Connect with us

Μαγειρική

Μοσχαρίσιες μπριζόλες με σάλτσα Γουορστερσάιρ

Published

on

 

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

4 μπριζόλες μοσχαρίσιες από κόντρα φιλέτο (πάχους 3 εκ.)

1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο

3 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας

2 κουτ. σούπας σάλτσα Γουορστερσάιρ (Worcestershire)

1 κουτ. σούπας πιπερόριζα (τζίντζερ) φρέσκια, τριμμένη

χοντρό αλάτι (θαλασσινό)

Για το αρωματικό βούτυρο

250γρ. βούτυρο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

1 κουτ. γλυκού ρίγανη

3-4 φύλλα βασιλικού φρέσκου, ψιλοκομμένα

1 κουτ. σούπας μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

Βάζετε όλα τα υλικά για το βούτυρο σε μπολ μαζί με το πολτοποιημένο σκόρδο και ανακατεύετε πολύ καλά. Αδειάζετε σε μεμβράνη και τυλίγετε, πλάθοντάς το μείγμα σε μικρό ρολό. Βάζετε το ρολό στο ψυγείο να παγώσει καλά. Πλένετε τις μπριζόλες και τις σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί. Σε βαθύ ταψί ανακατεύετε το κρασί, τις σάλτσες και την πιπερόριζα. Βάζετε τις μπριζόλες στο ταψί και τις γυρίζετε να βραχούν καλά. Σκεπάζετε με μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες (τις γυρίζετε 1-2 φορές στο ενδιάμεσο). Στραγγίζετε τις μπριζόλες και τις σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί. Τις αφήνετε εκτός ψυγείου να έρθουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Ψήνετε σε δυνατή φωτιά για 15 λεπτά από κάθε πλευρά. Σκεπάζετε τις μπριζόλες με αλουμινόχαρτο και τις αφήνετε για 5 λεπτά να κρυώσουν ελαφρώς. Αλατίζετε καλά, κόβετε από πάνω το βούτυρο σε φέτες και σερβίρετε.

Ροή ειδήσεων

Advertisement