Connect with us

Ελλάδα

Ερντογάν: Ανατροπή με την επίσκεψη στην Αθήνα – Χωρίς την Εμινέ και για λίγες ώρες στην Ελλάδα

Published

on

Ανατροπή με την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα στις 7 Δεκεμβρίου καθώς σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι πολύ σύντομη, μόλις λίγων ωρών. Ο Τούρκος Πρόεδρος θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αρχικά είχε αναφερθεί ότι ο Ερντογάν θα έρθει στην Ελλάδα συνοδευόμενος από μια μεγάλη αποστολή στην οποία θα συμμετείχαν υπουργοί, ανώτατοι αξιωματούχοι της Τουρκίας και επιχειρηματίες. Φαίνεται όμως πως το πλάνο άλλαξε και αυτή θα αποτελείται από λίγα άτομα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», παρά τους αρχικούς υπολογισμούς ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα μείνει στην Ελλάδα μερικές ώρεςστο πλαίσιο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας.

Η Αθήνα ανέμενε από την Άγκυρα να δώσει το αναλυτικό πρόγραμμα του Ερντογάν και το μέγεθος της αποστολής του, και τελικά αυτή θα απαρτίζεται από τους υπουργούς που θα υπογράψουν μνημόνια συνεργασίας με τους Έλληνες ομολόγους τους και πως ο Τούρκος Πρόεδρος δεν θα καθίσει για πολύ στην Ελλάδα.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συνοδεύεται από εννέα υπουργούς. Αρχικά υπήρχε πρόθεση να διοργανωθεί ένα δείπνο στο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου θα παρευρίσκονταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την σύζυγό του Μαρέβα και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την Εμινέ Ερντογάν. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η Εμινέ Ερντογάν δεν θα έρθει στην Ελλάδα και έτσι και ο Τούρκος Πρόεδρος δεν θα διανυκτερεύσει στην Αθήνα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement