνης τους, θα μας αναθέσουν την εντολή να ολοκληρώσουμε με μια δεύτερη θητεία. Και για να μην τα λέμε περιφραστικά, σας δηλώνω ευθέως ότι η παράταξή μας θα νικήσει κι εγώ θα συνεχίσω να είμαι ο Δήμαρχος της Δυτικής Αχαΐας».

-Στον πρώτο ή στο δεύτερο γύρο;

«Ζητάμε μια καθαρή εντολή από την πρώτη Κυριακή. Αν πάρα ταύτα χρειαστεί δεύτερος γύρος, τότε θα είναι και πάλι βέβαια η νίκη μας».

-Ο βασικός σας αντίπαλος Γρηγόρης Αλεξόπουλος υποστηρίζει ότι του εξαπολύεται προσωπικές επιθέσεις στις οποίες δεν απαντά και οι οποίες είναι «μικροπολιτικές κορώνες», όπως είπε δημόσια. Πως έχει η κατάσταση;

«Σας ευχαριστώ για την ερώτηση. Του λέμε ότι επί 9 χρόνια, ως αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, αδιαφόρησε πλήρως για την άρδευση του κάμπου από τον Πηνειό. Είναι αυτό μικροπολιτική κορώνα; Του λέμε ότι, τότε που ήταν αντιπεριφερειάρχης, πέρασε από τα χέρια του η μελέτη της Πατρών-Πύργου που έκοβε το Δήμο μας στα δύο και ο ίδιος αδιαφόρησε. Είναι αυτό μικροπολιτική κορώνα; Κοιτάξτε, όταν σου επισημαίνουν τη μακροχρόνια αδιαφορία σου για τα σημαντικότερα θέματα του Δήμου, κι εσύ απαντάς «αυτά είναι μικροπολιτική», δείχνεις δυο πράγματα. Την αδυναμία σου να απαντήσεις επί της ουσίας αλλά και μια αλαζονεία απέναντι στους ανθρώπους και τα προβλήματά τους».

-Υπάρχει ένας απολογισμός της πρώτης θητείας σας που αναφέρεστε σ’ αυτόν. Είστε ικανοποιημένος για όσα πετύχατε από το 2019 μέχρι σήμερα;

«Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Η θητεία μου ήταν τυπικά τετραετής αλλά στην πραγματικότητα κράτησε δύο χρόνια. Μεσολάβησε τα δύο χρόνια της πανδημίας που τα πήγαν όλα πίσω. Δεν το λέω για δικαιολογία, είναι η πραγματικότητα. Σε αυτά τα δύο χρόνια πετύχαμε πολλά, αλλά όχι δεν είμαι ικανοποιημένος. Μπορούμε πολλά περισσότερα και αυτός είναι ο βασικός λόγος που ζητάμε και πάλι τη επιδοκιμασία των συνδημοτών μας».

-Πείτε μου παρακαλώ ποιο είναι το βασικό σας σχέδιο για την επόμενη πενταετία;

“Υπάρχει μια πλήρης ατζέντα με παρεμβάσεις που βρίσκονται σε διάφορα στάδια υλοποίησης και ωρίμανσης. Αυτό όμως που θέλω να υπογραμμίσω είναι ότι στα χρόνια που έρχονται μπορώ να μιλήσω θετικά για ένα Δήμο που θα έχει λύσει το πρόβλημα της ύδρευσης από τον Πείρο, το πρόβλημα της άρδευσης από τον Πηνειό, θα έχει το δικό του Δημαρχείο και το δικό του Πολιτιστικό Πολυχώρο στις αποθήκες του ΑΣΟ, θα έχει βελτιώσει θεματικά την καθαριότητα με τη δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης, θα έχει προχωρήσει σε μεγάλη έκταση τις ασφαλτοστρώσεις και τις τσιμεντοστρώσεις στο αγροτικό οδικό δίκτυο, θα έχει εκσυγχρονίσει τη μονάδα Βιολογικού Καθαρισμού ώστε να έχουμε καθαρές θάλασσες. Σας επισημαίνω ότι όλα αυτά δεν είναι προθέσεις ή υποσχέσεις αλλά έργα που ήδη είναι δρομολογημένα. Είναι έργα που θα αλλάξουν το Δήμο μας και θα τον κάνουν φιλικό στους δημότες και ελκυστικό στους επισκέπτες, κάτι που είναι και ο τελικός μας στόχος».

 

 

 

 

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement