Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Ενδιαφέρον Ιαπωνικού κολοσσού τηλεπικοινωνιών

Published

on

Αξιολογεί επενδύσεις ενώ ήδη ξεκινά συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών για την ίδρυση εκπαιδευτικού κέντρου στην ΝΤΤ Data Hellas
Να εισέλθει σε δημόσια και ιδιωτικά έργα μέσα στα επόμενα χρόνια στην περιφέρεια σχεδιάζει ο ιαπωνικός τηλεπικοινωνιακός όμιλος μέσω της θυγατρικής του στη χώρα μας, ΝΤΤ Data Hellas, εξυπηρετώντας έργα διεθνών οργανισμών για τη μητρική εταιρεία.

Η ΝΤΤ που έχει παρουσία σε 50 χώρες και αποτελεί το νούμερο τρία στον κόσμο στην αγορά data centers και νούμερο πέντε σε υπηρεσίες ΙΤ, σχεδιάζει επενδύσεις στη χώρα μας που θα φτάσουν τα 25 εκατ. ευρώ έως το 2026 ενώ στο στόχαστρό της έχει μπει και η Πάτρα.
Όπως αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλος της NTT Data Hellas Ευάγγελος Κωνσταντίνης «από την Ελλάδα εξυπηρετούμε ευρωπαϊκούς οργανισμούς όπως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων αλλά και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς και οργανισμούς που είναι στη σφαίρα του δημοσίου. Παράλληλα ξεκινάμε με έργα για κυβερνοασφαλεια», είπε, τονίζοντας ότι σε επόμενη φάση θα μπουν στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα της Ελλάδας.
«Σκοπός είναι να επεκταθούμε στη χώρα και αμέσως μετά να διεκδικήσουμε το ελληνικό στοιχείο. Η ιδέα να επεκταθούμε στην Ελλάδα είναι υπαρκτή. Έχει καλούς μηχανικούς. Ευελπιστούμε το 2026 να έχουμε φτάσει τα 400 άτομα προσωπικό, νούμερο που μπορεί βεβαίως να εκτοξευθεί», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της ελληνικής θυγατρικής.
Αποκάλυψε ότι η NTT αυτή τη στιγμή υλοποιεί δέκα data centers στην Ευρώπη, μια επένδυση 2,5 δισ. δολαρίων. «Πλέον και η Ελλάδα μπαίνει στον χάρτη μας. Δεν λέμε ότι μπαίνει σε ένα χρόνο αλλά στα μελλοντικά σχέδια είναι η ανάπτυξη data center στη χώρα μας», τόνισε και υπογράμμισε ότι θα ακολουθήσει το Πανεπιστήμιο Πατρών, με απώτερο στόχο ένα εκπαιδευτικό κέντρο μέσα στην εταιρεία.
«Είμαστε η δεύτερη εταιρεία από Ιαπωνία σε τζίρο. Στόχος μας είναι να γίνουμε η πρώτη. Η ανάγκη της εταιρείας δεν είναι νέα έργα αλλά να βρει κόσμο. Θέλουμε κόσμο για να φτιάξουμε καλή ομάδα που θα γίνει γνωστή. Γιατί οι Έλληνες μηχανικοί είναι γνωστοί στην Ευρώπη. Και μετά ανοίγουμε τα πλάνα μας για έργα», είπε χαρακτηριστικά.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement