Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Yγιής γήρανση-Με επιτυχία η εκδήλωση της Πανελλήνιας Εταιρείας Γηριατρικής και Γεροντολογίας

Published

on

Η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής και Γεροντολογίας θέλοντας να τιμήσει την «Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων», συνδιοργάνωσε με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας την «Εβδομάδα Υγιούς Γήρανσης».

Το διάστημα αυτό πραγματοποιήθηκε πληθώρα δραστηριοτήτων, όπως ομιλίες που άπτονται των γηριατρικών θεμάτων, περιήγηση και ξενάγηση των ιστορικών μνημείων της Πάτρας από την ιστορικό κα Καϊκα-Μαντανίκα, περίπατο υγιούς γήρανσης στην Πλαζ της Πάτρας, βιωματική δράση στην περιοχή της Βλασσίας. Το πρωί της Κυριακής 1η Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε αρτοκλασία Υπέρ Υγείας όλων των ηλικιωμένων και μνημοσύνου για τους ηλικιωμένους. Η κορύφωση της «Εβδομάδας Υγιούς Γήρανσης» πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στην αίθουσα της εταιρείας. Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Πατήρ Θεόκλητος Παντελίδης, ο κ Χ. Μπονάνος, Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα δημόσιας υγείας, η κα Τογιοπούλου, Αντιδήμαρχος Πολεοδομικού-Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού και Δόμησης, Δημοτικής Περιουσίας και Δημοτικών Ενοτήτων Μεσσάτιδας, Παραλίας και Βραχνεΐκων, η κα Α. Γεροπαναγιώτη, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων, η κα Ε. Αλμπάνη, Αντιπρύτανης Φοιτητικής Μέριμνας Πανεπιστημίου Πατρών. Στη συνέχεια, το λόγο έλαβε ο Ομότιμος Καθηγητής Ορθοπεδικής Η. Παναγιώτοπουλος, ο οποίος με την ομιλία του με θέμα «Ορθογηριατρική» μας εισήγαγε στην ολιστική φροντίδα των μεγαλύτερων ανθρώπων μετά από ένα κάταγμα ευθραυστότητας και στην διεπιστημονική προσέγγιση της. Η όμορφη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή της ερασιτεχνικής ορχήστρας των εργαζομένων του ΟΤΕ, που με τα τραγούδια της γέμισε με κέφι τους παρευρισκόμενους.
Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Εταιρείας Γηριατρικής και Γεροντολογίας θα ήθελε να ευχαριστήσει την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τους χορηγούς της εκδήλωσης, καθώς και τα μέλη και τους φίλους της εταιρείας, που με τη συμμετοχή τους συνετέλεσαν στην επιτυχία της.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement