Connect with us

Μαγειρική

Τάρτα σοκολάτας με μήλο και αχλάδι

Published

on

Υλικά

Για τη ζύμη

300 γρ. βούτυρο φρέσκο

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουτ. γλυκού αλάτι

2 κουτ. γλυκού ζάχαρη

2 αβγά

4-5 κουτ. σούπας νερό

Για τη γέμιση

3 μήλα ώριμα κόκκινα

4 αχλάδια ώριμα

1 πλάκα σοκολάτα κουβερτούρα, σε μικρά κομμάτια

1 φλιτζάνι γάλα

3 κουτ. ζάχαρη για τα μήλα

2 κουτ. ζάχαρη για τη σοκολάτα

Εκτέλεση:

Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο, το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι σε σιγανή ταχύτητα, να ανακατευτούν. Τότε ρίχνετε τα αβγά και το νερό και συνεχίζετε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Κάνετε τη ζύμη μια μπάλα και τη φυλάτε στο ψυγείο σκεπασμένη με μεμβράνη μέχρι τη χρήση της. Στη συνέχεια, την ανοίγετε σε χοντρό φύλλο πάχους 0,5 εκ., τρεις πόντους μεγαλύτερο σε διάμετρο από τον πάτο της φόρμας σας. Βουτυρώνετε τη φόρμα και απλώνετε μέσα τη ζύμη, να καλύψει τον πάτο και τα πλαϊνά. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Καθαρίζετε τα μήλα, τα κόβετε σε μικρά κομμάτια και τα βάζετε στο μπλέντερ μαζί με 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν ένας ομοιογενής πολτός. Τον αδειάζετε μέσα στην τάρτα, απλώνοντάς τον να καλύψει όλη την επιφάνεια της ζύμης. Καθαρίζετε τα αχλάδια, αφαιρείτε τα κουκούτσια και τα κόβετε σε λεπτές φέτες. Τα απλώνετε επάνω στον πολτό του μήλου να καλύψουν όλη την επιφάνεια της τάρτας. Σε ένα μεγάλο μπρίκι ζεσταίνετε το γάλα με τη ζάχαρη. Όταν αρχίσει να αχνίζει και προτού πάρει βράση, αποσύρετε και ρίχνετε μέσα σε μπολ μαζί με τα κομμάτια της σοκολάτας. Αφήνετε για ένα λεπτό και ανακατεύετε να αρχίσουν να λιώνουν. Αδειάζετε το μίγμα της σοκολάτας πάνω από τα αχλάδια και ψήνετε στο φούρνο για 40 λεπτά.

Ροή ειδήσεων

Advertisement