Connect with us

Μαγειρική

Σπαγγέτι με σάλτσα από κολοκύθι     

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 κιλό κολοκύθια, κομμένα στη μέση οριζόντια

50 ml ε.π. ελαιόλαδο

250 γρ. κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες

100 γρ. καρότα, χοντροτριμμένα

2 κ.σ. πάστα ντομάτας

400 γρ. ντοματάκια κονσέρβα

1 καλή πρέζα ζάχαρη

5 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

Για το σερβίρισμα

500 γρ. σπαγγέτι βρασμένο

70 γρ. παρμεζάνα ψιλοτριμμένη

φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση:

Κόβετε τα κολοκύθια σε μισές ροδέλες σαν μισοφέγγαρα, όσο πιο λεπτές γίνεται. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν και να αποκτήσουν ένα σκούρο καστανό χρώμα. Ρίχνετε ελάχιστο νερό αν κολλήσουν. Προσθέτετε τα κολοκύθια και τα καρότα και μαγειρεύετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 10΄ ανακατεύοντας, μέχρι να χάσουν τον όγκο τους και να πάρουν λίγο χρώμα. Χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε για 30΄. Αν πιάσουν λίγο και καραμελώσουν, ρίχνετε νερό ανά διαστήματα και ξύνοντας τον πάτο τους σκεύους με μαρίζ να ξεκολλήσουν. Προσθέτετε την πάστα τομάτας και τα τοματάκια και μαγειρεύετε για 2΄. Ρίχνετε τη ζάχαρη και το σκόρδο και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Ανακατεύετε το σπαγγέτι με τη σάλτσα και μοιράζετε σε πιάτα. Πασπαλίζετε με παρμεζάνα, γαρνίρετε με φύλλα βασιλικού και σερβίρετε.

Ροή ειδήσεων

Advertisement