Connect with us

Αθλητισμός

Απόλλων: Το σενάριο Γιατρά, η 9η θέση και οι άλλοι

Published

on

Από την στιγμή που ο Νίκος Βετούλας ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει από τον Απόλλωνα υποβάλλοντας την παραίτησή του, την οποία έκαναν δεκτή οι μελανόλευκοι το όνομα που ακούγεται συνεχώς στο πηγαδάκια του μπάσκετ είναι αυτό του Μάκη Γιατρά.

Και αυτό γιατί είναι ένας καλός προπονητής που έχει αποδείξει την αξία του στις θητείες του στον Προμηθέα, είναι αγαπητός στον πατραϊκό φίλαθλο κόσμο που ίσως γνωρίζει καλύτερα από πολλούς την πατρινή πραγματικότητα έτσι ώστε να μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα να βρει τον δρόμο της.

Σίγουρα όποιος προπονητής επιλεγεί να διαδεχθεί τον Νίκο Βετούλα θα πρέπει να κερδίσει πάνω από όλους και όλα τους μελανόλευκους φιλάθλους, από την στιγμή που ο Βετούλας είναι ιδιαίτερα αγαπητός σε αυτούς.

Και μπορεί το όνομα του Γιατρά να είναι συνδεδεμένο με τον Προμηθέα και με επιτυχίες, όσοι όμως γνωρίζουν καλύτερα τα δρώμενα του μπάσκετ έκαναν ένα σημαντικό συνειρμό. Ποιος είναι αυτός;

Πολύ απλά ότι την πρώτη χρονιά στην Α1 Εθνική ο Προμηθέας τερμάτισε στην ένατη θέση και μετά μεγαλούργησε υπό τις οδηγίες του Μάκη Γιατρά, ενώ αν τελικά είναι ο εκλεκτός των μελανόλευκων και πάλι θα πάρει τον Απόλλωνα από την ένατη θέση.

Αυτά όμως σε καθαρά θεωρητικό επίπεδο γιατί δεν υπάρχει κάτι επίσημο σε καμία από τις δύο πλευρές, κάτι που συμβαίνει για παράδειγμα και σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο ο Γιάννης Χριστόπουλος που ακούγεται επίσης να αναλάβει τον πάγκο του Απόλλωνα.

Να θυμίσουμε ότι ο Πατρινός τεχνικός είχε ξαναβρεθεί στον πατρινό πάγκο ως βοηθός του Ντιρκ Μπάουερμαν και είναι γνωστός στους μελανόλευκους. Όμως εκτός των Πατρινών, ακούστηκαν και άλλοι τεχνικοί, όπως οι Άρης Λυκογιάννης, Γιώργος Βόβορας, Βαγγέλης Αγγέλου, Ηλίας Καντζούρης. Το θέμα είναι πού θα κάτσει η μπίλια.

ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ

Μπορεί η χημεία του Νίκου Βετούλα με τους παίκτες που επέλεξε ο ίδιος φέτος για να πλαισιώσουν τον Απόλλωνα να μην πέτυχε, ωστόσο πλέον και οι παίκτες θα πρέπει να καταλάβουν ότι βρίσκονται σε μία ιστορική ομάδα και θα πρέπει να παλέψουν για να την βγάλουν από τη δύσκολη αυτή κατάσταση.

Και αυτό βέβαια δεν περιμένουμε να το καταλάβουν οι Αμερικανοί, αλλά οι Έλληνες παίκτες, στους οποίους έχει βασιστεί φέτος η ομάδα και που γνώριζαν από την αρχή σε ποια επαρχιακή ιστορική ομάδα έχουν έρθει.

Σε όλα αυτά βέβαια τον πρώτο λόγο έχει η μελανόλευκη διοίκηση που θα κληθεί να πάρει σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της ομάδας.

ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Ο ΝΙΚΟΣ ΒΕΤΟΥΛΑΣ

Η ΚΑΕ Απόλλων εξέδωσε ανακοίνωση για τον Νίκο Βετούλα.

Αναλυτικά αυτή αναφέρει: «Ο Νίκος Βετούλας αποτελεί κομμάτι της ιστορίας του Απόλλωνα έχοντας προσφέρει πολλά στην αγαπημένη μας ομάδα. Είναι ένας από εμάς. Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ. Δεν τον αποχαιρετούμε γιατί ήταν, είναι και παραμένει εξέχων μέλος της οικογένειας του Απόλλωνα! Νίκο, σε ευχαριστούμε για όλα».

ΤΑΣΟΣ Α. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement