Connect with us

Διεθνή

Ερντογάν για την επίσκεψη στην Αθήνα: Ελπίζω να ξεκινήσει μια νέα εποχή μεταξύ των δύο χωρών

Published

on

Στην επίσκεψή του στην Αθήνα στις 7 Δεκεμβρίου αναφέρθηκε εκ νέου ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενόψει του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας.

«Ελπίζω να ξεκινήσω μία νέα εποχή μεταξύ των δύο χωρών» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν, μιλώντας σε δημοσιογράφους, και πρόσθεσε πως η Τουρκία «προσπαθεί να κάνει περισσότερους φίλους και λιγότερους εχθρούς», σύμφωνα με το Anadolu.

«O Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης έκανε μια δήλωση πρόσφατα» τόνισε στη συνέχεια. «”Η συνεργασία με την Τουρκία είναι απαραίτητη”. Τι νομίζετε ότι σημαίνει αυτή η δήλωση του κ. Μητσοτάκη; Θα ξεκινήσει μια νέα εποχή μεταξύ των δύο χωρών, ειδικά μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Συνεργασίας; Η ελπίδα μας είναι να ξεκινήσει μια νέα εποχή. Πιστεύω ότι είναι χρήσιμο να μιλήσουμε στη διμερή μας συνάντηση, όπως έχω ξαναπεί».

 

Σημειώνεται πως πριν από τρεις ημέρες, την Τετάρτη, ο Ερντογάν έστειλε μήνυμα φιλίας στην Ελλάδα. «Το ταξίδι μου στην Ελλάδα στις 7 Δεκεμβρίου εύχομαι να φέρει μια νέα σελίδα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις» τόνισε, μιλώντας σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του.

Παράλληλα, σχολίασε ότι «διαφορές είχαμε, έχουμε και θα έχουμε, ωστόσο πρέπει να υπάρχει ήρεμο κλίμα».

Ο Τούρκος πρόεδρος πρότεινε τη λύση του «καζάν – καζάν» δηλαδή να κερδίσουν και οι δύο πλευρές (win – win). «Οι διαφορές υπάρχουν, αλλά μοιραζόμαστε τον ίδιο ουρανό, την ίδια θάλασσα και εύχομαι το ταξίδι μου στην Αθήνα να φέρει θετικά αποτελέσματα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ροή ειδήσεων

Advertisement