Connect with us

Μαγειρική

Κεφτεδάκια με μελιτζάνες στο φούρνο

Published

on

 

Υλικά (για 4 άτομα)

Για τα κεφτεδάκια

½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο (σπάλα)

2 μεγάλες φέτες ψωμί μπαγιάτικο, μουσκεμένες, καλά στυμμένες

1 κρεμμύδι, τριμμένο

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

1 κουτ. σούπας ξίδι

1 αβγό

φύλλα από 4-5 κλωναράκια φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα

αλάτι, πιπέρι

Για τις μελιτζάνες

1 κιλό μελιτζάνες τσακώνικες

1 κρεμμύδι, χοντροκομμένο

2 πιπεριές κέρατο, σε ροδέλες

2 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες

½ φλιτζάνι κρασί λευκό, ξηρό

¾ φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κονσέρβα τοματάκια ολόκληρα

300γρ. χυμό ντομάτας

1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή

φέτα θρυμματισμένη, για το σερβίρισμα

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Βάζετε όλα τα υλικά σε μπολ και βρέχοντας τακτικά τα χέρια σας ζυμώνετε για 6-8 λεπτά. Πλάθετε κεφτεδάκια σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού και τα αφήνετε στην άκρη. Κόβετε τις μελιτζάνες σε κομμάτια, περίπου στο μέγεθος που έχουν και τα κεφτεδάκια. Αλατίζετε και αφήνετε σε σουρωτήρι για 30 λεπτά να ξεπικρίσουν. Ξεπλένετε καλά από το αλάτι και στύβετε. Βάζετε ένα βαθύ τηγάνι στη φωτιά και ζεσταίνετε ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζετε τις μελιτζάνες σε δόσεις μέχρι να ροδίσουν παντού. Τις βγάζετε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και σκουπίζετε το τηγάνι με χαρτί. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC στις αντιστάσεις. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε το σκόρδο και σβήνετε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνετε τα τοματάκια, τον χυμό τομάτας, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Βράζετε για 5-6 λεπτά και προσθέτετε τις μελιτζάνες. Ανακατεύετε και αδειάζετε τη σάλτσα με τις μελιτζάνες σε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος. Σκορπίζετε μέσα τα κεφτεδάκια και ψήνετε για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να μελώσει η σάλτσα. Σερβίρετε αμέσως πασπαλίζοντας με θρυμματισμένη φέτα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement