Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Στις κάλπες αναμετρούνται ιδέες, πολιτικές, αντιλήψεις

Published

on

ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΥ
Η στατιστική υποκλίνεται συχνά στη δημιουργία των εντυπώσεων.

Είχε πλήθος κόσμου ο Κώστας Πελετίδης στην τελευταία συγκέντρωση της παράταξης του; Ασφαλώς, ναι. Αλλά αυτό δεν είναι είδηση. Αντιθέτως, θα ήταν είδηση πρώτου μεγέθους εάν η «Λαϊκή Συσπείρωση», ούσα ως δημοτική αρχή και προσκείμενη σε ένα κόμμα που «το έχει» με την κινητοποίηση, δεν συγκέντρωνε κόσμο.
Στο εύλογο ερώτημα γιατί χιλιάδες Πατρινοί, που ουδέποτε έχουν ψηφίσει (και θα ψηφίσουν) ΚΚΕ στη ζωή τους, θα ψηφίσουν και πάλι για δήμαρχο τον Κώστα Πελετίδη, η απάντηση παραπέμπει μάλλον στο προσηνές προφίλ του και το μειλίχιο ύφος του, που πόρρω απέχουν από τα αντίστοιχα (σκληροτράχηλα) άλλων κομματικών συντρόφων του.
Όμως, καλό θα είναι να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι στις κάλπες δεν αναμετρούνται «συμπαθείς» και «αντιπαθείς», ούτε το ουσιαστικό διακύβευμα της πολιτικής αντιπαράθεσης είναι ποιος έχει τον πιο «λαϊκό» και αρεστό στους πολίτες λόγο, ποιος έχει το πιο ωραίο χαμόγελο. Στις κάλπες αναμετρούνται ιδέες, πολιτικές, αντιλήψεις, νοοτροπίες.
Υπό το πρίσμα αυτό, όσοι επιθυμούν στις δημοτικές εκλογές να ψηφίσουν τη σημερινή δημοτική αρχή, στην πραγματικότητα θα ψηφίσουν ταυτόχρονα και την καταδικασμένη από την Ιστορία και τη ζωή ιδεολογικοπολιτική θεώρηση ενός μοναδικού στην Ευρώπη κόμματος που αρνείται να συμβιβαστεί με τη ροή των πραγμάτων, που δεν εννοεί να αποδεχθεί ότι ο κόσμος εξελίσσεται και προχωρά μπροστά, απέναντι και διαμετρικά αντίθετα απ’ αυτά που πρεσβεύει.
Επομένως, καθώς οι περισσότεροι Πατρινοί απορρίπτουν για τη χώρα την ξεπερασμένη οικονομικοπολιτική αντίληψη του ΚΚΕ (κάτι που δείχνουν τα μονοψήφια ποσοστά του), διερωτάται κανείς τι είναι αυτό που κάνει πολλούς απ’ αυτούς να την προκρίνουν για την πόλη τους, την πόλη μας.
Κάθε απάντηση δεκτή, με την επισήμανση ότι, εφόσον και ως προς τα δημοτικά πράγματα μιλάμε για μια εκλογική αναμέτρηση με αμιγώς πολιτικά χαρακτηριστικά, τα κριτήρια της ψήφου δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι πολύ διαφορετικά από τα αντίστοιχα των εθνικών εκλογών. Έτσι δεν είναι;

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement