Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Με την «βούλα» οι καλύτερες αποδόσεις σε όλη τη χώρα τα ακίνητα της Πάτρας

Published

on

Στο 5,22% τοποθετείται κατά μέσο όρο η μέση μικτή ακαθάριστη απόδοση από την ενοικίαση μιας κατοικίας στην Ελλάδα, με την Αθήνα να προσφέρει καλύτερες αποδόσεις σε σύγκριση με το δεύτερο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας, τη Θεσσαλονίκη, όχι όμως και με την Πάτρα.

Τα στοιχεία προέρχονται από την τελευταία μελέτη για την ελληνική αγορά ακινήτων του Global Property Guide, του διεθνούς φορέα παροχής επενδυτικών συμβουλών ακινήτων σε ενδιαφερόμενους αγοραστές κατοικιών παγκοσμίως, ο οποίος εντοπίζει σημαντικό ενδιαφέρον από ξένους υποψηφίους για τα ελληνικά ακίνητα.
Αυτός άλλωστε είναι κι ένας από τους βασικούς λόγους για τη συνεχιζόμενη άνοδο των τιμών στην εγχώρια αγορά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το ελληνικό κοινό:
Με βάση τα στοιχεία, η Αθήνα παρουσιάζει μία μέση μικτή απόδοση στο 5,25%, όση και ο Βόλος (5,24%), ενώ στη Θεσσαλονίκη το αντίστοιχο ποσοστό πέφτει στο 4,38%. Στο Ηράκλειο της Κρήτης τα νούμερα είναι λίγο-πολύ στα ίδια επίπεδα, ήτοι στο 5,24%, όμως σαφώς ψηλότερα είναι τα νούμερα στην Πάτρα που φαίνεται με μία μέση μισθωτική απόδοση στο 6,56%.

Ενδεικτικά για την Αθήνα, όσο πιο μικρό είναι το σπίτι τόσο υψηλότερες αποδόσεις προσφέρει, ενώ οι ακριβές περιοχές όπως π.χ. το Κολωνάκι και ο Λυκαβηττός προσφέρουν σαφώς χαμηλότερες μικτές αποδόσεις σε σύγκριση π.χ. με τα Πατήσια.
Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, τα νούμερα διαμορφώνονται από το 3,73% για τα μεγαλύτερα σπίτια άνω των 4 υπνοδωματίων έως 5% για σπίτια με 1 υπνοδωμάτιο, ενώ στην Πάτρα ένα μικρό σπίτι με ενοίκιο 380 ευρώ και αξία αγοράς στα 65.000 ευρώ μπορεί να αποδώσει ακόμη και πάνω από 7%.
Στο 6,6% είναι η υψηλότερη μέση μικτή απόδοση στο Ηράκλειο της Κρήτης για τα μικρότερα σπίτια.

Ροή ειδήσεων

Advertisement