Connect with us

Διεθνή

Μάθιου Πέρι: Άγνωστη ακόμα η αιτία θανάτου του «Τσάντλερ» – Το μυστήριο με τα φάρμακα που βρέθηκαν σπίτι του

Published

on

Το γραφείο του ιατροδικαστή της κομητείας του Λος Άντζελες δημοσίευσε την Κυριακή την πρώτη του αναφορά για τον Μάθιου Πέρι, ο οποίος πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 54 ετών.

Ο Πέρι στις 28 Οκτωβρίου βρέθηκε να μην ανταποκρίνεται μέσα σε ένα υδρομασάζ στο σπίτι του στο Λος Άντζελες γύρω στις 4 το απόγευμα (τοπική ώρα), είπαν πηγές επιβολής του νόμου στους Los Angeles Times.

Την Κυριακή, η ιατροδικαστική υπηρεσία ενημέρωσε διαδικτυακά το αρχείο της, λέγοντας ότι η αιτία θανάτου είχε «αναβληθεί». Αυτό συνήθως σημαίνει ότι έχει ολοκληρωθεί η νεκροψία, αλλά ο εξεταστής χρειάζεται περισσότερο χρόνο και πρόσθετη έρευνα για τον θάνατο, όπως είχε συμβεί και στην περίπτωση της Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ, η αιτία θανάτου της οποία είχε αναβληθεί τον περασμένο Ιανουάριο και μετά τις τοξικολογικές εξετάσεις ο γιατρός αξιολόγησε ξανά την περίπτωση και προσδιόρισε την αιτία θανάτου.

Ο ιατροδικαστής ανέφερε επίσης ως αιτία θανάτου «άλλες σημαντικές καταστάσεις». Ο τόπος θανάτου του Πέρι αναφέρθηκε ως η κατοικία του. Η υπόθεσή του παραμένει ανοιχτή.

Σύμφωνα με το People στα αποτελέσματα της αυτοψίας του Πέρι εκκρεμεί η τοξικολογική έκθεση, η οποία μπορεί να διαρκέσει αρκετές εβδομάδες για να ολοκληρωθεί.

Στο σπίτι δεν βρέθηκαν ναρκωτικά, αλλά πολλά συνταγογραφούμενα φάρμακα
Πολλά συνταγογραφούμενα φάρμακα βρέθηκαν στο σπίτι του Μάθιου Πέρι, δήλωσαν πηγές από τις αρχές επιβολής του νόμου στο TMZ Sunday.

«Δεν υπήρχαν ναρκωτικά η παράνομα φάρμακα στις εγκαταστάσεις, αλλά πολλά φάρμακα με ιατρική συνταγή. Οι αρχές βρήκαν αντικαταθλιπτικά, φάρμακα κατά του άγχους και ένα φάρμακο για  Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) στο σπίτι», ανέφερε το αμερικανικό μέσο.

Η ΧΑΠ, αναφέρεται στις ασθένειες που προκαλούν απόφραξη της ροής του αέρα και προβλήματα που σχετίζονται με την αναπνοή, σύμφωνα με το CDC. Η ασθένεια προκαλείται συχνά από το κάπνισμα και μπορεί να προκαλέσει εμφύσημα ή χρόνια βρογχίτιδα. Ο Πέρι παραδέχτηκε στο παρελθόν ότι ήταν καπνιστής σε όλη του τη ζωή.

Ο ηθοποιός βρέθηκε νεκρός το Σάββατο, στο τζακούζι που έχει στο σπίτι του στο Λος Άντζελες. Σύμφωνα με τις αρχές, οι διασώστες έφτασαν στο σπίτι του στις 4:07 μ.μ.(τοπική ώρα), αφού έλαβαν κλήση 911.

Αστυνομικοί από το τμήμα του Λος Άντζελες που βρέθηκαν στο σπίτι του στο Pacific Palisades έκαναν έρευνα για ναρκωτικές ουσίες, όμως δεν βρέθηκε τίποτα μέχρι στιγμής.

Το πιο πιθανό σενάριο σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, είναι ο ηθοποιός να υπέστη καρδιακή προσβολή και να πνίγηκε μέσα στο τζακούζι του. Η αστυνομία θα συνεχίσει να ερευνά τον θάνατο του ηθοποιού.

Στο σπίτι του Πέρι σύμφωνα με τη New York Post κατέφθασαν συντετριμμένοι οι γονείς του Σούζαν και Τζον Μπένετ.

Η στιγμή που ο πατριός του φτάνει στο σπίτι, εμφανώς σε σοκ από την είδηση του θανάτου του Πέρι

Όπως αναφέρεται στο ΤΜΖ, ο Μάθιου Πέρι είχε ολοκληρώσει ένα δίωρο παιχνίδι pickleball (άθλημα παρόμοιο με το τένις) και φτάνοντας στο σπίτι του, έστειλε τον βοηθό του σε εξωτερικές δουλειές. Όταν εκείνος επέστρεψε, βρήκε τον ηθοποιό αναίσθητο μέσα στο τζακούζι του.

Δείτε βίντεο από το εξωτερικό του σπιτιού του Μάθιου Πέρι λίγο αφότου βρέθηκε νεκρός

Σε βίντεο που εξασφάλισε η DailyMail, φαίνεται το εξωτερικό μέρος του σπιτιού του και το τζακούζι, στο οποίο άφησε την τελευταία του πνοή.

Η φωτογραφία που έβγαλε πριν λίγες μέρες στο τζακούζι που άφησε την τελευταία του πνοή

Ο Μάθιου Πέρι μάλλον, περνούσε αρκετό από τον χρόνο του χαλαρώνοντας στο τζακούζι του. Πρόσφατα μάλιστα, είχε μοιραστεί μια φωτογραφία με το κοινό του, όπου ποζάρει μέσα σε αυτό.

Συγκεκριμένα, έξι μέρες πριν τον θάνατό του, ο Μάθιου Πέρι είχε δημοσιεύσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ένα στιγμιότυπο, στο οποίο χαλαρώνει στο τζακούζι του φορώντας τα ακουστικά του.

Στη λεζάντα της ανάρτησής του είχε γράψει: «Ω, τόσο ζεστό νερό που στροβιλίζεται γύρω σου, σε κάνει να αισθάνεσαι καλά. Είμαι ο Mattman».

Δείτε την ανάρτηση:

Οι καταχρήσεις
Ο Πέρι, ο οποίος έγινε γνωστός παίζοντας τον Τσάντλερ Μπινγκ στη μακροχρόνια επιτυχημένη κωμική σειρά Friends του NBC , είχε μιλήσει ανοιχτά για τον αγώνα που έδινε επί δεκαετίες με την κατάχρηση ουσιών και την προσπάθειά του να απεξαρτηθεί, στα απομνημονεύματά του το 2022, Friends, Lovers and the Big Terrible Thing. Κατά την προώθηση του βιβλίου, σημείωσε ότι ήταν καθαρός για 18 μήνες, αλλά αναγνώρισε το 2015 ότι δεν ήταν μια εύκολη διαδικασία.

«Δεν μπορείς να έχεις πρόβλημα με τα ναρκωτικά για 30 χρόνια και μετά να περιμένεις να το λύσεις σε 28 ημέρες», είπε σε συνέντευξή του στο The Hollywood Reporter. «Είχα πολλά σκαμπανεβάσματα στη ζωή μου και πολλές υπέροχες διακρίσεις, αλλά το καλύτερο πράγμα για μένα είναι ότι αν έρθει ένας αλκοολικός και μου πει, “Θα με βοηθήσεις να σταματήσω να πίνω;” Θα πω, «Ναι. Ξέρω πώς να το κάνω αυτό».

Ο Πέρι εργάστηκε επίσης για να βοηθήσει τους άλλους να γίνουν νηφάλιοι, μετατρέποντας το πρώην σπίτι του στην παραλία στο Μαλιμπού σε μια εγκατάσταση απεξάρτησης ανδρών με το όνομα The Perry House.

Γλίτωσε οριακά τον θάνατο δύο φορές – Για δύο εβδομάδες ήταν σε κώμα
Ο Πέρι είχε ήδη περιγράψει λεπτομερώς για τη μάχη του με τον εθισμό στα ναρκωτικά και το αλκοόλ στην αυτοβιογραφία του Friends, Lovers, And The Big Terrible Thing, που κυκλοφόρησε τον περασμένο Νοέμβριο.

Perry_Memoir
Στην αυτοβιογραφία του ο Μάθιου Πέρι είχε περιγράψει λεπτομερώς την ασταμάτητη μάχη που έδινε από τα 21 του χρόνια με τις καταχρήσεις

Το 2019, γλίτωσε οριακά τον θάνατο μετά από διάρρηξη του παχέος εντέρου του λόγω υπερβολικής χρήσης οπιοειδών. Περιέγραψε τη στιγμή που οι δικοί του άνθρωποι τον πήγαν στο νοσοκομείο του Λος Άντζελες, όπου οι γιατροί είχαν πει ότι εκείνη τη νύχτα του έδιναν ποσοστό επιβίωσης μόλις 2%.

Για δύο εβδομάδες ήταν σε κώμα και όταν συνήλθε ανακάλυψε ότι του είχε τοποθετηθεί σάκος κολοστομίας που έπρεπε να έχει πάνω του για τους επόμενους εννέα μήνες. Μόλις δύο χρόνια μετά έφτασε ξανά κοντά στον θάνατο όπου βρισκόταν σε κλινική αποτοξίνωσης στην Ελβετία.

Οι γιατροί του χορήγησαν ένα ηρεμιστικό το οποίο αλληλεπίδρασε με τα οπιοειδή στον κατεστραμμένο οργανισμό του με αποτέλεσμα να σταματήσει να χτυπά η καρδιά του. Κατάφεραν να τον επαναφέρουν στη ζωή, αλλά κατά τη διάρκεια της ανάνηψης έσπασαν οκτώ πλευρά.

Ο ηθοποιός όταν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα μοιράστηκε με το κοινό τι συνέβη και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει έναν σπουδαίο ρόλο στην ταινία του 2021, «Don’t Look Up», όπου θα είχε την ευκαιρία να βρεθεί στο πλατό μαζί με τη Μέριλ Στριπ και άλλους διάσημους ηθοποιούς.

Σταμάτησε να χτυπά η καρδιά του για 5 λεπτά
«Έκανα τεχνητή αναπνοή και ο τύπος που μου έσωσε τη ζωή έσπασε οκτώ πλευρά κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς του να με κρατήσει στη ζωή», είχε πει ο Μάθιου Πέρι σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

«Έκανα μια επέμβαση επειδή είχα πόνο στο στομάχι μου και μου έδωσαν προποφόλη. Η καρδιά μου σταμάτησε να χτυπάει για πέντε λεπτά», είχε πει ο Πέρι αναφερόμενος στο αναισθητικό που χρησιμοποιήθηκε για να υποβληθεί στη χειρουργική επέμβαση.

"My Heart Stopped For Five Minutes" - Matthew Perry On His New Book And The Day He Almost Died

«Δηλαδή ήσουν νεκρός για πέντε λεπτά;» τον ρώτησε ο Κόλμπερτ.
«Λοιπόν, όχι, δεν ήμουν νεκρός, αλλά η καρδιά μου σταμάτησε για πέντε λεπτά», απάντησε ο τηλεοπτικός Τσάντλερ από τα «Φιλαράκια».
«Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε αυτό και την ευθεία γραμμή;», ρώτησε ο παρουσιαστής.
«Δεν ξέρω», παραδέχτηκε ο Πέρι.
«Δεν ήθελαν να σου πουν γιατί δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ αυτών των δύο», απάντησε ο παρουσιαστής.
Ο Πέρι είπε ότι ξύπνησε σε άλλο νοσοκομείο από αυτό που εισήχθη 10 ώρες αργότερα.
«Έπρεπε να εγκαταλείψω τη μεγαλύτερη ταινία που είχα πάρει ποτέ. Είχα τέσσερις σκηνές με τη Μέριλ Στριπ», είπε ο Πέρι.

Ο ρόλος του στα Φιλαράκια
Οι δύο εμπειρίες που είχε φτάνοντας μια ανάσα από τον τον θάνατο απείχαν πολύ από το ρόλο του ως ο εξυπνάκιας και αθεράπευτα ρομαντικός Τσάντλερ Μπινγκ στα Φιλαράκια.

Ο ρόλος αυτός του απέφερε τελικά περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια ανά επεισόδιο, καθιστώντας τον έναν από τους καλύτερα αμειβόμενους ηθοποιούς στον κόσμο.

Matthew_Perry_Rolos
1 εκατομμύριο δολάρια κάθε επεισόδιο έπαιρνε ο Μάθιου Πέρι από τα Φιλαράκια

Για να καταφέρει όμως να μείνει νηφάλιος από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ χρειάστηκε να ξοδέψει περί τα 9 εκατομμύρια δολάρια. Έκανε περίπου 6.000 επισκέψεις στους Ανώνυμους Αλκοολικούς, μπήκε 15 φορές σε κέντρο αποτοξίνωσης και υποβλήθηκε σε 12 χειρουργικές επεμβάσεις για να σώσει τη ζωή του.

Του έπεσαν τα δόντια

Κάποια στιγμή, τα ούλα του είχαν υποστεί τόσο μεγάλη ζημιά από τις καταχρήσεις που έκανε, με αποτέλεσμα να του πέσουν τα μπροστινά του δόντια καθώς δάγκωσε ένα τοστ με φυστικοβούτυρο. Μάζεψε τα δόντια του, τα έβαλε σε μια πλαστική σακούλα και τα πήγε στον οδοντίατρο.

Επέμενε ότι ποτέ δεν εμφανίστηκε στο πλατό των Friends μαστουρωμένος ή μεθυσμένος, αλλά παραδέχτηκε ότι από τη φυσική του εμφάνιση στην οθόνη καταλάβαινε κάποιος τι ουσίες χρησιμοποιούσε εκείνη την εποχή.

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της σειράς, η οποία προβάλλονταν από το 1994 έως το 2004, το βάρος του Perry κυμαινόταν από 58 έως 102 κιλά. Αν ήταν αδύνατος, αυτό οφειλόταν στα παυσίπονα. Αν είχε παραπάνω κιλά, ήταν από το ποτό ενώ υπήρχαν πολλές φορές που εμφανιζόταν στα γυρίσματα μεθυσμένος.

Μια φορά, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων στην εμβληματική καφετέρια Central Perk, λιποθύμησε στον περίφημο πορτοκαλί καναπέ και ο συμπρωταγωνιστής του Ματ Λε Μπλανκ, που υποδυόταν τον Τζόι, χρειάστηκε να τον σπρώξει για να ξυπνήσει και να πει την ατάκα του.

Σε μια άλλη περίπτωση, η Τζένιφερ Άνιστον πήγε στο τροχόσπιτό του και τον κατηγόρησε για το ποτό, λέγοντάς του με κομψό τρόπο ότι «όλοι το μυρίζουμε».

Άρχισε να πίνει από τα 14 του
Ο Μάθιου Πέρι ξεκίνησε να πίνει από τα 14 του χρόνια. Η αρχή έγινε με μπίρα και φτηνό κρασί και από το πάρτι των 21ων γενεθλίων του είχε ήδη αρχίσει να δείχνει σημάδια ότι είχε ξεφύγει από τον έλεγχο. Μετακόμισε στο Λος Άντζελες για να κυνηγήσει το παιδικό του όνειρο που ήταν να γίνει ηθοποιός. Εμφανίστηκε σε διάφορα τηλεοπτικά σόου πριν περάσει με επιτυχία από οντισιόν για το Friends.

Το εξαμελές μόνιμο καστ της σειτάς τα βρήκε από την αρχή, και η διαρκής φιλία τους εκτός κάμερας ήταν αναμφίβολα ένα μεγάλο χαρακτηριστικό της χημείας στο πλατό, αλλά ο Πέρι εξακολουθούσε να βρίσκει τα γυρίσματα εξαιρετικά εξοντωτικά. «Ένιωθα ότι θα πέθαινα αν το ζωντανό κοινό δεν γελούσε», είχε πει όταν η παρέα είχε ξαναβρεθεί το 2021. «Και ίδρωνα και έπαθα σπασμούς. Έτσι ένιωθα κάθε βράδυ».

Η τεράστια επιτυχία της σειράς είχε κάνει τους παπαράτσι εμμονικούς με τους πρωταγωνιστές. Αυτό δεν βοήθησε καθόλου τον Πέρι ο οποίος είχε εθιστεί με το ισχυρό παυσίπονο Vicodin το οποίο άρχισε να παίρνει μετά από ένα ατύχημα που είχε λίγο μετά την ένταξή του στα Φιλαράκια.

Η μέγιστη ημερήσια δόση είναι οκτώ δισκία, αλλά, μέχρι το τέλος της τρίτης σεζόν του Friends, έπαιρνε περίπου 55 την ημέρα. Η αναζήτηση περισσότερων χαπιών έγινε για εκείνον «δουλειά πλήρους απασχόλησης: τηλεφωνήματα, επισκέψεις σε γιατρούς, προσποίηση ημικρανιών, εύρεση απατεώνων νοσοκόμων που θα μου έδιναν ό,τι χρειαζόμουν. Είναι εξαντλητικό, αλλά πρέπει να το κάνεις, αλλιώς αρρωσταίνεις πολύ. Δεν το έκανα για να νιώσω φτιαγμένος ή για να νιώσω καλά. Σίγουρα δεν διασκέδαζα. Ήθελα απλώς να κάτσω στον καναπέ μου, να πάρω πέντε Vicodin και να δω μια ταινία. Αυτός ήταν ο παράδεισος για μένα. Τώρα πια δεν είναι», είχε πει σε συνέντευξή του στους New York Times.

matthew-perry-mak
«Ο εθισμός ξυπνάει πριν από σένα και σε θέλει μόνο σου», είχε πει για τους εθισμούς του ο Μάθιου Πέρι

Ο Πέρι αποκάλυψε επίσης ότι πήγαινε σε «ανοιχτά πάρτι» που διοργάνωναν οι Αμερικανοί κτηματομεσίτες για να παρουσιάσουν ένα ακίνητο, μόνο και μόνο για να μπορέσει να κλέψει χάπια από τα ντουλάπια με τα φάρμακα.

Το 1995, μια πρώην κοπέλα του με την οποία διατηρούσε ακόμα φιλικές σχέσεις επέμενε να δει έναν γιατρό για τους εθισμούς του.

Αυτό οδήγησε στον πρώτο από τους πολλούς σταθμούς αποτοξίνωσης. Αλλά ακόμη και όταν έφυγε, ήξερε ότι θα έπινε ξανά – κράτησε μόνο εννέα εβδομάδες πριν ξαναπιάσει το μπουκάλι.

«Ο εθισμός ξυπνάει πριν από σένα», είπε, «και σε θέλει μόνο σου. Μόλις σηκώσεις το χέρι σου και πεις: “Έχω πρόβλημα”, το αλκοόλ χλευάζει: “Θα πεις κάτι γι’ αυτό; Ωραία, θα φύγω για λίγο. Αλλά θα επιστρέψω”. Ποτέ δεν φεύγει για πάντα».

Ο Πέρι απέδωσε την επιβίωσή του, εν μέρει, στην υποστήριξη που είχε από τους αχώριστους συμπρωταγωνιστές του στα Φιλαράκια, περιγράφοντας πώς έτρωγαν κάθε γεύμα μαζί και έπαιζαν πόκερ ανάμεσα στις σκηνές.

«Έδειχναν κατανόηση και υπομονή», είχε σε συνέντευξή του στο περιοδικό People την περασμένη εβδομάδα.

«Είναι σαν τους πιγκουίνους. Όταν ένας είναι άρρωστος, οι άλλοι πιγκουίνοι τον περικυκλώνουν και τον στηρίζουν μέχρι αυτός ο πιγκουίνος να μπορέσει να περπατήσει μόνος του. Αυτό έκαναν και για μένα».

Μεταξύ των γυρισμάτων, ανέβαινε στο ποδήλατο γυμναστικής που είχε εγκατασταθεί στα παρασκήνια κατόπιν αιτήματος των Τζένιφερ Άνιστον και Κόρτνεϊ Κοξ και έκανε ποδήλατο με μανία, σε μια προσπάθεια να ενεργοποιήσει το μεθυσμένο μυαλό του. Αλλά δεν μπορούσε να ξεφύγει από τους εθισμούς του.

«Δεν ήξερα πώς να σταματήσω. Αν ερχόταν η αστυνομία στο σπίτι μου και μου έλεγε: “Αν πιεις απόψε, θα σε πάμε φυλακή”, θα άρχιζα να τα μαζεύω. Δεν θα μπορούσα να σταματήσω γιατί η ασθένεια και ο εθισμός είναι προοδευτικός. Οπότε γίνεται όλο και χειρότερη όσο μεγαλώνεις».

Είπε επίσης ότι έκανε τακτικά εμετό, κρατώντας δύο πετσέτες δίπλα στην τουαλέτα, τη μία για να σκουπίζει τον εμετό και την άλλη «για να σκουπίζει τα δάκρυα».

Το όριο στην ηρωίνη και ο «σύντροφος νηφαλιότητας»
Ο Πέρι εξήγησε ότι πάντα έβαζε όριο στη λήψη ηρωίνης, ειδικά μετά τον θάνατο του αγαπημένου του συμπρωταγωνιστή Κρις Φάρλεϊ που πέθανε από υπερβολική δόση σε ηλικία 33 ετών το 1997.

Τα προβλήματά του με τις ουσίες έγιναν τόσο σοβαρά που τελικά χρειάστηκε να έχει έναν «σύντροφο νηφαλιότητας» – ένα άτομο που βοηθά τους εθισμένους στην ανάρρωσή τους και να τον συνοδεύει στο πλατό των Friends.

«Όλοι με ρωτούσαν αν ήμουν καλά, αλλά κανείς δεν ήθελε να σταματήσει τη σειρά, επειδή ήταν τόσο κερδοφόρα. Η μεγαλύτερη χαρά μου ήταν και ο μεγαλύτερος εφιάλτης μου. Ήμουν τόσο κοντά στο να καταστρέψω ένα υπέροχο πράγμα».

Βρισκόταν σε ιδιαίτερα κακή κατάσταση όταν γύρισε μια από τις πιο πολυαναμενόμενες σκηνές των Friends – τον γάμο του Τσάντλερ με τη Μόνικα, που προβλήθηκε το 2001.

Chandler_Monica
O γάμος του Τσάντλερ και της Μόνικα ήταν μια στιγμή που το τηλεοπτικό κοινό περίμενε πώς και πώς

Περιγράφοντάς την ως την πιο εμβληματική στιγμή στην σειρά, αποκάλυψε ότι μετά το τέλος των γυρισμάτων για εκείνη την ημέρα, τον πήρε ο «νηφάλιος σύντροφος» με ένα φορτηγάκι και τον οδήγησε πίσω στο κέντρο αποτοξίνωσης όπου έμενε τότε.

Δύο χρόνια αργότερα, συμπρωταγωνίστησε στην ρομαντική κομεντί Serving Sara με την Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ, ενώ έκανε χρήση μεθαδόνης (το υποκατάστατο της ηρωίνης που χρησιμοποιείται επίσης για τον απεξάρτηση από το Vicodin), μαζί με το αγχολυτικό φάρμακο Xanax και κοκαΐνη, τα οποία κατέβαζε με 500ml βότκα την ημέρα.

Εμφανίστηκε για να γυρίσει μια σκηνή, όπου του είπαν ότι η σκηνή είχε γυριστεί λίγες ημέρες νωρίτερα.

Η παραγωγή έκλεισε, ενώ ο ίδιος πήγε σε κέντρο αποτοξίνωσης, και λόγω αθέτησης του συμβολαίου του χρεώθηκε περίπου μισό εκατομμύριο λίρες από τους παραγωγούς. Η ταινία απέτυχε.

Αν και είχε διάφορους κινηματογραφικούς και τηλεοπτικούς ρόλους από την τελευταία σεζόν του Friends που προβλήθηκε τον Μάιο του 2004, ο ρόλος του ως Τσάντλερ Μπινγκ είναι αυτός με τον οποίο θα τον ταυτίζουν πάντα – ίσως επειδή είχαν τόσα πολλά κοινά.

matthew-perry-6
Όλα τα… Φιλαράκια μαζί. Η φωτογραφία που δόθηκε από το HBO Max δείχνει το καστ της αμερικανικής σειράς Friends (Από αριστερά στα δεξιά) Jennifer Aniston, Courteney Cox, Matthew Perry, Lisa Kudrow, David Schwimmer και Matt Leblanc κατά τη διάρκεια του αφιερώματος Friends: The Reunion στο Λος Άντζελες. Δεκαεπτά χρόνια μετά τον αποχαιρετισμό τους, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends ξαναβρέθηκαν στο ειδικό πρόγραμμα που είχε κάνει πρεμιέρα στο HBO Max στις 27 Μαΐου 2021

«Ήμουν ο Τσάντλερ», έγραψε, εξηγώντας ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο πιο διάσημος χαρακτήρας του χρησιμοποιούν το χιούμορ για να αντισταθμίσουν τις ανασφάλειές τους, ενώ μοιράζονται επίσης τα άγχη για τις σχέσεις και την αυτοκαταστροφική συμπεριφορά.

Η διαφορά, όπως τόνισαν οι LA Times, είναι ότι ο Τσάντλερ βρίσκει την ευτυχία, παντρεύεται τη Μόνικα και υιοθετεί τα δίδυμα.

Ο Πέρι, αντίθετα, περιέγραψε πόσο βαθιά μετάνιωσε για το πώς οι καταχρήσεις του κατέστρεψαν την προσωπική ζωή.

Molly1
Η Molly Hurwitz ήταν η τελευταία σύντροφος του Μάθιου Πέρι. Η σχέση τους κόντεψε να φτάσει μέχρι τα σκαλιά της εκκλησίας αλλά το ζευγάρι μετά από δύο χρόνια χώρισε το 2002

Μετά από σύντομα ειδύλλια με ηθοποιούς όπως η Neve Campbell, η Heather Graham και η Yasmine Bleeth, φάνηκε ότι είχε βρει επιτέλους την ευτυχία όταν, τον Νοέμβριο του 2020, έκανε πρόταση γάμου στην 29χρονη Molly Hurwitz, την επί δύο χρόνια κοπέλα του.

Ωστόσο, η σχέση τους έληξε επτά μήνες αργότερα, με στενό φίλο της Hurwitz να δηλώνει στο αμερικανικό κουτσομπολίστικο περιοδικό In Touch: «Μπορείς να βοηθήσεις κάποιον μόνο τόσο πολύ. Βρίσκεται σε ένα πραγματικά σκοτεινό σημείο και οι φίλοι του φοβούνται ότι μπορεί να έχει υποτροπιάσει».

Πέθανε ανήμερα των γενεθλίων της Τζούλια Ρόμπερτς

Ο Μάθιου Πέρι πέθανε σε ηλικία 54 ετών το Σάββατο 28 Οκτωβρίου, που κατά σύμπτωση την ίδια μέρα είχε τα γενέθλιά της η πρώην του Τζούλια Ρόμπερτς. Η ηθοποιός, η οποία έκλεισε τα 56 της χρόνια χθες και ο Πέρι ήταν ζευγάρι στα μέσα της δεκαετίας του 1990.

Ο Πέρι έγραψε στα απομνημονεύματά του του 2022, Friends, Lovers and the Big Terrible Thing, πώς η ηθοποιός φέρεται να ήθελε να κάνει ένα πέρασμα στα Φιλαράκια, αλλά μόνο αν ήταν μέρος μιας ιστορίας με τον Τσάντλερ Μπινγκ.

Why Matthew Perry Dumped Julia Roberts in the '90s

Ο Πέρι έστειλε στη Ρόμπερτς τρεις ντουζίνες τριαντάφυλλα και μια κάρτα για να την ενθαρρύνει ακόμη περισσότερο να πει το «ναι» στην δημοφιλή κωμική σειρά του NBC – κατόπιν αιτήματος της δημιουργού Marta Kauffman.

«Έτσι ξεκίνησε ένα τρίμηνο φλερτ με καθημερινά φαξ. Αυτό ήταν πριν από το Διαδίκτυο, πριν από τα κινητά τηλέφωνα – όλες οι ανταλλαγές μας γίνονταν με φαξ. Και ήταν πολλές, εκατοντάδες», γράφει ο Πέρι στο βιβλίο του. «Τρεις ή τέσσερις φορές την ημέρα καθόμουν δίπλα στο φαξ και περίμενα να έρθει σιγά σιγά το επόμενο… γράμμα της».

Τα γράμματα μέσω φαξ, τα οποία «έγιναν ρομαντικά», μετατράπηκαν στη συνέχεια σε τηλεφωνήματα που κρατούσαν 5 ώρες. Στη συνέχεια, η Τζούλια εμφανίστηκε στην πόρτα του.

«Όταν την άνοιξα, ήταν εκεί, ήταν μια χαμογελαστή Τζούλια Ρόμπερτς στην άλλη πλευρά. Νομίζω ότι είπα κάτι σαν: “Ω, αυτή η Τζούλια Ρόμπερτς”», θυμήθηκε. Η Ρόμπερτς θα εμφανιζόταν στη συνέχεια στα Φιλαράκια ενώ είχαν ήδη γίνει ζευγάρι. Την Πρωτοχρονιά του 2006 την πέρασαν μαζί στο σπίτι της οικογένειας της ηθοποιού στο Νέο Μεξικό πριν οι δύο τους χωρίσουν δύο μήνες αργότερα.

«Το να βγαίνω με την Τζούλια Ρόμπερτς ήταν πάρα πολύ για μένα. Ήμουν συνεχώς σίγουρος ότι θα με χώριζε. Γιατί να μην το κάνει;» έγραφε ο Πέρι στα απομνημονεύματά του.

«Δεν ήμουν αρκετός- δεν θα μπορούσα ποτέ να είμαι αρκετός- ήμουν στραβός, μη ερωτεύσιμος. Έτσι, αντί να αντιμετωπίσω την αναπόφευκτη αγωνία της απώλειάς της, χώρισα με την όμορφη και πανέξυπνη Τζούλια Ρόμπερτς».

Το Χόλιγουντ αποχαιρετά τον Μάθιου Πέρι

Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο, με καλούς του φίλους και συνεργάτες να τον αποχαιρετούν μέσω των social media.

Ο επίσημος λογαριασμός της σειράς «Φιλαράκια» στο Twitter έγραψε: «Είμαστε συντετριμμένοι που μάθαμε για το θάνατο του Μάθιου Πέρι. Ήταν ένα πραγματικό δώρο για όλους μας. Η καρδιά μας συμπάσχει με την οικογένειά του, τους αγαπημένους του και όλους τους θαυμαστές του».


Η Μόργκαν Φέρτσαϊλντ, η μητέρα του «Τσάντλερ» στα «Φιλαράκια» τον αποχαιρέτησε κι εκείνη με μια ανάρτηση στο Twitter. «Ράγισε η καρδιά μου μαθαίνοντας τον θάνατο του “γιου” μου, Μάθιου Πέρι. Η απώλεια ενός τέτοιου λαμπρού νέου ηθοποιού είναι σοκ. Στέλνω αγάπη και συλλυπητήρια στους φίλους και την οικογένειά του, ειδικά στον μπαμπά του, John Bennett Perry με τον οποίο συνεργάστηκα στις ταινίες Flamingo Road και Falcon Crest. #RIPMatthew», έγραψε στη δημοσίευσή της.


Μάγκι Γουίλερ, που υποδύθηκε τη «Τζανίς» έκανε κι εκείνη μια ανάρτηση στο Instagram, εξηγώντας πως «η χαρά του Μάθιου Πέρι ήταν ότι προσέφερε σε τόσους πολλούς ανθρώπους κατά τη διάρκεια της ζωής του». «Νιώθω τόσο πολύ ευλογημένη για κάθε δημιουργική στιγμή που μοιραστήκαμε».


Η Ράμερ Γουίλις, κόρη του Μπρους Γουίλις, έγραψε σε story της στο Instagram, για τον ηθοποιό: «Ξέρω ότι είχε αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις στη ζωή και έφερε πολύ χαρά στους ανθρώπους με την κωμωδία του και ελπίζω να αναπαυθεί ειρηνικά».

rummer

Ο Τζάστιν Τρεντό, που ήταν συμμαθητής του στην Ottawa του Καναδά έγραψε για τον ηθοποιό: «Ο θάνατος του Μάθιου Πέρι είναι σοκαριστικός και φέρνει θλίψη. Ποτέ δεν θα ξεχάσω τα παιχνίδια μας στο προαύλιο και ξέρω ότι οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δεν θα ξεχάσουν ποτέ τη χαρά που τους έφερε. Σε ευχαριστώ για τα γέλια, Matthew. Αγαπήθηκες και θα μας λείψεις».

Ολίβια Μαν εξέφρασε τη θλίψη της μέσα από ένα Instagram story στο οποίο ανέφερε για τον Μάθιου Πέρι: «Πάλεψε τόσο πολύ με τους εθισμούς και ήταν αρκετά γενναίος για να είναι ανοιχτός και ειλικρινής με αυτό. Λυπάμαι πολύ για την οικογένεια και τους φίλους του που μαθαίνουν αυτά τα νέα σήμερα. Μου ραγίζει την καρδιά. Αναπαύσου εν ειρήνη, Μάθιου Πέρι».

munn

Η Σάνεν Ντόχερτι μίλησε για εκείνον και τα όσα έζησαν μαζί στα πιο νεανικά τους χρόνια, σε μια ανάρτηση στο Instagram. «Ήμασταν συμμορία τότε. Μεγαλώσαμε όλοι μαζί και συνέχεια γελούσαμε, ο Matt, ο Roger, ο David, η Roxana. Παίζαμε θάρρος ή αλήθεια και ο Matt έπρεπε να πάει να πει γελοία πράγματα στα κορίτσια στα μπαρ. Πάντα διασκεδάζαμε και στηρίζαμε ο ένας τον άλλο. Θα μας έβρισκες πάντα σε ένα τραπέζι να μιλάμε τη δική μας γλώσσα. Και ναι, ο Matt είχε πάντα αυτή την αίσθηση του χιούμορ. Ο Matt κι εγώ βγήκαμε μία φορά και ήταν του Αγίου Βαλεντίνου. Ήθελε να κάνει κράτηση σε ένα εστιατόριο στο Malibu αλλά δεν μπορούσε οπότε ο μπαμπάς μου το έκανε γι’ αυτόν. Πήγαμε στο δείπνο και έλεγε για τον μπαμπά μου και την ιρλανδική πειστικότητά του την περισσότερη βραδιά. Η φιλία μας κράτησε πολλά χρόνια. Μία ζωή στην πραγματικότητα. Ξέρω πως πολλοί πονούν, ειδικά η μικρή συμμορία μας. Θα λείψει σε πολλούς και σίγουρα σε εμάς. Ναι. Θα μπορούσα να τα πω πιο ποιητικά ή καλύτερα, αλλά αυτή τη στιγμή το σοκ και η θλίψη κυριαρχούν», έγραψε.

σανεν

Η Αλίσα Μιλάνο αποχαιρέτησε κι εκείνη τον ηθοποιό με μια ανάρτηση στο Instagram. «Ο Μάτι ήταν πάντα ο πιο αστείος άνθρωπος στο δωμάτιο κι ο πιο ευγενικός. Ήταν καλός. Μάτι, θυμάσαι που πηγαίναμε να παίξουμε bingo σε εκείνη την εκκλησία στην κοιλάδα; Με έκανες να γελάω μέχρι που πονούσα. Να κλαίω από τα γέλια. Τα συλλυπητήριά μου σε όλους όσοι τον αγάπησαν», έγραψε.


Η Σέλμα Μπλερ αποχαιρέτησε επίσης τον «παλιότερο φίλο» της. «Ο παλιότερος άντρας φίλος μου. Όλοι μας αγαπούσαμε τον Matthew Perry και εγώ ιδιαίτερα. Κάθε μέρα τον αγαπούσα άνευ όρων. Κι εκείνος εμένα. Κι είμαι διαλυμμένη. Η καρδιά μου κομμάτια. Όνειρα γλυκά Matty. Όνειρα γλυκά», αναφέρει στην ανάρτησή της στο Instagram.


«Σε ευχαριστούμε για το γέλιο» – Το «αντίο» των φαν στον Τσάντλερ Μπινγκ

Ο θάνατός του, όπως ήταν αναμενόμενο, σκόρπισε θλίψη στο τηλεοπτικό κοινό, που τον απολάμβανε από το 1994 έως το 2004 στη σειρά «Τα Φιλαράκια».

περρυ

Ο Τσάντλερ Μπινγκ, με το πνευματώδες και πολλές φορές αυτοσαρκαστικό χιούμορ του, έγινε ένας από τους αγαπημένους ρόλους των θαυμαστών της σειράς παγκοσμίως.

περρυ


Οι κωμικές του ερμηνείες, ο αυθορμητισμός του και οι ατάκες του τον μετέτρεψαν σε έναν από τους πιο «κλασικούς» ρόλους της τηλεόρασης.

Μόλις η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή, οι θαυμαστές του έσπευσαν να πουν το δικό τους «αντίο» μέσω των social media, τιμώντας τη μνήμη του σπουδαίου κωμικού ηθοποιού.

Το Twitter τις τελευταίες ώρες έχει γεμίσει με ατάκες και σκηνές του «Τσάντλερ Μπινγκ», με πολλές από τις αναρτήσεις να γράφουν «ευχαριστώ» για το γέλιο που πρόσφερε μέσω του ρόλου του. 

Δείτε μερικά tweets:






Ροή ειδήσεων

Advertisement