Connect with us

Οικονομία

Καταχώριση πωλήσεων στο ‘LOTIFY’

Published

on

Επιστολή διαμαρτυρίας, μέσω της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας κ. Χατζηδάκη και τον διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή, απέστειλε το Επιμελητήριο Αχαΐας με αφορμή τη χρήση του Ηλεκτρονικού Μητρώου Επιτηδευματιών Αλκοολούχων Ποτών και του Ηλεκτρονικού Συστήματος Ταυτοποίησης Αλκοολούχων Ποτών «LOTIFY».

Στα τέλη του Οκτωβρίου έληξε η προθεσμία καταχώρησης στοιχείων στο «LOTIFY» απ όλους τους επιχειρηματίες και επαγγελματίες του κλάδου (ποτοποιοί, παραγωγοί αλκοολούχων ποτών, εισαγωγείς αλκοολούχων από τρίτες χώρες, επιτηδευματίες που παραλαμβάνουν αλκοολούχα ποτά, εμπορικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην χονδρική πώληση αλκοολούχων, σούπερ μάρκετ/μίνι μάρκετ/κάβες και επιχειρήσεις που πραγματοποιούν χονδρικές πωλήσεις).
«Δυστυχώς, σύμφωνα με τις επιχειρήσεις μέλη των Επιμελητηρίων της χώρος, πολλές εταιρείες πληροφορικής δεν δύνανται να ανταποκριθούν στην παραμετροποίηση των λογισμικών τους προκειμένου αυτά να συνδεθούν με την πλατφόρμα της ΑΑΔΕ» αναφέρει η ΚΕΕ.
Σύμφωνα με το Επιμελητήριο Αχαΐας, υπάρχει σοβαρό κώλυμα για πολλές επιχειρήσεις οι οποίες, σε περίπτωση ελέγχου, βρίσκονται εκτεθειμένες και κινδυνεύουν με ποινές και πρόστιμα ενώ η χειρωνακτική καταχώρηση δεδομένων, εναλλακτικά, έχει κόστος και προϋποθέτει χρόνο, με αμφιλεγόμενα αποτελέσματα.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την με την έκδοση κοινών αποφάσεων Υφυπουργού Οικονομικών και Διοικητή ΑΑΔΕ, επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή και διάθεση αλκοολούχων, οφείλουν να καταχωρούν τις κινήσεις τους στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Ταυτοποίησης Αλκοολούχων Ποτών από τις 30 Οκτωβρίου 2023. ΚΕΕ και Επιμελητήριο Αχαΐας ζήτησαν παράταση της προθεσμίας.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement