Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σε επιφυλακή όλος ο μηχανισμός- Το νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει και την Αχαΐα με ισχυρές καταιγίδες  

Published

on

 

 

Σε επιφυλακή βρίσκεται η Πολιτική Προστασία για το νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα μας από σήμερα Παρασκευή, με κορύφωση αύριο Σάββατο, οπότε κι αναμένονται ισχυρές καταιγίδες και στην Αχαΐα.

Χθες στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη, υπό τον Βασίλη Κικίλια, ενόψει της νέας κακοκαιρίας και με φόντο το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που εκδόθηκε από την ΕΜΥ.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας από αργά το απόγευμα σήμερα έως και το μεσημέρι της Κυριακής με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, αρχικά στα βορειοδυτικά, βαθμιαία στα υπόλοιπα δυτικά, τα βόρεια με επέκταση των φαινομένων προς τα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι ενισχυμένοι.

Ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι όλος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας τίθεται σε εγρήγορση και τόνισε προς όλους τους συμμετέχοντες την ανάγκη πλήρους ετοιμότητας, ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα και να αντιμετωπιστούν άμεσα τα όποια προβλήματα ενδέχεται να προκύψουν εξαιτίας των καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, απευθύνεται ισχυρή σύσταση στους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί, να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών και να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας, σύμφωνα με τις οδηγίες της ΓΓΠΠ.

ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΟ «ΜΑΤΙ» ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες από την ΕΜ αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Για το Σάββατο προβλέπεται ραγδαία επιδείνωση στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Μακεδονία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, νέα σύσκεψη αναμένεται να γίνει σήμερα, αφού αξιολογηθούν τα νέα δεδομένα και ενδεχομένως να ληφθούν αποφάσεις για ενεργοποίηση του «112», αλλά και περιορισμού της κυκλοφορίας σε επικίνδυνες περιοχές.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement