Connect with us

Μαγειρική

Παρφέ με καρύδα και σάλτσα κόκκινων φρούτων 

Published

on

 

Υλικά (για 12 κομμάτια)

Για το παρφέ:

150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

20 γρ. νερό

4 κρόκους, από μεσαία αυγά

1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

50 γρ. ινδοκάρυδο

ξύσμα λάιμ, από 2 λάιμ

χυμό λάιμ, από 1 λάιμ

330 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

400 γρ. κρέμα καρύδας, σε κονσέρβα, κρύα

Για τη σάλτσα κόκκινων φρούτων:

300 γρ. φρούτα του δάσους, κτψ.

150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

30 γρ. νερό

ξύσμα λάιμ, από 1 λάιμ

χυμό λάιμ, από 1/2 λάιμ

Για το σερβίρισμα:

καρύδα, σε flakes

Εκτέλεση:

Τοποθετείτε μια κατσαρόλα με νερό σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί. Βάζετε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το νερό και τους κρόκους, και ανακατεύετε με σύρμα χειρός.  Μεταφέρετε το μπολ πάνω από την κατσαρόλα (δημιουργώντας ένα μπεν μαρί) και ανακατεύετε να πήξει το μείγμα. μέχρι να φτάσει τους 82°-85°C. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το εκχύλισμα βανίλιας, το ινδοκάρυδο, το ξύσμα και τον χυμό λάιμ και ανακατεύετε. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και το λευκό μέρος από την κρέμα καρύδας, και χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα να γίνει σαντιγί. Προσθέτετε τη σαντιγί στο μείγμα των αυγών και ανακατεύετε με μαρίζ να ομογενοποιηθούν. Καλύπτετε με διάφανη μεμβράνη μια φόρμα για κέικ 10×30 εκ. και ρίχνετε το μείγμα του παρφέ. Μεταφέρετε τη φόρμα στην κατάψυξη για 4-5 ώρες, να παγώσει τελείως.

Για τη σάλτσα κόκκινων φρούτων, τοποθετείτε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.  Ρίχνετε τα φρούτα του δάσους, τη ζάχαρη, το νερό, το ξύσμα και τον χυμό λάιμ, ανακατεύετε και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν τα φρούτα και να δέσει η σάλτσα.

Αφαιρείτε το παρφέ από την κατάψυξη και το κόβετε σε φέτες. Περιχύνετε με τη σάλτσα φρούτων, πασπαλίζετε με flakes καρύδας, και σερβίρετε.

Ροή ειδήσεων

Advertisement