Connect with us

Μαγειρική

Εύκολα γιουβαρλάκια σούπα   

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

Για τα γιουβαρλάκια

300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

1 ξερό κρεμμύδι, πολτοποιημένο

2 κουτ. σούπας ρύζι νυχάκι

1 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο

2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο

αλάτι, μαύρο πιπέρι

Για τη σούπα

1.300 ml ζωμό κρέατος ή λαχανικών, φρέσκο ή ψυγείου

2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες

2 πατάτες, κομμένες σε κύβους

1 κλωναράκι σέλινο

20 ml ε.π. ελαιόλαδο

4 κουτ. σούπας ρύζι νυχάκι

1 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο

χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ζυμώνετε όλα τα υλικά και πλάθετε στρογγυλά κεφτεδάκια όσο γίνεται ίδιου μεγέθους. Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα με βαριά μεταλλική βάση ρίχνετε τον ζωμό και τον αφήνετε να πάρει βράση σε δυνατή φωτιά. Προσθέτετε τα καρότα, τις πατάτες, το σέλινο και τα γιουβαρλάκια. Αφήνετε να πάρουν μερικές βράσεις και ξαφρίζετε με μια τρυπητή κουτάλα αν χρειαστεί. Χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε το ελαιόλαδο, το ρύζι, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζετε για 25΄, να βράσει το ρύζι και να χυλώσει ωραία η σούπα. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τον χυμό του λεμονιού και τον άνηθο, ανακινείτε κυκλικά την κατσαρόλα και σερβίρετε.

Ροή ειδήσεων

Advertisement