Connect with us

Ελλάδα

Black Friday:Τι προτίμησαν οι καταναλωτές το 2022

Published

on

Λίγο πριν τη φετινή Black Friday, το οικοσύστημα Public Group παρουσιάζει ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με τις αγοραστικές προτιμήσεις του κοινού κατά την προηγούμενη Black Friday (25 Νοεμβρίου 2022).

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, και την περασμένη χρονιά ο πρωταγωνιστής της «Μαύρης Παρασκευής» είναι τα είδη τεχνολογίας και οι οικιακές συσκευές.

Το 53% των καταναλωτών που πραγματοποίησαν αγορές την ημέρα αυτή ήταν γυναίκες και το 47% άνδρες, αυξάνοντας ελαφρώς το ποσοστό των γυναικών, σε σχέση με το 2021.

Με ποσοστό 75%, οι Αθηναίοι φάνηκε πως αξιοποίησαν στο έπακρο τα οικονομικά deals που δημιουργήθηκαν. Ακολουθεί η Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, η Λάρισα και μετά η Πάτρα. Το μεγαλύτερο ποσοστό των αγορών πραγματοποιήθηκε μέσω φορητής συσκευής (33% μέσω mobile και 33% μέσω tablet), ενώ το 34% των αγοραστών προτίμησε το πιο παραδοσιακό μέσο του desktop υπολογιστή για τις αγορές τους.

Και στην περσινή Black Friday, αγαπημένες κατηγορίες των καταναλωτών αναδείχθηκαν οι τηλεοράσεις (34%), τα κινητά (25%) και τα laptops (11%). Ακολουθούν τα bluetooth,  smartwatches και πολυμηχανήματα, tablets, τα PS5 και desktops.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement