Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δήμος Αιγιάλειας: Δεν αλλάζει το αποτέλεσμα μετά τη νέα καταμέτρηση του Πρωτοδικείου

Published

on

Ολοκληρώθηκε χθες η διαδικασία της πρώτης επανακαταμέτρησης των ψηφοδελτίων των 140 εκλογικών τμημάτων της Αιγιάλειας που ζήτησε η παράταξη «Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο» του Χρήστου Γούτου, ώστε να διερευνηθεί η περίπτωση να έγιναν λάθη στην καταμέτρηση το βράδυ της Κυριακής και που οδήγησαν στο αποτέλεσμα της επανεκλογής του Δημήτρη Καλογερόπουλου με μόλις 98 ψήφους διαφορά.

Το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών του β’ γύρου, σύμφωνα με την απόφαση του Πρωτοδικείου Αιγίου, παραμένει ως έχει και, με μια διαφορά 98 ψήφων, φέρει ως νικητή τον δήμαρχο Δημήτρη Καλογερόπουλο με 11.717 ψήφους και ποσοστό 50,21% και δεύτερο τον Χρήστο Γούτο, με 11.619 ψήφους και ποσοστό 49,79%.

Επίσης στο Πρωτοδικείο του Αιγίου συνεχίσθηκε και χθες διαδικασία επανακαταμέτρησης σταυρών μετά από ανάλογα αιτήματα που έχουν κατατεθεί από υποψήφιους που ψάχνουν επιπλέον σταυρούς σε διάφορα εκλογικά τμήματα.

Αίσθηση πάντως έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ο Χρήστος Γούτος δεν πήγε το βράδυ της Κυριακής να συγχαρεί τον Δημήτρη Καλογερόπουλο για την επιτυχία του. Μιλώντας στη «Γ» την Τρίτη ο κ. Γούτος ξεκαθάρισε ότι η απόφασή του να μην συγχαρεί τον επανεκλεγέντα δήμαρχο, οφείλεται στο γεγονός ότι εκκρεμούσε η ανακαταμέτρηση.

Αρκετά στελέχη της παράταξης του κ. Γούτου εξέφρασαν πάντως δημοσίως αλλά και με προσωπική επικοινωνία, τα συγχαρητήριά τους στον δήμαρχο. Το ίδιο έπραξε και ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Κώστας Σπηλιόπουλος, δεσμευόμενος ότι θα κάνει ωφέλιμη κριτική και αντιπολίτευση στο δήμαρχο την επόμενη πενταετία.

Ροή ειδήσεων

Advertisement