Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Ντέρμπι» Γούτου και Σπηλιόπουλου, σε β΄ γύρο, στην Αιγιάλεια

Published

on

Σε ρόλο ρυθμιστή αναδεικνύεται ο Κώστας Σπηλιόπουλος ενώ το όριο του 3% φαίνεται ότι αφήνει εκτός Δημοτικού Συμβουλίου τη Λαϊκή Συσπείρωση με τον κ. Μποδιώτη αλλά και τον Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο

Μεταξύ του Χρήστου Γούτου και του Δημήτρη Καλογερόπουλου θα δοθεί η μάχη για τη Δημαρχία την Κυριακή που μας έρχεται 15 του μηνός καθώς τα αποτελέσματα χθες το βράδυ, με την ολοκλήρωση της καταμέτρησης στο 50% των ψηφισάντων στο Δήμο Αιγιαλείας, αφήνουν ανοικτούς όλους τους λογαριασμούς και πιθανές προβλέψεις.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, στα 70 από τα 140 τμήματα χθες είχαμε το Χρήστο Γούτο να προηγείται με ποσοστό 36,78% και 4.644 ψήφους ενώ ακολουθούσε σε απόσταση αναπνοής ο Δημήτρης Καλογερόπουλος με 34,82% και 4.397 ενώ τρίτος ήταν ο Κώστας Σπηλιόπουλος με ποσοστό 20,36% μια 2.571 ψήφους.

Σαφές το προβάδισμα του κ. Γούτου στη Δ.Ε. Αιγίου με ποσοστό 37,84%, στα μισά εκλογικά τμήματα, ακολουθούσε ο κ. Καλογερόπουλος με 31,24% και ο Κώστας Σπηλιόπουλος με 19,68%.

Όπως αναμενόταν, λόγω εντοπιότητας, ο Δημήτρης Καλογερόπουλος πήγαινε μπροστά χθες στη Δ.Ε. στην Συμπολιτεία με 45,45%, έναντι 28,89% του κ. Γούτου και 20% του Κώστα Σπηλιόπουλου.

Προβάδισμα για τον κ. Καλογερόπουλο και στη Δ.Ε. στην Ακράτα με 33,92%, οριακά στο 61,1% της ενσωμάτωσης, έναντι 33,57% του κ. Γούτου (μόλις 5 ψήφοι) και 30,18% του Κώστα Σπηλιόπουλου.

Πρώτος ο κ. Γούτος στην Αιγείρα με 38,74%, έναντι 33,19% του κ. Καλογερόπουλου και 26,15% του Κ. Σπηλιόπουλου.

Μπροστά ο κ. Γούτος και στη Δ.Ε. στον Ερινεό με 44,64%, έναντι 36,03% του κ.

Καλογερόπουλου και 14,9% του Κώστα Σπηλιόπουλου με χαμηλό ποσοστό ενσωμάτωσης χθες πριν τα μεσάνυκτα (33,33%).

Τέλος, στη Δ.Ε. στο Διακοπτό είχαμε στο 59% της ενσωμάτωσης, Χρ. Γούτος 40,78%, Δ. Καλογερόπουλος 36,14% και Κ. Σπηλιόπουλος 13,05%.

Η απόσταση που χωρίζει τον δεύτερο κ. Καλογερόπουλο με τον τρίτο, Σπηλιόπουλο, είναι μια απόσταση ασφαλείας κάτι που σημαίνει ότι πάμε σε ντέρμπι στο β΄γύρο της Κυριακής.

Ακολουθούσε χθες στο σύνολο του δήμου, με την ενσωμάτωση στο 56,5%, τέταρτος ο Γιώργος Κουβαράς με 3,88%. Τόσο ο 5 ος Γιάννης Μποδιώτης με 2,58% όσο και ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος ο οποίος, σε αυτή τη φάση, έχει 2,04%% είχαν μεγάλη απόσταση από το όριο του 3% που έπρεπε να εξασφαλίσουν για να εκλέξουν σύμβουλο στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας.

Όπως αναμενόταν από την αρχή, ρυθμιστής στο ντέρμπι του Αιγίου θα είναι ο Κώστας Σπηλιόπουλος ο οποίος αναμένεται να ξεκαθαρίσει τη στάση του μετά την έκδοση του τελικού αποτελέσματος.

XΡ. ΓΟΥΤΟΣ: ΒΑΖΟΥΜΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟ ΧΘΕΣ

«Ο δήμος άνοιξε λογαριασμό με το αύριο και ετοιμάζεται να γυρίσει μια νέα σελίδα. Αφήνει πίσω το χθες και προχώρα μπροστά. Πήραμε μια καθοριστική πρώτη μάχη απέναντι σε όσους θέλησαν να ‘βαφτίσουν’ ως φαβορί τον κ. Καλογερόπουλου και ετοιμαζόμαστε για το β΄ και τελικό γύρο. Η Αιγιάλεια αυτή την Κυριακή, οριστικά, θα βάλει την πλάτη στο χθες» δήλωσε χθες στην “Γ” ο Χρήστος Γούτος.

Δ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΕΚ ΝΕΟΥ ΕΝΤΟΛΗ

«Το αποτέλεσμα με ικανοποιεί απόλυτα. Συγκρίνοντας με το 2019, όταν βρεθήκαμε τότε στο 29% και κάτι, εξασφαλίζοντας τη νίκη την επόμενη Κυριακή, έχουμε ανέβει σήμερα ακόμη έξι μονάδες. Γεγονός πολύ σημαντικό για εμάς. Έχουμε βαθιά την πεποίθηση ότι την Κυριακή που έρχεται, ο Αιγιώτικος λαός, όπως μας παρείχε προ 4ετίας, θα μας δώσει εκ νέου εντολή και εξουσιοδότηση να διαχειριστούμε άξια και πάλι τις υποθέσεις του δήμου μας» σχολίασε στη «Γ» ο Δημήτρης Καλογερόπουλος.

Ροή ειδήσεων

Advertisement