Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ: Αλλάζουν «ταυτότητα» σε πατάτες και ντομάτες – Εξαπατούν τους καταναλωτές οι επιτήδειοι

Published

on

Αιγυπτιακές πατάτες τις κάνουν… κυπριακές και τις διοχετεύουν στην ελληνική αγορά. Τα τιμολόγια αγοράς στην χονδρική για τις πατάτες από την Αιγύπτου ξεκινούν από τα 0,30 λεπτά, τη στιγμή που οι κυπριακές ξεκινούν από το 1,20 ευρώ.

Για να μπορέσουν τα κυκλώματα να πλασάρουν σαν κυπριακές τις πατάτες Αιγύπτου, τις πλένουν για φύγει το χαρακτηριστικό μαύρο χρώμα τους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ινστιτούτου καταναλωτών, Γιώργο Λεχουρίτη «πάνε σε ένα ειδικό σημείο, συνήθως στην Πελοπόννησο, ανακατεύουν τις εισαγόμενες πατάτες με χώμα Ελληνικό, γιατί οι πατάτες Κύπρου είναι το χώμα τους πάρα πολύ ψιλό, όπως είναι της Σαχάρας το χώμα». Σύμφωνα με κύκλους από το υπουργείο ανάπτυξης, για το συγκεκριμένα ζήτημα έχουν επιβληθεί μεγάλα πρόστιμα.

«Ελληνοποιήσεις» δεν γίνονται μόνο στις πατάτες, αλλά και σε άλλα κηπευτικά και εσπεριδοειδή.

Συγκεκριμένα, οι επιτήδειοι, αναμειγνύουν τις τουρκικές ντομάτες με τις ελληνικές, χωρίς οι καταναλωτές να μπορούν να εντοπίσουν τη διαφορά.

Τις ντομάτες Τουρκίας οι επιτήδειοι τις αγοράζουν με 0,50 λεπτά το κιλό, και τις πωλούν σαν Ελληνικές, από 1,20 έως 1,50 ευρώ το κιλό.

Ροή ειδήσεων

Advertisement