Connect with us

Μαγειρική

Σούπα κολοκύθας με κύμινο     

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 κιλό κολοκύθα καθαρισμένη (καθαρό βάρος, μόνο τη σάρκα, χωρίς τα σπόρια και το εξωτερικό της)

1 πράσο, μόνο το άσπρο μέρος, σε ροδέλες

1 φλιτζάνι κρασί λευκό ξηρό

1 σπιτικό ζωμό πουλερικών

1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 κουτ. γλυκού κύμινο και ½ κουτ. γλυκού για το σερβίρισμα

150γρ. γιαούρτι στραγγιστό

½ φλιτζάνι άνηθο φρέσκο, ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Αδειάζετε τη σάρκα της κολοκύθας και την κόβετε σε κύβους. Διαλύετε το σπιτικό ζωμό πουλερικών σε 500ml νερό που βράζει σε μικρό σκεύος. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε το πράσο και τους κύβους κολοκύθας σε χαμηλή φωτιά. Αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με το κύμινο. Μόλις ροδίσει η κολοκύθα, σβήνετε με το κρασί και το χυμό πορτοκαλιού. Μετά από 3 λεπτά προσθέτετε το σπιτικό ζωμό διαλυμένο με το νερό. Αφήνετε το φαγητό να βράσει για 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Αποσύρετε από τη φωτιά και περνάτε τη σούπα από το μπλέντερ να πολτοποιήσετε το μίγμα. Σερβίρετε σε ατομικά μπολ προσθέτοντας μια κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι σε κάθε μερίδα. Πασπαλίζετε με κύμινο και λίγο φρέσκο άνηθο και ανακατεύετε πριν τη γευτείτε.

Ροή ειδήσεων

Advertisement