Connect with us

Ελλάδα

Επτά νέοι Περιφερειάρχες – Σε δεύτερο γύρο οι δήμοι Αθήνας – Θεσσαλονίκης – Πάτρας – LIVE ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Published

on

Με το αποτέλεσμα να έχει κριθεί στις 7 από τις 13 Περιφέρειες της χώρας, καθώς και σε τρεις μεγάλους δήμους, ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος των Αυτοδιοικητικών εκλογών. Σε όλες τις περιπτώσεις εξελέγη Περιφερειάρχης υποψήφιος της ΝΔ, ή υποστηριζόμενος από το κυβερνών κόμμα όπως στην περίπτωση της Κρήτης.

Συγκεκριμένα εξελέγησαν στην Αττική ο Νίκος Χαρδαλιάς, στο Νότιο Αιγαίο ο Γιώργος Χατζημάρκος, στην Κεντρική Μακεδονία ο Απόστολος Τζιτζικώστας στη Δυτική Ελλάδα ο Νεκτάριος Φαρμάκης, στην Ήπειρο ο Αλέξανδρος Καχριμάνης, στη Στερεά Ελλάδα ο Φάνης Σπανός.

Στην Κρήτη Περιφερειάρχης αναδείχθηκε ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος στηρίχθηκε και από τη ΝΔ

Στην Πελοπόννησο, επίσης, ο υποψήφιος της ΝΔ Δημήτρης Πτωχός έχασε οριακά την εκλογή του στον πρώτο γύρο και αναμετράται εκ νέου σε δεύτερο γύρο με αντίπαλο τον πρώην περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη.

Δείτε live τα αποτελέσματα των Περιφερειών σε όλη τη χώρα πατώντας εδώ

Σε ό,τι αφορά τους δήμους στην Αθήνα ο Κώστας Μπακογιάννης αν και διατηρεί μεγάλο προβάδισμα θα διεκδικήσει την επανεκλογή την επόμενη Κυριακή απέναντι στον Χάρη Δούκα, ενώ ντέρμπι θα υπάρξει σε δεύτερο γύρο στη Θεσσαλονίκη όπου θα αναμετρηθούν ο Κωνσταντίνος Ζέρβας και Στέλιος Αγγελούδης.

Μάχη για τη δημαρχία στην Πάτρα θα δώσουν την επόμενη Κυριακή οι υποψήφιοι Κωνσταντίνος Πελετίδης και ο Κωνσταντίνος Σβόλης.

Στον Πειραιά ο Γιάννης Μώραλης με το σαρωτικό 69,92% α είναι για τρίτη συνεχόμενη θητεία δήμαρχος.

Δήμαρχοι εκλέγονται από τον πρώτο γύρο επίσης σε Ηράκλειο και Λάρισα

Δείτε live τα αποτελέσματα των δήμων σε όλη τη χώρα πατώντας εδώ

Ροή ειδήσεων

Advertisement