Connect with us

Μαγειρική

Αρνί λεμονάτο στο φούρνο με ριζότο ρεβιθιών

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1½ κιλά αρνάκι μπούτι, σε μερίδες

1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο στα 4

2-3 σκελίδες σκόρδο κομμένο στη μέση

4-5 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι

1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο

2/3 φλιτζανιού κρασί λευκό (προτιμότερο το Μοσχοφίλερο)

χυμό από 1-2 λεμόνια

2½ κουτ. σούπας κορνφλάουρ για το δέσιμο της σάλτσας

αλάτι, πιπέρι

Για το ριζότο

100γρ. ρεβίθια μουσκεμένα αποβραδίς

1¾ φλιτζανιού ρύζι Καρολίνα, ξεπλυμένο καλά με κρύο νερό

1 λίτρο (περίπου) ζωμό λαχανικών

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο ή 1½ κουτ. γλυκού φασκόμηλο ψιλοκομμένο

½ φλιτζάνι κρασί λευκό (το ίδιο που βάζετε στο αρνάκι)

2 κουτ. σούπας βούτυρο

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1/3 φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Αλείφετε το κρέας με το μισό χυμό λεμονιού και πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι. Το βάζετε σε βαθύ ταψί και σκορπάτε το κρεμμύδι, το σκόρδο και ρίγανη ή θυμάρι. Προσθέτετε το κρασί, το υπόλοιπο λεμόνι, δύο φλιτζάνια νερό και περιχύνετε με λάδι. Σκεπάζετε και ψήνετε για 30 λεπτά στους 180°C και για άλλα 30 λεπτά γυρίζοντας τα κομμάτια. Βράζετε τα ρεβίθια για 55 λεπτά σε όσο νερό χρειάζεται να σκεπαστούν κατά 5εκ. Τα στραγγίζετε και τα αφήνετε στην άκρη. Ζεσταίνετε το ζωμό και τον αφήνετε σε χαμηλή φωτιά. Σοτάρετε κρεμμύδι, βούτυρο και λάδι σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά. Προσθέτετε το ρύζι και σοτάρετε για 5 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί ανακατεύοντας για 1 λεπτό. Προσθέτετε ένα φλιτζάνι από το ζωμό και αφήνετε να απορροφηθεί καλά. Συνεχίζετε προσθέτοντας κάθε φορά από μισό φλιτζάνι ζωμό μέχρι να τελειώσει. Με την τελευταία δόση προσθέτετε και τα ρεβίθια. Προσθέτετε ψιλοκομμένο δυόσμο και την τριμμένη παρμεζάνα. Να υπολογίζετε να είναι το ριζότο έτοιμο για σερβίρισμα όταν θα έχει ψηθεί το αρνάκι και θα είναι έτοιμη και η σάλτσα.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement